خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هزینه‌ها در پنجره واحد شروع کسب و کار/ اخذ هزینه بیشتر تخلف است

مهر | اقتصادی | چهارشنبه، 19 خرداد 1400 - 12:18
در حالی که هزینه های پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار تعیین شده و شفاف است اما اخیرا اخذ هزینه هایی بالاتر از ارقام تعیین شده مورد انتقاد فعالان اقتصادی قرار گرفته است.
پنجره،ثبت،واحد،فيزيكي،شركت،اخذ،برند،اتاق،مهر

به گزارش خبرنگار مهر، پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار سال گذشته با همکاری اتاق بازرگانی تهران، وزارت اقتصاد و سازمان‌های دخیل از جمله سازمان ثبت اسناد و املاک، سازمان ثبت شرکت‌ها، تأمین اجتماعی، روزنامه رسمی و… در محل اتاق تهران کار خود را آغاز کرد تا بوروکراسی سنگین و پیچیده شروع یک کسب‌وکار کاهش یابد.
در زمان تأسیس پنجره واحد فیزیکی و در مراسم افتتاح آن، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرده بود که با راه‌اندازی این پنجره مدت زمان شروع کسب‌وکار در کشور که برابر شاخص جهانی ۷۵ روز طول می‌کشد به ۷۵ ساعت تقلیل پیدا می‌کند.
آمار اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد از زمان آغاز به کار پنجره واحد فیزیکی شروع کسب‌وکار در خرداد ماه سال گذشته تا پایان فروردین ۱۴۰۰، در مجموع ۴ هزار و ۴۸۶ شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص در این مرکز ثبت و تأسیس شده است.
مزایای اجرای این طرح غیرقابل انکار است اما مسأله‌ای که اخیراً مورد گلایه فعالان اقتصادی قرار گرفته اخذ هزینه‌های خارج از عرف جهت ثبت شرکت است.
یکی از فعالان اقتصادی که به تازگی برای ثبت برند مراجعه کرده بود در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: من برای ثبت شرکت از طریق پنجره واحد اقدام و برای یک شرکت مسئولیت محدود سر جمع هزینه‌ها نزدیک دو میلیون تومان پرداخت کردم.
۴۵۰ هزار تومانی هم برای کارت عضویت پرداختم.
ثبت برند هم گفتند یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌شود.
دریافت چنین هزینه‌هایی نامش تسهیل نیست چرا که خارج از پنجره واحد فیزیکی هم همین میزان پول را برای ثبت برند می‌گیرند.
پیگیری‌های خبرنگار مهر از مرکز پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد از آن حکایت داشت که هزینه‌های مربوط به پنجره واحد مشخص بوده و صرفاً باید همین مبالغ از متقاضیان اخذ شود.
در جدول زیر هزینه‌های مربوط به پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار آمده و اخذ هزینه‌هایی بیشتر از این ارقام تخلف است.