سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دلیل کمبود انسولین چیست؟

مشرق | اجتماعی و حوادث | جمعه، 14 خرداد 1400 - 14:19
رئیس انجمن واردکنندگان دارو گفت: قاچاق انسولین از کشور به قدری نیست که بتوان آن را دلیل کمبود در بازارهای داخلی دانست.
كشور،دليل،قاچاق،انسولين،دارو،نرخ

به گزارش مشرق، رئیس انجمن واردکنندگان دارو اظهار کرد: مهم‌ترین دلیل کمبود انسولین در کشور عدم تخصیص ارز به شرکت‌های وارد کننده است که باعث فعالیت دلالان در بازار سیاه شده است.
ناصر ریاحی افزود: برخی شرکت‌های تولیدکننده داخلی هم مشکل تامین مواد اولیه دارند به دلیل اینکه مواد اولیه آن‌ها وارداتی است و تمام تولیداتی که امروز صورت می‌گیرد با استفاده از مواد اولیه‌ای بوده که ماه‌ها قبل وارد کشور شده است.
عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: قاچاق معکوس انسولین از کشور هم متاسفانه وجود دارد که دلیل آن هم نابرابری نرخ ارزهای دولتی با نرخ آزاد یا همان چند نرخی بودن در کشور است، اما این قاچاق به صورت متمرکز و انبوه نیست.
ریاحی ادامه داد: انسولین با نرخ دولتی به کشور وارد می‌شود و قاچاق آن‌ها از کشور با نرخ روز بازار یعنی بیش از ۲۰ هزار تومان صورت می‌گیرد که این موضوع برای قاچاقچیان کشور وسوسه انگیز است.
او تصریح کرد: خوشبختانه دارو در ایران به دلیل حساسیتی که دارد، سازمان یافته است و سازمان غذا و دارو نظارت زیادی بر روی آن دارد به همین دلیل تعداد انسولینی که از کشور قاچاق می‌شود، به صورت مسافری و چمدانی است.
رئیس انجمن واردکنندگان دارو در پایان تصریح کرد: با تمام این شرایط، قاچاق انسولین از کشور انجام می‌گیرد، اما نمی‌توان آن را دلیل کمبود این داروی حساس در داخل دانست.