خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

به زودی تلسکوپ ۹۰ تنی تمام ایرانی رصدخانه ملی ایران نورگیری می‌کند

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 02 تیر 1400 - 21:18
ستاری در جدیدترین پست اینستاگرامی خود از نورگیری و بهره برداری از رصدخانه ملی ایران بزرگترین پروژه علوم پایه کشور خبر داد.
كشور،رصد،دانشمندان،رصدخانه،اساتيد،متري،فناوري،علم،خانه،ستاري ...

معاون علم و فناوری ریاست جمهوری:
به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علم و فناوری رییس جمهوری در جدیدترین پست اینستاگرامی خود از نورگیری و بهره برداری از رصدخانه ملی ایران بزرگترین پروژه علوم پایه کشور خبر داد و زحمات اساتید و دانشمندان پژوهشگاه دانش‌های بنیادی قدردانی کرد.
ستاری در پست اینستاگرامی خود نوشت:
«رصدخانه ملی ایران بزرگترین پروژه علوم پایه کشور بزودی نور گیری و به بهره برداری میرسد
این رصد خانه در ارتفاع ۳۶۰۰ متری کوه گرگش کاشان ساخته شده و در کنار ۷ رصدخانه دیگر بزرگ در نیم کره شمالی زمین قرار می‌گیرد تا زنجیره اتصال رصد ستارگان بین اروپا تا هند را پر نماید، ۶ سال برای مکان یابی طرح از بین بیش از ۸۰ نقطه در سطح کشور وقت صرف شده و بیش از دو و نیم میلیون ساعت مهندسی برای طراحی آن توسط بهترین جوانان و دانشمندان کشور وقت صرف شده است.
تلسکوپ ۹۰ (نود) تنی این رصد خانه با چهل هزار قطعه تماما در داخل طراحی و ساخته شده و آینه کلاس ۴ متری آن که قریب به ۳ سال فقط صرف ساخت و پرداخت آن شده تا به صافی سطح یک نانو متر برسد قطعا یکی از بهترین تصاویر کهکشان را در آینده ارائه می‌دهد و محلی برای رصد دانشمندان داخلی و خارجی فراهم می‌آورد با نگاهی به عکس‌های فوق العاده شب این منطقه و ابعاد ده‌ها متری رصد خانه به اهمیت آن در آینده توسعه علم نجوم در کشور با وجود جوانان با استعداد و اساتید مطرح پی می‌بریم.
این نتیجه زحمات بسیاری از اساتید و دانشمندان خصوصا در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی است افراد پرآوازه‌ای که نامشان بر این اثر علمی فوق العاده حک شده و در تاریخ کشور جاودان خواهد ماند و خاطره رصدخانه مراغه و دانشمندان شهیری، چون خیام و خواجه نصیرالدین طوسی را در ذهن‌ها زنده می‌کند.
شخصا از اینکه زمانی شاگردی این اساتید را می‌کردم به خود می‌بالم.»
انتهای پیام/