راهکارهای مهار تورم در دولت آینده/ سیاستگذاری پولی بلند مدت در کشور نداریم
دلایل رشد نقدینگی و افزایش نرخ تورم و راهکارهای مقابله با این مشکلات در گفت و گوی ویژه خبری امشب مطرح و بررسی شد.

در گفت و گوی ویژه خبری مطرح شد؛
به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، راهکار های مهار و کنترل تورم در دولت آینده امشب سوم خرداد ماه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با حضور موسی شهبازی کارشناس اقتصادی و وحید شقاقی شهری عضو هیئت علمی دانشگاه و کارشناس اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
موسی شهبازی با اشاره به اینکه ما با تورم دو رقمی پنجاه ساله روبرو هستیم گفت: باید پیشران اصلی تورم در اقتصاد مورد توجه قرار بگیرد.
آنچه که اصل تورم را ایجاد میکند مسئله عرضه کالا و خدمات در کوتاه مدت است، لذا در کوتاه مدت نمی توان تولید کالا و خدمات را افزایش دهیم .
وی با اشاره به اینکه وقتی نقدینگی افزایش پیدا می کند خرید کالا و خدمات بیشتر میشود افزود: انتظارات تورمی پیشران تورم شده است.
همواره تورم را باید کنترل کنیم لذا سیاست های اقتصادی کشور را به نرخ ارز لنگر انداخته ایم، در حالیکه نقدینگی و تورم را باید کنترل کنیم تا اثرش بر روی سیاست ارزی باشد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در کوتاه مدت تقاضا برای کالا و خدمات افزایش پیدا می کند گفت: ما با التهاب بازار مواجه هستیم ،نگاه بلندمدت این است که باید به سراغ علاج نقدینگی غیر متناسب با اقتصاد کشور برویم.
در کوتاهمدت مسئله ما نرخ ارز است بهطوری که کسری بودجه آن را تشدید میکند.
درآمدهای دولت به شدت پایین آمده و به سراغ منابع بانک مرکزی می رود.
شهبازی با اشاره به نبود سیاستگذاری پولی بلند مدت اظهار کرد: اساساً نگاه ما به سیاستگذاری پولی بلندمدت نبوده است و بانک ها ترازنامه هایشان در یک دهه اخیر رها بوده است.
در حال تکمیل...