خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اشتغال، حلقه مفقوده درمان اعتیاد/کشف بیش از ۷ تن مواد مخدر در استان مرکزی

ایسنا | استان‌ها | دوشنبه، 07 تیر 1400 - 14:52
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی گفت: یکی از حلقه های مفقوده در درمان اعتیاد، اشتغال است که در این راستا جلسات زیادی برگزار شده و در نهایت مقرر شد، با همکاری شورای شهر و شهرداری معتادین بهبود یافته مرکز ماده ۱۶ در شهرداری بکارگیری شوند.
استان،مخدر،مواد،مركز،نفر،اعتياد،ماده،مركزي،حوزه،شوراي،مبارزه ...

ایسنا/مرکزی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی گفت: یکی از حلقه های مفقوده در درمان اعتیاد، اشتغال است که در این راستا جلسات زیادی برگزار شده و در نهایت مقرر شد، با همکاری شورای شهر و شهرداری معتادین بهبود یافته مرکز ماده ۱۶ در شهرداری بکارگیری شوند.
احمد ملک حسینی روز سه شنبه ۷ تیر در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: اعتیاد به عنوان یکی از چالش ها و مسائل بزرگ جهانی می تواند در ابعاد مختلف تاثیرگذار باشد.
وی افزود: علیرغم تمام مشکلات از جمله تحریم ها، با استفاده از تمام ظرفیت نخبگان در کشور توانستیم در حوزه مبرزه با مواد مخدر اقدامات خوبی را انجام دهیم و جمهوری اسلامی به عنوان پرچمدار این حوزه شناخته شود.
وی افزود: طی سه سال اخیر با کشف مواد مخدر در کشور ضربه ۲۷ میلیارد تومانی به اقتصاد قاچاقچیان وارد و ۶۲۰۰ باند قاچاق در کشور منهدم شد.
سال گذشته در استان مرکزی ۷ تن و ۴۶۷ کیلوگرم انواع مخدر کشف و ۲۳۰۰ خرده فروش و ۱۵۰ قاچاقچی و ۲۵۸۸ معتاد دستگیر شدند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی با اشاره به اقدامات مقابله ای و درمانی تصریح کرد: در این راستا افزایش ظرفیت مراکز درمانی در دستور کار قرار دارد، به همین منظور در سطح کشور۱۵ مرکز با ظرفیت ۲۶۰ هزار نفر در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر راه اندازی شده است.
ملک حسینی بیان کرد: استان مرکزی به عنوان دومین استان مرکز غربالگری را راه اندازی و سیستم بیومتریک عنبیه را بارگزاری کرد.
یکی از مطالبات مردم اراک ساماندهی معتادان متجاهر بوده که در این راستا با اقدامات صورت گرفته شاهد افزایش ۱۰۰ درصدی کشف مواد و دستگیری بوده ایم.
وی اضافه کرد: افزایش ظرفیت مرکز ماده ۱۶ از ۷۰ نفر به ۱۲۰ نفر، اجرای طرح یاریگران زندگی و ارائه انواع آموزش ها به اقشار مختلف، تجهیز مراکز ماده ۱۵ به وسایل ورزشی و آموزش دهیاران و شوراهای روستا و راه اندازی پلیس تخصصی مبارزه با مواد مخدر اراک از دیگر توفیقات صورت گرفته در این حوزه بوده است.
به دنبال اجرای طرح یاریگران زندگی در سطح آموزش و پرورش بنابر گفته محققین، رشد آهنگ اعتیاد در میان دانش آموزان متوسطه دوم متوقف شده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی خاطرنشان کرد: به دنبال آموزش های پیشگیری از اعتیاد در برنامه شاد، ۲۳۴هزار و ۴۱۵ نفر دانش آموز، ۱۲۵۸۵ نفر از معلمان و ۲۳۴هزار ۴۱۵ نفر از والدین با استفاده از فضای مجازی و برنامه شاد آموزش پیشگیری از اعتیاد را دریافت کردند.
ملک حسینی اضافه کرد: در سال گذشته با ورود به دو صنعت بزرگ پالایشگاه و پتروشیمی، توامندسازی و صیانت از پرسنل و خانواده هایشان نیز در دستور کار قرار گرفت.
وی در خصوص اشتغال معتادین پس از بهبودی گفت: یکی از حلقه های مفقوده در درمان اعتیاد، اشتغال است که در این راستا جلسات زیادی برگزار شده و در نهایت مقرر شد، با همکاری شورای شهر و شهرداری معتادین بهبود یافته مرکز ماده ۱۶ در شهرداری بکارگیری شوند، همچنین طرح دیگری در دستور کار قرار دارد مبنی بر اینکه افراد بهبود یافته بتوانند در زمینه پاکسازی پسماندهای زباله بکارگیری شوند.
در یک بازه زمانی ۶ ماهه از ۱۲۰ معتاد متجاهر موجود در مرکز ماده ۱۶، حدود ۲۵ نفر بکارگیری شدند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی افزود: در حوزه درمان، در کنار تیم نظارتی موجود، یک تیم نظارتی ویژه عطاری ها نیز تنظیم و هر چهارشنبه نظارت بر عطاری ها را انجام می دهند، عطاری های متخلف بار اول ۳ تا ۶ ماه پلمب می شوند و برای بار دوم پرونده آنها باطل می شود.
سال گذشته از ۳۵۶ بازرسی انجام شده در حوزه عطاری ها ۴۲ پرونده قضایی تشکیل و ۲۴هزار و ۸۹۵ عدد قرص و ۶۹۶۵ سی سی شربت متادون کشف شده است.
ملک حسینی بیان کرد: در سطح استان ۳۱ مرکز ماده ۱۵ وجود دارد که ۱۸ مرکز از این تعداد در اراک و مابقی در سراسر استان هستند.
انتهای پیام