خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 16 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

احتمال وجود پدیده‌ای کمیاب در سیاره مشتری

باشگاه خبرنگاران | یادداشت | پنجشنبه، 06 خرداد 1400 - 23:47
دانشمندان با دستیابی به شواهدی، از احتمال وجود باران هلیوم در سیاره مشتری خبر دادند.
هليوم،هيدروژن،مشتري،فشار،كلوين،زحل،جداسازي،مخلوط،دماي،فشرده

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به گزارش اسپوتنیک، یک تیم بین المللی از دانشمندان فرانسه و ایالات متحده به شواهدی دست یافتند که پدیده باران هلیومی را در مشتری و زحل تایید ‌می‌کند.
برای اولین بار وجود این پدیده نادر تقریباً 40 سال پیش مطرح شد، اما تاکنون هیچ تأیید آزمایشی وجود نداشته است.
مقاله ای با نتایج مطالعه در مجله Nature منتشر شد.
در طی این آزمایش، فیزیکدانان نجوم برای فشرده سازی مخلوطی از هیدروژن و هلیوم، فشار چهار گیگاپاسکال را در سلول‌های دارای سندان الماس تولید کردند.
با استفاده از پرتوهای لیزر، نمونه برای فشرده سازی بیشتر حتی تحت فشار نهایی 60-180 گیگاپاسکال و دمای بیش از ده هزار کلوین در معرض امواج شوک قرار گرفت.
شرایط مشابهی در جو پایین این سیاره‌های گازی غول پیکر یافت می شود.
محققان به یک تغییر شدید در بازتابندگی نمونه در فشار 150 گیگاپاسکال و دمای 10200 کلوین پی بردند که این نشانه جداسازی مخلوط هیدروژن و هلیوم است.
در شرایط مشابه که در فضای داخلی مشتری وجود دارد (در عمق مربوط به 15 درصد شعاع سیاره)، هیدروژن به یک مایع فلزی تبدیل می شود و این روند جداسازی مخلوط و رسوب هلیوم را آغاز می کند.
همانطور که توسط کاوشگر گالیله ثبت شده است، باران های هلیوم می تواند درخشندگی اضافی زحل و کاهش هلیوم و نئون در جو مشتری را توضیح دهد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/