ترویج "زندگی پانسیونی" در دولت حسن روحانی
کارشناس اقتصاد مسکن با بیان این که بیتوجهی به بخش مسکن باعث ترویج زندگی پانسیونی در 8 سال اخیر شده است،گفت:مهاجرت به کلانشهرها در 2 سال اخیر تشدید شده است.

محمدرضا عبدلی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با یادآوری اینکه طی 10 سال اخیر تعداد ازدواجها نصف و طلاق 5 برابر شده است، اظهار کرد: این مسئله هیچ نمودی در طرح جامع مسکن نداشته است.
وی با بیان اینکه به دلیل بیتوجهی امروز در بخش مسکن با یک ابَر بحران مواجه هستیم، افزود: به دلیل نبود برنامهریزی مناسب شاهد مهاجرتهای گسترده از مرکز و شرق کشور به مناطق شمالی و مناطق پیرامون تهران هستیم، اتفاقی که طی 2 سال اخیر تشدید هم شده است.
پژوهشگر مرکز پژوهشها با اشاره به اینکه کشور با معضل بیکاری مواجه است، تصریح کرد: بسیاری به دلیل مشکلات مربوط به اشتغال مجبور به ترک شهر خود شده و در کلانشهر تهران ساکن شدهاند.
این وضعیت نگرانکننده است.
عبدلی ادامه داد: افراد بسیاری هستند که امکان ازدواج ندارند، مهمترین دلیل این اتفاق نیز نبود مسکن است.
واقعیت آن است که عدم برنامهریزی مناسب در بخش مسکن به همراه نبود اشتغال باعث شده تا سبک زندگی پانسیونی به خصوص در کلانشهرها ایجاد شود.
وی یادآور شد: بر اساس نتایج یک مدل سازی، خانمی که از 40 سالگی عبور کرده و تا امروز ازدواج نکرده فقط 5 درصد این شانس را دارد که ازدواج کند.
یا عدهای نیز به دلیل اشتغال شهر خود را ترک کردهاند و زندگی پانسیونی دارند.
وی با تاکید بر اینکه طرفدار این مدل زندگی کردن نیستیم، گفت: اما در هر صورت باید برای اینها هم تمهیداتی در نظر گرفته شود و در برنامهریزیها به این مسئله مهم توجه شود.
وی پیش تر نیز گفته بود: در خیلی از برنامهریزیها روی واحدهای مسکونی با متراژهای بالا کار میکنند.
بر اساس آمار رسمی بیشترین رشد جمعیت سالهای 85 تا 90 و 90 تا 95 در خانوارهای تک و دو نفره بوده اما برنامهریزی برای خانوارهای 4 نفره است.
این باعث میشود بخشی از سیاستها عملیاتی نشود.
یعنی بخش بزرگی از هزینهها را به خود اختصاص میدهد.
انتهای پیام/