خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 23 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شکایت اریتره از آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل

فارس | بین‌الملل | سه شنبه، 18 خرداد 1400 - 14:12
اریتره در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد تأکید کرد که دولت آمریکا با حمایت از درگیری‌ و بی‌ثباتی در منطقه «تیگرای» به شعله‌ور شدن جنگ در این منطقه دامن می‌زند.
منطقه،اريتره،اتيوپي،وزير،آمريكا،دولت،قوم،صالح،خلق

اریتره در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد تأکید کرد که دولت آمریکا با حمایت از درگیری‌ و بی‌ثباتی در منطقه «تیگرای» به شعله‌ور شدن جنگ در این منطقه دامن می‌زند.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «عثمان صالح» وزیر خارجه اریتره تأکید کرد که دولت آمریکا با حمایت از جبهه آزادی‌بخش خلق تیگرای در طول ۲۰ سال گذشته، باعث شعله ور شدن جنگ کنونی در منطقه تیگرای واقع در شمال اتیوپی شده است.
صالح در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل تأکید کرد که حمایت‌های دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از درگیری‌ها و بی‌ثباتی در منطقه تیگرای، باعث تشدید این درگیری‌ها می‌شود.
طبق گزارش وبگاه «الخلیج الجدید»، وزیر خارجه اریتره گفته است که هدف از این اقدامات واشنگتن کاملا روشن است و آن احیای بازماندگان جبهه آزادی‌بخش خلق تیگرای است.
وزیر خارجه اریتره همچنین از تصمیم آمریکا مبنی بر اعمال محدودیت صدور ویزا برای مقامات نظامی و دولتی فعلی و سابق اریتره و اتیوپی انتقاد کرد.
صالح در نامه خود به حضور نیروهای اریتره در تیگرای اشاره‌ای نکرده است حال آنکه سازمان‌های بین‌المللی از اریتره خواسته‌اند از این منطقه عقب‌نشینی کند.
کشورهای اریتره و اتیوپی دو سال پیش توافق صلح امضا کردند اما دولت «ایسایاس آفورکی» رئیس‌جمهور اریتره همچنان حکومت منطقه تیگرای را - به دلیل نقشی که در جنگ فاجعه‌بار ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰ ایفا کرد - دشمن می‌داند.
جبهه آزادی‌بخش خلق تیگرای قبل از روی کار آمدن «آبی احمد علی» در سال ۲۰۱۸ که اولین نخست وزیر اتیوپی از قوم «اورومو» است، حدود سه دهه حیات سیاسی در این کشور را در کنترل خود داشت.
اورومو، بزرگترین قوم در اتیوپی با ۳۴.۹ درصد جمعیت ، یعنی حدود ۱۰۸ میلیون نفر است ،در حالی که تیگرای با ۷.۳ درصد سومین قوم بزرگ این کشور است.
درگیری اخیر در تیگرای پس از آن آغاز شد که آبی احمد علی، نخست‌وزیر اتیوپی در پی تشدید اختلافات قدیمی با منطقه تیگرای، چهارم نوامبر گذشته نیروهای ارتش و هواپیماهای جنگی خود را به این منطقه اعزام کرد و ارتش آن تصریح کرد که ناچار شده است «جنگی ناخواسته و بی‌فایده» را در منطقه تیگرای آغاز کند.
ارتش اتیوپی سرانجام ۲۸ نوامبر اعلام کرد که کنترل منطقه تیگرای را بدست گرفته است.
انتهای پیام/م