خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

80 درصد جامعه هدف سنین بالای 75 سال در استان مرکزی واکسینه شدند/ تغییر رنگ وضعیت شهرهای استان به معنی بهبود وضعیت نیست

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 01 خرداد 1400 - 17:12
گروه استان‌ها- رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه "80 درصد جامعه هدف سنین بالای 75 سال در استان مرکزی واکسینه شدند" گفت: تغییر رنگ وضعیت شهرهای استان مرکزی به معنی بهبود وضعیت نیست و وضعیت فعلی استان شکننده است.
استان،علوم،پزشكي،دانشگاه،هفته،واكسيناسيون،اراك،كاهش،مركزي،در ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سید محمد جمالیان ظهر امروز در ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی با اشاره به روند واکسیناسیون اظهار داشت: در ابتدا لازم می‌دانم از همه ارگان هایی که در امر واکسیناسیون با دانشگاه علوم پزشکی همکاری می کنند، تشکر و قدردانی کنم و پس از راه اندازی سایت واکسیناسیون خودرویی در هفته گذشته یک مرکز جدید در مکانی از شهرداری راه اندازی و یک مرکز واکسیناسیون دیگر اضافه شد.
وی افزود: شهرداری و در کنار آن هلال احمر در جهت واکسیناسیون با دانشگاه علوم پزشکی همکاری خوبی داشتند و واکسیناسیون گروه سنی بالای 70 سال در استان از امروز آغاز شده است و بیش از 80 درصد جامعه هدف سنین بالای 75 سال واکسینه شدند و افرادی وجود داشتند که به هر دلیلی تمایلی به تزریق واکسن نداشتند و دعوت شدند و در کنار آن 48 ساعت را آزاد گذاشتیم تا هر فردی که نتوانسته واکسینه شود مراجعه کند و اکنون نیز سنین بالاتر از 70 سال با ارائه کارت ملی می‌توانند واکسن دریافت کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: انشاءالله واکسیناسیون گروه های هدف بالای 70 سال نیز با همان نظم و آرامش قبلی انجام شود تا به سنین پایین تر برسیم و تجربه ما نشان داده است وجود دستگاه نوبت دهی به همکاران ما در ایجاد نظم و آرامش کمک می کند و در این راستا نیازمند همیاری ارگان ها و مسئولان هستیم.
وی ادامه داد: ما بسیار نگران هستیم بابت اینکه فرمانداران توجه داشته باشند وضعیت چند شهرستان ما زرد اعلام شده و نباید چنین ذهنیتی ایجاد شود که رو به بهبودی حرکت می کنیم و مردم می توانند به صورت عادی فعالیت های خود را انجام دهند و این وضعیت در حدی شکننده است که با کوچک ترین غفلت دوباره به سمت پیک پیش می رویم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: چند تا از استان های جنوبی همانند هرمزگان، چابهار و بوشهر ما مجدد دچار پیک افزایشی شدند که با توجه به مراوده ما با این استان ها این خطر در استان ما نیز می تواند به وجود آید.
جمالیان با اشاره به اعمال محدودیت های هوشمند افزود: با همکاری خوب فرمانداران در استان وضعیت می‌تواند پایدارتر باشد و تعطیلات 14 و 15 خردادماه را در پیش داریم که یک تهدید بزرگ است و می طلبد شهرستان هایی نظیر محلات و شهرستان های استان مرکزی که مهمان پذیر هستند اگر از امروز برای آن ها برنامه ای نداشته باشیم این تعطیلات میتواند این آرامش ایجاد شده را از بین ببرد.
وی خاطرنشان کرد: دهیاران مسئولیت رصد روستاها و فرمانداران نیز باید شهرها را رصد کنند و باید محدودیت هایی اعمال شود که حداقل منجر به سفر نشود و ایام انتخابات را به بهترین نحو پشت سر بزاریم و در ایام انتخابات میتینگ های انتخاباتی برای شورای شهر و ریاست جمهوری یکی از نگرانی های ما است که با گزارشاتی که به ما ارسال می شود متاسفانه در مکان های سربسته و زیرزمین ها با جمعیت زیاد این جلسات را برگزار می کنند و منجر به تهدید سلامت خود و خانواده ها می شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: درب آرامستان با هدف محدود شدن برگزاری مراسمات در آرامستان بود و حضور مردم به صورت دسته جمعی، پیاده روی تا محل قبور و ایجاد ترافیک خطرات بیشتری را در پی دارد پیشنهاد ما این است که درب های آرامستان باز شود و اگر قرار است محدودی وضع شود در خصوص برگزاری مراسمات باشد.
جمالیان عنوان کرد: در کل دنیا این اصل ثابت شده که رستوران ها یکی از مکان های مناسب برای انتشار ویروس است و به همین خاطر پروتکل های بهداشتی باید به دقت رعایت شود و بیرون بر بودن غذا همچنان پابرجا باشد و علارغم محدودیت های شبانه شاهد شلوغی فست فودی ها هستیم و به دلیل عدم وجود تهویه لازم این خطر بیشتر می شود.
کاهش 30 درصدی بستری بیماران کرونایی در استان مرکزی
"علی علیمحمدی" معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این جلسه با اشاره به آمار مقایسه ای هفته سوم و چهارم اردیبهشت ماه اظهار داشت: استان مرکزی در هفته سوم اردیبهشت ماه 3 هزار و 121 مورد مثبت داشته است که در هفته چهارم به هزار و 701 مورد رسیده و درمجموع 45 درصد کاهش داشته است.
وی افزود: موارد بستری در هفته سوم 337 مورد بستری و در هفته چهارم به 236 رسیده است که یک کاهش 30 درصدی رقم خورده است و در این مدت 2 هزار و 784 مورد بیمار سرپایی به هزار و 465 مورد کاهش پیدا کرده است که حاکی از 47 درصد کاهش است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: در خصوص آمار فوتی ها، در هفته سوم اردیبهشت ماه 74 مورد فوتی در هفته پایانی اردیبهشت ماه به 57 مورد رسیده است که نشان می دهد در مرگ و میر نیز 23 درصد کاهش داشته ایم.
علیمحمدی افزود: تاکنون در استان مرکزی 104 هزار و 67 تست رپید در استان انجام شده است که و 15 هزار و 310 مورد توسط دانشگاه علوم پزشکی خمین، 38 هزار و 406 مورد توسط دانشگاه علوم پزشکی ساوه و 60 هزار و 331 مورد به دانشگاه علوم پزشکی اراک اختصاص دارد که در مجموع 16 درصد این تست های انجام شده مثبت بوده است.
انتها پیام/711/ز