سیل پیشبینی رشد 15 درصدی گردشگری فارس را خراب کرد
میانهی فروردین را که پشت سر بگذاری، همراه با آغاز شکفتن شکوفههای بهار نارنج، برگ دیگری از دفتر بهار شیراز ورق می خورد، بهاری که تا پایان اردیبهشت بهشتی، ادامه دارد، همان روزهایی که به نام سعدی و شیراز ثبت تاریخمان شده است.

میانهی فروردین را که پشت سر بگذاری، همراه با آغاز شکفتن شکوفههای بهار نارنج، برگ دیگری از دفتر بهار شیراز ورق می خورد، بهاری که تا پایان اردیبهشت بهشتی، ادامه دارد، همان روزهایی که به نام سعدی و شیراز ثبت تاریخمان شده است.
به گزارش ایسنا، فروردین امسال، بارندگیهای فراوان، دشواریهای بسیاری را برای مردم ایران و شهروندان شیرازی و مسافرانی که به هوای تجربه بهار شهر راز به این خطه سفر کرده بودند، ایجاد کرد و نقطهای شد برای ورود به سرازیری کاهش مسافران، اما بهار شیراز در فروردین متوقف نمیشود.
علیرغم پیش بینی رشد 15 درصدی حضور مسافران نوروزی در فارس و شیراز، بررسی آمارهای حضور و اسکان گردشگران نشان از کاهش این شمار بعد از سیل پنجم فروردین دارد؛ اگرچه شیراز تنها یکی دو روز و در چند نقطه محدود، با سیل دست و پنجه نرم کرد اما انعکاس گسترده اخبار و شمار زیاد قربانیان و حجم خسارتها، عاملی تاثیرگذار بر سیر نزولی مسافران و مسافرتها شد.
زیباییهای ظاهر و باطن شیراز و شیرازیها آنقدر وسعت دارد که حتی بحران سیل را هم به خاطرهای از نیک اندیشی و مهربانی بدل میکند تا برای همیشه در دفتر خاطرات تمام ایرانیان بلکه جهانیانی که این شهر را میشناسند، ثبت شود.
امروز و در آغاز دهه سوم فروردین، شکوفههای نارنج آرام آرام چشم باز میکنند و هوای شیراز را با عطری دلانگیز، می آمیزند و جان هر رهگذری را تسلی میبخشند!
بوی بهشتی بهار را این روزها در هر خیابان و کوچهای از شیراز میتوان استشمام کرد؛ شمیمی که تا اردیبهشت تداوم خواهد داشت.
بهار شیراز که به میانه فرودین میرسد، غنچههای سفید نورسته در میان برگهای همیشه سبز درختان نارنج، مردمک دیده هر گردشگری را پر میکند و آرام آرام که میشکفد و باز میشود، عطرش، مشام را سحر میکند و جان پر میشود از لطافتی بهشتی.
عطر شکوفه سفید نارنج، ابتدای اردیبهشت گره ناگشودنی با روز سعدی و اشعار روح نواز شیخ مصلحالدین دارد؛ عطر بهارنارنج جلا میبخشد نفس را و اشعار ماندگار شیخ، زنگار میزداید از آینه دل و مهیا میشوی برای رفتن تا خلسهای عرفانی و نشستن و گفتن با خدایی که آفریننده آن است و این.
روزهای اردیبهشت شیراز، هر نفسی که فرو میدهی، سرشار از عطر بهار نارنج است و چون بر میآوری پر از اشعار ناب سعدی، دو نعمتی که به حتم بر هر یک از آنها شکری بسیار واجب است؛ علاوه بر آن با هر دم و بازدم بهاری در شیراز، چشم دلت سرشار میشود از ذوقی که طراوت بهشتی این شهر، به تو هدیه میدهد، آنقدر که کنار آب رکنی نشستن و وضوی دل ساختن و دو رکعت نماز عشق خواندن در جوار گنبد ملکوتی احمدبنموسی(ع) میشود همه آرزویت.
جویهای پر از آب، در این روزهای میانه فصل بهار شیراز، پر است از گلبرگهای سفید بهار نارنج، اگرچه همه به نشانه عمر است که چه با سرعت از مقابل دیدگان میگذرد و تعللش نیست، اما همه زیبایی است و صفا.
به حتم بهار و زیباییهای شیراز، منحصر به فروردین نیست و فعالان حوزه گردشگری، امیدوار هستند که در روزهای آینده شاهد صعودی شدن روند مسافرت و حضور گردشگران در شیراز و فارس باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در این خصوص گفت: در ایام تعطیلات نوروزی امسال به دلیل شرایط نامساعد جوی، شاهد کاهش سفر و اقامت در فارس و شیراز بودیم.
مصیب امیری در گفت و گو با ایسنا ادامه داد: به حتم زیباییهای بهار طبیعت در فارس به اتمام نرسیده و در ماههای اردیبهشت و خرداد، پذیرای شمار قابل توجهی مسافر و گردشگر خواهیم بود.
او ادامه داد: معمولا مسافران در بدو ورود به شیراز به مدت کوتاهی اقامت موقت دارند و به دلیل آب و هوای جنوب کشور از شیراز به استانهای جنوبی سفر کرده و در نیمه دوم تعطیلات و در بازگشت مجددا این کلانشهر را برای اقامت دو تا سه روزه انتخاب میکنند که متاسفانه امسال در نیمه دوم شاهد وقوع سیل در شیراز بودیم.
امیری که اعتقاد دارد به دلیل انعکاس گسترده سیل روز پنج فروردین و خسارتهای جانی و مالی فراوان، بخشی از مسافران هم با کنسل کردن سفر و مکانهای اقامتی رزرو شده، سفرشان به شیراز و فارس را لغو کردند، گفت: بروز بارندگیهای وسیع در جنوب کشور هم باعث کاهش سفر به این منطقه شد که طبیعتا کاهش سفر به فارس و شیراز را هم به دنبال داشت.
وی خاطرنشان کرد: هر ساله بازدید از مجموعه حافظیه در صدر مراجعه مسافران نوروزی قرار میگیرد به گونهای در روز چهارم فروردین امسال بیش از 40 هزار نفر از این مجموعه فرهنگی بازدید کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس معتقد است که ظرفیتهای فراوان گردشگری در استان فارس نباید تحتالشعاع بروز یک حادثه طبیعی مانند سیل قرار گیرد، لزوم تلاش برای حضور هرچه بیشتر گردشگران در فارس را یادآور شد.
امیری با بیان اینکه از 25 اسفند 97 تا پایان تعطیلات نوروزی بیش از یک میلیون و 250 هزار نفر از اماکن تاریخی تحت پوشش ادارهکل میراث استان بازدید کردند، گفت: با توجه به اینکه استقبال از مجموعه حافظیه همواره فراوان بوده است، امسال هم ساعت بازدید را در تعطیلات نوروزی تا 2 بامداد افزایش دادیم و بعد از تعطیلات هم این زمان تا ساعت 12 شب تعیین شده است.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، در حالی امیری آمار بازدید از آثار تاریخی فارس در نوروز 98 را به میزان فوق اعلام کرد که در سال 96 بیش از دو میلیون و 500 هزار نفر و در سال 97 بیش از یک میلیون و 900 هزار نفر از آثار تاریخی تحت پوشش این ادارهکل بازدید کرده بودند.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس همچنین آمار تجمیعی واحدهای اقامتی این استان از 27 اسفندماه 97 تا 16فروردین ماه 98شامل هتل، هتل آپارتمان، مهمانپذیر،کمپهای موقت کلاسهای مدارس، منازل استیجاری، چادرهای مسافرتی، مهمانسراهای ادارات، خوابگاههای دانشجویی و سالنهای ورزشی را 3 میلیون و 565 هزار و 795 نفر شب اعلام کرد.
این در حالی است که در ایام نوروز 97 و با وجود مدت زمان کوتاه تر تعطیلات، بیش از سه میلیون و 800 هزار نفر شب در مراکز اقامتی فارس اسکان یافته بودند.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی فارس، در نوروز امسال مجموعه فرهنگی حافظیه با 323 هزار و 618 نفر، مجموعه جهانی تخت جمشید با 241 هزار و 187 نفر، مجموعه زندیه 238 هزار و 774 نفر، مجموعه فرهنگی سعدی با 201 هزار و 204 نفر و مجموعه جهانی پاسارگاد 123 هزار و 425 نفر اماکن در صدر بازدید این استان در نوروز 98 قرار داشتند.
به گزارش ایسنا، همه ساله اردیبهشت، شیراز مملو از مسافر بوده است؛ مسافرانی که بخشی از آنها دلداده بهار بهشتی و شمیم عطرنارنج و گشت و گذار در باغ و دشت و بازدید از زیباییهای طبیعی و تاریخی این شهر هستند و برخی دل در گرو سعدی دارند و اول اردیبهشت جلالی و بزرگداشت شیخ مصلحالدین را فرصتی مغتنم برای سفر به شیراز میدانند.
شماری از مردم ایران و گردشگران سایر کشورها نیز، هفته شیراز را برای آمدن به این شهر بهشتی انتخاب میکنند؛ هفتهای که از 15 اردیبهشت آغاز میشود و همه ساله با جشنوارهها و برنامههای مختلف آیینی همراه بوده است.
شیراز، شهر رازهای حافظ و پندهای سعدی، شهر باغهای وسیع و سروهای سر به فلک کشیده و نارون و کاجهای طناز، شهر بنفشه و سوسن، شهر گنبدهای فیروزهای و شهر اندیشههای وسیع و عمیق ملاصدرا و ...
همچنان فرشی از گل و زیبایی و صفا پیش پای مسافرانش گسترده است.
انتهای پیام