اجرای سیستم های آبیاری در سیستان وبلوچستان بدون محدودیت اعتبار
زاهدان - مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سیستان وبلوچستان محدودیت اعتبار وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری در نشست ستاد استانی سامانه های نوین آبیاری که امروز اول بهمن ماه در محل سازمان جهادکشاورزی استان سیستان وبلوچستان برگزار شد، هدف از اجرای سیستم های نوین آبیاری را مدیریت واصلاح مصرف آب در بخش کشاورزی برشمرد و گفت: با توجه به شرایط منابع آبی موجود اجرای سیستم های نوین آبیاری به سمت افزایش کیفیت، بهبود بهرهبرداری وهوشمند سازی این سیستم ها حرکت می کند.
عباس زارع تصریح کرد: اجرای سیستم های نوین آبیاری تقاضا محور بوده ومطابق دستورالعمل این سامانه برای همه متقاضیان واجد شرایط سیستم آبیاری نوین با مشارکت ۸۰ درصدی دولت و۱۵ درصدی بهره بردار اجرا میشود.
وی گفت: امسال با تامین اعتبار از سوی وزارت جهادکشاورزی سیستم آبیاری زیر سطحی کم فشار به صورت الگویی در سطح ده هکتار از باغات پسته استان انجام می شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با توجه به شرایط خشکسالی گفت: ضرورت استفاده بهینه از منابع آب و خاک چندین برابر شده وجهت گیری سامانه های نوین آبیاری به سمت توسعه عمودی تولیدات کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۲۰ درصد از اراضی آبی کشور در سطحی حدود۲ میلیون و یک صد هزار هکتار مجهز به سیستمهای نوین آبیاری شده است گفت: با اجرای این سیستم ها راندمان آبیاری در مزرعه ۳۰ تا۴۰ درصد افزایش خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان نیز در این نشست با اشاره به دو دهه خشکسالی مستمر و کاهش شدید میزان بارندگی در دو سال اخیر و کاهش چشمگیر سطح زیر کشت در استان گفت: توسعه سیستمهای نوین آبیاری برای بخش کشاورزی یک الزام است تا با مدیریت منابع آبی، نگهداری واستفاده بهینه از آب کم موجود بتوانیم وضیعت کشاورزی را پایدار نگه داریم.
مجتبی پیری تصریح کرد: شرایط آبی استان سیستان و بلوچستان خاص است و نیاز داریم برای توسعه سامانه های نوین آبیاری برنامه ای ویژه مد نظر قرار گیرد.
وی از مجری طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری کشور خواستار اجرای سامانه های جدید آبیاری متناسب با اقلیم استان همانند آبیاری زیر سطحی، حذف سقف اجرای آبیاری کم فشار و افزایش سقف پرداخت هزینه اجرا به ازای هر هکتار با عنایت به افزایش هزینه های تمام شده اجرا برای استان سیستان و بلوچستان شد.
مدیر آب وخاک وامور فنی ومهندسی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان هم در این جلسه اظهار داشت: برای توسعه سیستم های نوین آبیاری در استان اجرای یک صد هزار هکتار سیستم های نوین آبیاری در برنامه داریم که تاکنون بیش از ۳۳ هزار هکتار کار اجرای آن به اتمام رسیده و کار مطالعه برای اجرا در سطح ۳۰ هزار هکتار نیز به اتمام رسیده است.