نیمی از ظرفیت سدهای آذربایجان شرقی پر شد
تبریز - مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی از پر شدن بیش از ۵۰ درصد ظرفیت مخازن سدهای این استان براثر بارندگیهای اخیر خبر داد.

یوسف غفارزاده در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: بر اساس آخرین آمار، از ابتدای مهر سال گذشته تا ۱۵ فروردین امسال بیش از ۵۰ درصد از ظرفیت مخازن سدهای آذربایجان شرقی پر شده است.
وی با بیان اینکه ۷۰ سد آبگیری شده در استان وجود دارد، تصریح کرد: تا ۱۵ فروردین امسال، ورودی آب این سدها حدود ۶ درصد و حجم کل مخازن سدهای استان ۴ درصد نسبت به پارسال افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان آذربایجان شرقی افزود: سد قلعه چای عجب شیر با ۲۷ درصد و سد ارسباران با ۲۵ درصد افزایش و سدهای سهند و آی دوغموش با ۱۴ درصد کاهش، در سال آبی ۹۸-۹۷، بیشترین و کمترین مقادیر ورودی آب را به خود اختصاص دادهاند.
غفارزاده همچنین از رهاسازی برخی سدها به دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: ۱۰ میلیون مترمکعب آب ورودی سد قلعه چای عجب شیر از ۵ فروردین امسال، متناسب با حجم آب ورودی به مخزن سد، به دریاچه ارومیه رها سازی شده، ضمن اینکه رهاسازی آب سدهای آیدوغموش و سهند برای مدیریت و پیشگیری از سیلاب هم آغاز شده است.
وی یادآور شد: با وجود بارندگیهای مناسب، سدهای ستارخان اهر و نهند در شمال شرق استان، آب گیری مناسبی نداشتند به طوری که طبق آمار، ورودی سد نهند نسبت به پارسال، ۳ درصد هم کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان با اشاره به اینکه از ابتدای مهر پارسال تا ۱۵ فروردین امسال، فقط ۲۷ درصد سد ستارخان اهر و ۳۷.۵ درصد سد نهند پر از آب شده است، ابراز امیدواری کرد: با ذوب شدن برفها، شاهد بهبود وضع مخازن آبی سدهای علویان، نهند و ستارخان که تأمین کننده آب آشامیدنی شهرهای تبریز، مراغه و اهر است، باشیم.
غفارزاده در ادامه با اشاره به بارندگیهای جدید از اواخر فروردین و اردیبهشت در استان گفت: با هماهنگی فرمانداران و مسئولان دستگاههای اجرایی، بیش از ۳۴ نقطه حادثه خیز هنگام وقوع سیل در استان شناسایی شده که این نقاط از هم اکنون بی خطر میشوند.
وی در پایان بر ضرورت صرفه جویی در مصرف آب تاکید کرد و اذعان داشت: اگر چه بارندگیهای پاییزی و زمستانی پارسال و اوایل بهار امسال مناسب بود، اما آمارها نشان میدهد میزان روان آبها و ورودی سدها هنوز از مقادیر مطلوب فاصله داشته و میزان آب آنها نسبت به میانگین بلند مدت گذشته کمتر است، به همین علت نیاز است برنامههای صرفه جویی مصرف آب در همه بخشها شامل آشامیدنی، صنعت و کشاورزی تداوم داشته باشد.