مسئولان برای نهادینه کردن فرهنگ صحیح مصرف آب در جامعه تلاش کنند
همدان - امام جمعه همدان گفت: مسئولان باید در راستای مصرف معقول و متعادل آب و نهادینه کردن فرهنگ صحیح استفاده از آب در جامعه برنامهریزی و تلاش کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله حبیب الله شعبانی ظهر دوشنبه در جمع مدیران شرکت منطقهای آب همدان با تبریک اعیاد شعبانیه آب را یکی از بزرگترین و مهمترین مایه حیاتی برای تمام موجودات زنده دانست.
نماینده ولی فقیه در استان همدان اظهار کرد: یکی از مهمترین کارهای فرهنگی ائمه جمعه و روحانیون فرهنگسازی مصرف صحیح آب است.
آیت الله حبیب الله شعبانی افزود: یکی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد مصرف بی حد و اندازه برق و آب است به طوری که سه برابر کشورهای اروپایی و چین مصرف داریم.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان باید در راستای مصرف معقول و متعادل آب و نهادینه کردن فرهنگ صحیح استفاده از آب برنامهریزی و تلاش کنند، ادامه داد: صرفهجویی در مصرف آب باید در همه بخشهای شرب، کشاورزی و صنعت اجرایی شود.
امام جمعه همدان خاطرنشان کرد: در هر حال خداوند را شاکریم که این نعمت الهی را بر ما نازل کرده و بر این موضوع تاکید میکنیم که همواره مشترکین صرفه جویی در آب را مد نظر داشته و در مصرف بهینه آب تلاش کنند
ثبت ۵۸۰ میلیمتر بارندگی در استان همدان
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان یکی از وظایف این شرکت را تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی استان از طریق تأسیسات آبی شامل سدها، شبکههای آبی زهکشی، کانالها، خطوط انتقال آب فاضلاب، بندهای انحرافی، تغذیههای مصنوعی عنوان کرد و با بیان اینکه ۲۰ هزار منابع آبی در استان وجود دارد، افزود: یکی دیگر از وظایف ذاتی این شرکت حفاظت و بهره برداری از منابع آبی، چاهها، چشمهها، قنات، ساماندهی و بهره برداری از رودخانهها اصلی و فرعی به طول ۳ هزار کیلومتر است.
منصور ستوده میانگین بارش در استان همدان را ۳۳۰ میلیمتر اعلام کرد و گفت: تا قبل از بارشهای اخیر استان همدان ۳۵۰ میلیمتر بارندگی داشت که با وجود سامانه بارشی ۲۳۰ میلیمتر بارندگی نیز نصیب استان شده و طبق آخرین آمار تجمیعی ۵۸۰ میلیمتر بارندگی به ثبت رسیده که نسبت به سال گذشته ۲۲۵ درصد و نسبت به بلندمدت ۵۰ سال گذشته ۱۲۵ درصد افزایش بارندگی رخ داده است.
همدان سومین استان کشور از نظر میزان بارش
وی با اشاره به اینکه همدان سومین استان کشور از نظر میزان بارش بوده است، اظهار کرد: قبل از بارشهای اخیر رودخانهها لایه روبی شدند که به همین میزان کمترین خسارت را نسبت به سایر استانها داشتهایم.
ستوده خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین سدهای استان سد کلان ملایر است که سرریز کرد و اقداماتی از جمله باز گشایی دریچه برای جلوگیری و یا کاهش خسارت سیلاب به مناطق پایین دست انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان گفت: بیشترین پیک ورودی سیلاب ۹۰ هزار لیتر در ثانیه بود که خوشبختانه مشکلی را ایجاد نکرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۷ سد استان همدان با ظرفیت ۱۰۷ میلیون مترمکعب در حال بهره برداری است که میتواند آب شرب، کشاورزی و صنعت استان را تأمین کند و در حال حاضر ۹۳ میلیون مترمکعب آب در پشت سدها ذخیر شده و ۲ سد دیگر در حال احداث است.
ستوده با اشاره به وضعیت سدهای بالا دستی استان نیز بیان داشت: با ذوب شدن برف کوهها؛ سدهای بالا دستی نیز سرریز خواهند شد.
ستوده با قدردانی از تلاشهای نماینده ولی فقیه در استان و استاندار همدان عنوان کرد: با تلاشهای بی شائبه مدیران ارشد استان توانستیم از خطر سیلاب در استان عبور کنیم که این مهم با وجود هماهنگی و همکاری بین دستگاههای اجرایی و دولتی میسر شده است.
۷۳ درصد مخزن سد اکباتان پر آب است
ستوده با بیان اینکه ۷۳ درصد مخزن سد اکباتان پر آب است، گفت: با توجه به بارشهای اخیر و آب شدن برفهای بالادست حوزه سد اکباتان پیشبینی میشود این سد سرریز کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان اظهار کرد: سد اکباتان در حال حاضر ۲۵ میلیون متر مکعب آب دارد به طوری که ۷۳ درصد مخزن این سد پر است.
وی بابیان اینکه در مدت مشابه سال گذشته ۱۲ میلیون متر مکعب آب در سد اکباتان وجود داشت، افزود: در مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد مخزن سد اکباتان پر بود.
ستوده با تأکید بر اینکه در مجموع در سال آبی جاری ۲۲ ملیون متر مکعب آب وارد این سد شده است، عنوان کرد: در حال حاضر ورودی سد اکباتان ۱۰ متر مکعب در ثانیه و خروجی این سد یک متر مکعب در ثانیه است.