خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بساط دامداری های سنتی مازندران درحال برچیده شدن است

مهر | استان‌ها | شنبه، 05 تیر 1400 - 14:42
ساری- معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران گفت: افزایش نهاده های دامی و شیر در مجموع به صنعت دامپروری استان لطمه می زند و سبب برچیده شدن بساط دامداری های خرد و سنتی می شود.
افزايش،قيمت،سبوس،شير،دامداران،دامي،سنتي

مسعود احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تبعات و پیامدهای افزایش قیمت شیر بر واحدهای لبنی و جامعه با بیان اینکه هرچند تاکنون افزایش قیمت‌ها ابلاغ نشده است، افزود: این وضعیت درحالی است که نهاده دامی سبوس به نرخ آزاد به دامداران عرضه می‌شود.
وی با بیان اینکه هنوز ستاد تنظیم بازار کشور قیمتی روی سبوس که نهاده مورد نیاز دامداران است، نگذاشته است، اظهار داشت: آزادسازی قیمت سبوس تبعاتی نظیر افزایش نرخ شیر در جامعه خواهد داشت.
وی با عنوان اینکه اگر دامداران سبوس را کیلویی ۱۰ هزار تومان در بازار آزاد تهیه کنند قطعاً بر تولید و واحدهای دامی تأثیر می‌گذارد، گفت: ماهانه شش هزار تن سبوس تخصیص داده می‌شد که برای تولید کنسانتره و نیاز دامی استفاده می‌شد.
احمدی با اظهار اینکه اکثر دامداری‌های استان نیمه صنعتی و صنعتی هستند، افزود: اکثر دامداری‌ها به عنوان مشاغل خانگی به شمار می‌رود و افزایش هزینه‌های نهاده‌ها سبب جمع شدن بساط این دامداری‌های سنتی می‌شود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران با انتقاد از آزادسازی قیمت سبوس اظهار داشت: این وضعیت درحالی است که برای افزایش قیمت شیر هنوز ابلاغی ارسال نشده است.
وی یادآور شد: دامداران شیر را با قیمت قبلی نمی‌توانند به واحدهای لبنی و کارخانه‌ها بفروشند و افزایش قیمت‌ها زنگ خطری برای دامداری‌های سنتی استان به شمار می‌آید و دام‌های مولد را به کشتارگاه‌ها و ذبح هدایت می‌کند.
وی با تاکید براینکه افزایش نهاده‌ها به دامداری‌های سنتی و نیمه صنعتی ضربه جبران ناپذیر وارد می‌کند، افزود: دامداران در حال حاضر با قیمت پایینی شیر را عرضه می‌کنند و افزایش قیمت کمکی به آنها نخواهد کرد.
احمدی میزان تولید شیر را در دامداری‌های صنعتی و سنتی را ۶۰۰ هزار تن در سال بیان کرد.