تنها ۵ درصد گل محمدی فاروج فرآوری میشود
فاروج- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فاروج گفت: فاروج دارای واحد گلابگیری فعال است که امسال تنها ۵ درصد تولیدات شهرستان در این واحد فرآوری شده است.

حبیب الله مقتدر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سطح زیر کشت باغات گل محمدی شهرستان ۵۲ هکتار و میانگین عملکرد گل تر در هر هکتار ۴ تن و نسبت تولید گلاب به ازای هر کیلو گل یک و نیم لیتر است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان با اشاره به اینکه به ازای هر تن گل حدود ۲۰۰ گرم اسانس به دست میآید افزود: گل محمدی با شرایط محیطی سازگار و کم آب طلب است و ۳۰ تولید کننده و بهره بردار در این حوزه در شهرستان فعالیت دارند.
وی، ظرفیت واحد گلابگیری و فرآوری این محصول در شهرستان را، ۳۰۰ تن عنوان کرد و گفت: بیشتر گل محمدی تولیدی شهرستان به استانهای دیگر ارسال و بخشی هم به صورت خانگی گلابگیری میشود.
مقتدر گفت: تنها واحد فرآوری شهرستان امسال، فقط ۶ تن از گل تولیدی را خریداری کرده که کمتر از ۵ درصد تولید است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان، تولیدات این واحد را، گلاب، گل خشک و کانکریت (تولید کانکریت و ابسولوت (عصاره مطلق) از گل محمدی دارای بیشترین ارزش افزوده است) عنوان کرد.
مقتدر گفت: طی سال علاوه بر ارائه خدمات، امکانات و تسهیلات به متقاضیان برای تولید کنندگان در این بخش کلاسهای مختلف آموزشی، ترویجی، نیز برگزار میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بدون اشاره به دلیل خشک شدن ۲۰ هکتار از باغات گل محمدی در ادامه گفت: سطح زیر کشت سال گذشته ۷۲ هکتار بود که امسال با خشک شدن ۲۰ هکتار به ۵۲ هکتار کاهش یافته است.