مشارکت سیاسی زنان نباید با شعارهای سیاستزده و هیجانی خوانش شود
یک استاد علوم سیاسی گفت:مشارکت سیاسی زنان نباید با شعارهای سیاستزده و هیجانی خوانش شود.

ایسنا/مازندران یک استاد علوم سیاسی گفت:مشارکت سیاسی زنان نباید با شعارهای سیاستزده و هیجانی خوانش شود.
رضا نیک نام درگفت وگوبا ایسنا اظهار کرد: برای رسیدن به یک جامعه توانمند، پویا و متعالی، نمیتوان نگاههای جنسیتی داشت و نیازمند به حضور بیشتر زنان در عرصههای اجتماعی است.
وی درپاسخ به سوال که اگر زنان در حوزه سیاسی، اقلیتی به شمار آیند، دموکراسی ناتمام است حال مشارکت زنان در چندسال اخیر را چگونه می بینید،تصریح کرد: زنان اقلیت نیستند حتی در نگاه جنسیتی هم نمی توانند اقلیت باشند و با این حال چنین نگاهی از اساس مشکل دارد چرا که ایران یک کشور موزائیکی و با تنوع اقوام و مذاهب و هویتهای گوناگون است و بحث اقلیت و اکثریت محلی از اعراب ندارد اما مشارکت زنان طی سالهای گذشته بیشتر با شعارهای سیاستزده و هیجانی خوانش شده است،درحالی که نیازها، چالشها و محدودیتهای واقعی این قشر در جامعه ایرانی و ریشهها این مشکلات، به درستی مورد مداقه و بحث قرار نگرفته است.
کارشناس روابط بینالملل با اشاره به اینکه یکی از ابعاد توسعه سیاسی، مشارکت سیاسی است و زنان نیمی ازجمعیت را تشکیل می دهند،خاطرنشان کرد: گرچه بانوان ایرانی از نظر حضور در عرصه اجتماعی در منطقه خاورمیانه پیشگام و سرآمد بودهاند اما هنوز هم چالشهای اساسی بر سر آن وجود دارد.
نیک نام با بیان اینکه انتخابات فرصت مناسبی برای مطالبهگریست،افزود: اما این مطالبات باید شفاف و اولویت بندی شوند تا از حالت درد دل و طرح مباحث پیشپا افتاده خارج شود، آنوقت است که کاندیداها برای پاسخگویی به نیازهای معقول، مشروع و انسانی شهروندان از یکدیگر سبقت خواهند گرفت.
وی با اشاره به اینکه معنای واقعی نقش زنان در سیاست، تنها به رای دادن در بزنگاههای انتخاباتی محدود نمیشود، گفت: پویایی جامعه امکان چنین مسالهای را نمی دهد و چنین موضوعاتی همواره در جریان هستند.
اما این طبیعی است که در این برهه که چالشها و مطالبات مختلفی مطرح است به این موضوع هم بیشتر پرداخته شود.
گرچه شاید برخی از کاندیداها با نیتهای دیگری و تنها در حد شعار از مطالبات برحق بانوان سواستفاده کنند تا آرای هیجانی را به سوی خود جذب کنند.
مدرس دانشگاه یادآورشد: ارتقا نقش زنان جز با خودباوری، بازنگری، توانمندسازی صورت نمی گیرد و ارتقا زنان ایرانی توسط خود این اقشار صورت خواهد گرفت و این یک فرآیند زمان بر و طولانیمدت است و مثال بارز آن هم حضور موثر و موفق بانوان ایرانی در عرصه ورزش بوده با اینحال این فرایند مختص به ایران نمی شود و یک پویایی جهانی برای توسعه و تعالی زنان در عرصه اجتماعی در جریان است.
انتهای پیام