خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تشریح دلایل رکود بازار لوازم خانگی/ مواد اولیه تولید داخل گران عرضه می شود

فارس | برگزیده، اقتصادی | دوشنبه، 24 خرداد 1400 - 12:54
رئیس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان لوازم خانگی با اشاره به رکود حاکم بر بازار لوازم خانگی، گفت: مواد اولیه مورد نیاز تولید لوازم خانگی به قیمت گران عرضه و به دست تولید کننده می رسد.
خانگي،لوازم،قيمت،توليد،فروشندگان،كاهش،ارز،عرضه،بازار

رئیس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان لوازم خانگی با اشاره به رکود حاکم بر بازار لوازم خانگی، گفت: مواد اولیه مورد نیاز تولید لوازم خانگی به قیمت گران عرضه و به دست تولید کننده می رسد.
اکبر پازوکی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد وضعیت بازار لوازم خانگی، گفت: با توجه به افزایش قیمت بی رویه و کاهش قدرت خرید مردم بازار لوازم خانگی در رکود کامل به سر می برد.
رئیس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان لوازم خانگی در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم کاهش قیمت ارز قیمت لوازم خانگی کاهش نیافته است، گفت: 70 درصد مواد اولیه مورد نیاز تولیدات لوازم خانگی داخلی و 30 درصد آن وارداتی است اما مواد اولیه تولیدات داخلی در بورس عرضه و قیمت گذاری می شود و به قیمت گران به دست تولید کننده می رسد لذا بخش قابل توجهی از مشکلات تولید ناشی از تحریم داخلی است.
پازوکی در مورد کاهش قیمت ارز و علت عدم تاثیر آن بر کاهش قیمت لوازم خانگی، بیان داشت: اگرچه قیمت ارز کاهش یافته است اما با توجه به محدودیت های انتقال ارز ناشی از تحریم ها، انتقال ارز به کشور مورد نظر برای سفارش خرید کالای وارداتی 15 تا 30 درصد برای واردکنندگان هزینه دارد لذا این قبیل هزینه ها در قیمت تمام شده تولیدات داخلی تاثیرگذار است.
وی با اشاره به سایر هزینه های تولید از جمله هزینه های گمرکی بیان داشت: برای به نتیجه رسیدن تولید در کشور باید مواد اولیه ارزان قیمت در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد و پس از آن نیز شرایط صادراتی مهیا شود.
رئیس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه شرایط فروشندگان به مراتب از تولیدکنندگان سخت تر است، گفت: فروشندگان لوازم خانگی به عنوان حلقه آخر زنجیره تولید و عرضه همواره متهم به گران فروشی، فروش کالای قاچاق یا بعضا احتکار می شود در صورتی که فروشندگان تعیین کننده قیمت عرضه لوازم خانگی نیستند و براساس قیمت تعیین شده سازمان صنعت، معدن و تجارت کالای مورد نظر خود را از تولید کننده لوازم خانگی خریداری می کنند و براساس قیمت تعیین شده از سوی سازمان حمایت به مصرف کنندگان عرضه می کنند.
پازوکی با اشاره به رکود حاکم بر بازار لوازم خانگی بیان داشت: البته در شرایط فعلی بازار فروش لوازم خانگی با سود تعیین شده از سوی سازمان حمایت امکان پذیر نیست و فروشندگان مجبورند با حداقل و ناچیزترین سود که گاهی فقط یک درصد است کالا را بفروش برسانند.
انتهای پیام/