خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 26 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تالاب کجی نمکزار نهبندان 70 درصد آبگیری شد

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 19 فروردین 1398 - 14:35
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست نهبندان از آبگیری 70 درصدی تالاب کجی نمکزار نهبندان خبر داد و گفت: این موضوع سبب شد تا نوروز امسال 5 هزار نفر گردشگر از جاذبه‌های دیدنی آن بازدید کنند.
تالاب،كيلومتر،نهبندان،كجي،آبگيري،پرندگان،نمكزار،غبار،كوهستاني

امیر کوهستانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند، اظهار داشت: بارندگی‌های روزهای پایانی سال گذشته سبب شد تا حدود 70 درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شود و همین موضوع سبب شد تا نوروز 98 با خیل عظیم 5 هزار نفری گردشگران مواجه شود.
وی با بیان اینکه پرندگان مهاجری که از سیبری برای زمستان گذرانی به تالاب کجی آمدند در حال بازگشت هستند افزود: آبگیری تالاب در سال گذشته سبب شد تا امسال میزبان تعداد بیشتری از پرندگان مهاجر مانند حواصیل، خودکا، مرغابی سرسبز و آبچلیک باشد.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست نهبندان بیان کرد: 9 کیلومتر از جاده دسترسی به تالاب زیرسازی شده است و هنوز برای آسفالت این 9 کیلومتر و دو کیلومتر دیگر اقدامی انجام نشده و لازم است اداره راه و شهرسازی با توجه به در پیش بودن برگزاری جشنواره ملی مجسمه‌های نمکی برای آسفالت این 11 کیلومتر اقدام کند.
کوهستانی گفت: هر زمان که تالاب خشک شود برداشت نمک نیز توسط اهالی منطقه شروع می‌شود و اگر بارندگی‌ها ادامه یابد و تا تیرماه تالاب آب داشته باشد به طور حتم گرد و غبار کمتر می‌شود البته لازم است دریاچه هامون در زابل نیز آبگیری شود تا از شدت گرد و غبار در این منطقه کاسته شود.
وی تصریح کرد: تالاب کجی نمکزار نهبندان با 22 هزار هکتار وسعت شوره زاری وسیع است که به دلیل پایین بودن ارتفاع آن نسبت به مناطق اطراف و با توجه به شوری زیاد خاک به دریاچه‌ای پوشیده از نمک تبدیل شده است و از آن جا که در پاییز و زمستان این تالاب آب دارد بنابراین به محل امنی برای پرندگان آبزی تبدیل شده و هر سال پذیرای پنج هزار پرنده مهاجر و گاهی از نوع نایاب است.
انتهای پیام/ ت