از تولید با مهندسی معکوس تا جذب بازارهای خارجی
به مناسبت روز صنعت و معدن از چند واحد صنعتی شاخص در همدان بازدید شد، در جریان این بازدید واحدهای صنعتی علاوه بر پیشرفت روز افزون در حوزه تولیدات داخلی و جذب بازارهای خارجی گریزی نیز به مشکلات زدند.
به مناسبت روز صنعت و معدن از چند واحد صنعتی شاخص در همدان بازدید شد، در جریان این بازدید واحدهای صنعتی علاوه بر پیشرفت روز افزون در حوزه تولیدات داخلی و جذب بازارهای خارجی گریزی نیز به مشکلات زدند.
خبرگزاری فارس ـ همدان؛ ظهر امروز خبرنگاران به مناسبت روز صنعت و معدن از شهرک صنعتی ویان و شهرک صنعتی بوعلی و واحدهای فعال صنعتی بازدید کردند.
در این تور رسانهای به منظور آشنایی با جهادگران عرصه اقتصاد و نحوه چرخش چرخ صنعت استان از واحدهای "شرکت باختر"، "پترو کک"، "آروین پلاست" و "الوانثابت" بازدید به عمل آمد.
در حال حاضر استان همدان یکهزار و ۶۶ واحد صنعتی فعال دارد و سال گذشته یکهزار و ۵۰۰ جواز تأسیس واحد تولیدی صادر شده که این میزان صدور مجوز در سالهای گذشته بیسابقه بوده است، اگرچه احیای ۱۲۰ واحد تولیدی، صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری نیز جزو خدمات ارزنده به این حوزه به شمار میرود.
تولید با مهندسی معکوس
مدیرعامل شرکت ماشینسازی باختر در حاشیه این بازدید با بیان اینکه هدف از احداث این واحد صنعتی ساخت تجهیزات و ماشینآلات کارخانههای سیمان است اظهار کرد: موفق شدیم بالغ بر۵۰ پروژه در زمینه تجهیزات کارخانههای داخلی و خارجی به ثمر بنشانیم و تجهیزات دستگاه پاکت پرکن دوار را صد درصد را در داخل کشور تولید کنیم ضمن اینکه این دستگاه نمونه داخلی نداشت.
علی نوروزی گفت: سهم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم این واحد حدود ۱۲۰ نفر است که با توجه به راهاندازی این دستگاه خاص شد علاوه بر از کاهش قیمت تمام شده بیش از هزار نفر اشتغالزایی ایجاد میشود.
وی افزود: در شرکت در زمینه ساخت دستگاه با رویکرد واحد ماشینسازی روبرو هستیم به طوری که شالوده این کار ماهیت تحقیقاتی دارد.
مدیرعامل شرکت ماشینسازی باختر تأکید کرد: در زمینههای مختلف و با توجه به نیازهای بازار دستگاههای متفاوتی ساختیم به طور مثال نمونهای از آنها دستگاه بازیافت قوطیهای نوشابه است که تکنولوژی اصل آن اروپایی است اما ما با مهندسی معکوس ساختهایم.
وی در ادامه یادآور شد: این دستگاه در زمینه بازیافت پسماند فعالیت میکند به نحوی که در مسئله بازیافت مهمترین مسئله تفکیک از مبدأ است و اگر پسماند از مبدا تفکیک شود راندمان کار بازیافت به بیش از ۸۰ درصد میرسد از همین رو با این دستگاه ترویج فرهنگ در تفکیک بازیافت از مبدأ ایجاد خواهد شد.
نوروزی در ادامه به مشکلات صادرات، سیستمهای بانکی و مالیات اشاره کرد و گفت: دستگاه های دولتی با هدف تسهیل امور بنا شدهاند در حالی که این چنین برداشت نمیشود، اگر مشکلات ریز و درشت در مسیر تولید نبود وضعیت اشتغال و تولید وضعیت کنونی را نداشت در حقیقت وضعیت موجود نشان دهنده مسیر اشتباه است.
کسب تکنولوژی و دانش فنی داخلی
عضو هیأت مدیره شرکت پترو کک آرین ویان غرب با بیان اینکه این مجموعه به واسطه بانیان دلسوز برای قطع وابستگی صنعتی کشور و ایجاد اشتغال برای اولین بار در ایران با ریسک بالا راهاندازی شده است اظهار کرد: این شرکت با هدف به دست آوردن تکنولوژی و دانش فنی خمیر الکترود برای مصارف صنعت بزرگ متالوژی کشور برای ذوب کورههای الکتریکی فروسیلیس، سیلیکو منگنز، فلزات و غیر فلزات اقدام به سرمایهگذاری و تأمین هزینههای هنگفت کرده است.
جمشید روهنده ادامه داد: این شرکت توانسته تکنولوژی و خط تولید محصول را بومیسازی کند و خط تولید منحصربه فردی را ساخته در حالی که پیش از این خمیر الکترود کربنی از خارج وارد کشور میشد.
وی متذکر شد: در فاز اول ۳۰ درصد معادل ۶ هزار تن در سال تولید داشتیم همچنین در برنامه میاندوره ۵۰ درصد مصرف داخلی مدنظر بوده و در طرح توسعه نهایی صد درصد این محصول را عرضه خواهیم کرد به طوری که کشور از ورود این محصول و خروج ارز بینیاز خواهد شد.
عضو هیأت مدیره شرکت پترو کک آرین ویان غرب با تأکید بر اینکه تجهیزات خط تولید این کارخانه در کشور منحصربه فرد است میتواند خدمات فوق را به تمام ایران به عنوان مرجع ارائه کند یادآور شد: برنامه ورود به بازارهای منطقه و صادرات را در دستور کار داریم و در حال حاضر ۵۰ نفر به طور مستقیم با سرمایهگذاری ۵۰ میلیارد تومان برای مجموعه کار میکنند.
جذب بازار صادراتی
عضو هیأت مدیره مجموعه آروین پلاست نیز در حاشیه این بازدید با بیان اینکه آروین پلاست در سال ۹۲ و با هدف تولید محصولات پلیمیری شروع به کار کرد اظهار کرد: این شرکت یکی از شرکتهای پیشرو کشور است و در برخی از محصولات رهبر بازار محسوب میشود.
سیدمهدی فاضلیان بیان کرد: این شرکت بهصورت ماهیانه ۳۱۰ تن محصولات گروه فریزر، سفره یک بار مصرف، نایلون زباله و دستکش تولید میکند و با سه یا چهار شرکت نیز به صورت کارمزدی همکاری دارد.
وی با اشاره به اینکه اشتغالزایی این مجموعه به صورت مستقیم ۹۸ نفر و غیر مستقیم ۱۵۰ نفر است افزود: حوزه فعالیت این شرکت در کل کشور است اگرچه علاوه بر بازار داخل محصولات را به ونزوئلا، افغانستان و عراق صادر کرده و بازارهای خارجی جذب کردهایم.
بومی سازی مواد وارداتی
مدیر کارخانه الوان ثابت با تأکید بر اینکه این شرکت در ابتدا دانشی که از کشور کره انتقال داده شده بود در زمینه تولید رنگهای اصلی برای صنایع نساجی فعالیت کرد گفت: شرکت در سال ۷۸ دچار ورشکستگی شد و تا سال ۸۱ رو به تعطیل بود تا اینکه در سال ۸۲ مجموعه را خریداری کردند، شرکت دوباره پا گرفت و در حال حاضر یکی از خصوصیسازیهای معتبر کشور به شمار میرود.
پویا سلماسی ادامه داد: الوان ثابت در حال حاضر ۱۴ مجموعه صنعتی کشور را از نظر بازار فروش پوشش میدهد و محصولات تولیدی مورد مصرف صنایع نساجی، صنایع خوراکی، صنایع دارویی، صنایع چرم، صنایع کاغد، صنایع کود و سم، صنایع شوینده، صنایع پالایشگاهی، نفت و بنزین و تولید روغنهای صنعتی را تأمین میکند.
وی یادآور شد: در این مجموعه کارهای تحقیقاتی انجام میشود به نحوی که در سال گذشته ۱۴ مورد ثبت کار دانشبنیان و اختراع جدید انجام دادیم.
مدیرکارخانه الوان ثابت در ادامه به بومی سازی مواد وارداتی اشاره کرد و گفت: از سال ۹۶ تاکنون از ۴۰ نیروی کار به ۲۰۰ نفر رشد یافتیم ضمن اینکه الوان ثابت تنها کارخانه شیمیایی است که عنوان شرکت سبز محیط زیست را کسب کرده و هیچ نوع پساب خروجی ندارد و پساب خروجی بعد از فیلتر دوباره احیاء میشود و در سنتز رنگ استفاده میشود.
وی متذکر شد: این شرکت برای تمام کسانی که در حوزههای مهندسی شیمی، صنایع، برق و مکانیک فارغالتحصیل شدهاند جای کار بسیار دارد تا جایی که به دنبال جذب نیروی کار ارزشی است.
سلماسی با بیان اینکه تولید در سال ۹۶ شرکت، ۲۵۰ تن بود که این میزان در سال ۹۷ به ۷۰۰ تن رسید و در سال ۹۸ به ۱۲۰۰ تن، در سال گذشته نیز این میزان به ۲ هزار تن رسید اضافه کرد: این شرکت در حوزه اکادمیک کار کرده و دانشگاه علمی کاربرد آن به عنوان یکی از مجموعههای علمی فعال است و رشتههای زیادی در آن جذب میشود.
وی با تأکید بر اینکه چین و هند رنگ مورد نیاز دنیا را تأمین میکند خاطرنشان کرد: با این وجود ما توانستیم تولید و صادرات رنگ به کشور چین را شروع کنیم و در سالجاری این روند افزایش پیدا میکند اگرچه در حوزه صادرات کشورهایی از جمله عراق، ترکیه، افغانستان و ترکمنستان جذب کردهایم.
انتهای پیام/89033/س