خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 19 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عبدالله: طالبان توانایی تصرف افغانستان از راه نظامی را ندارد

فارس | برگزیده، بین‌الملل، بین‌الملل | جمعه، 31 اردیبهشت 1400 - 13:11
رییس شورای عالی مصالحه‌ ملی افغانستان گفت که طالبان قادر به تصرف افغانستان از طریق نظامی نیست و تأکید این گروه بر راه‌حل نظامی تنها به ادامه‌ جنگ منجر می‌شود.
افغانستان،طالبان،عبدالله،نظامي،نيروهاي،افغان،گفته_است،گروه،ر ...

رییس شورای عالی مصالحه‌ ملی افغانستان گفت که طالبان قادر به تصرف افغانستان از طریق نظامی نیست و تأکید این گروه بر راه‌حل نظامی تنها به ادامه‌ جنگ منجر می‌شود.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزرای فارس، «عبدالله عبدالله»، رییس شورای عالی مصالحه‌ ملی افغانستان در گفتگو با روزنامه واشنگتن‌پُست گفته است که طالبان قادر به تصرف افغانستان از طریق نظامی نیست و تأکید این گروه بر راه‌حل نظامی تنها به ادامه‌ی جنگ منجر خواهد شد.
عبدالله در این مصاحبه همچنین گفته که امیدوار است راه‌حل نظامی سناریوی طالبان نباشد.
وی افزوده است که ممکن است گروه‌هایی در میان طالبان وجود داشته باشند که تصور کنند از راه نظامی پیروز می‌شوند.
به‌گفته‌ عبدالله، هرچند طالبان به‌صورت رسمی این اظهارات را مطرح نکرده، اما «این نگرش آنهاست.
آنها به تعهد خود در مورد کاهش خشونت و یا قطع ارتباط با القاعده عمل نکرده‌اند».
با این حال، رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی افغانستان بر ادامه‌ی گفت‌وگوها تأکید کرده و گفته است که گروه طالبان تا کنون در مذاکرات صلح جدی نبوده است.
طبق اظهارات وی، جامعه جهانی از جمله آمریکا و دیگر کشورها در تلاشند تا راه‌هایی برای حمایت از مذاکرات صلح افغانستان پیدا کنند.
عبدالله گفته است که او به توانایی نیروهای افغان برای حفاظت از مردم و کشورشان اطمینان دارد، اما پشتیبانی‌ها از این نیروها باید ادامه یابد.
این سیاستمدار افغان تصریح کرد: آمریکا و برخی کشورهای عضو ناتو بر ادامه‌ی پشتیبانی از نیروهای افغان متعهد هستند.
وی وحدت میان رهبران افغانستان را بر روحیه‌ی نیروهای افغان که همه روزه در خط مقدم نبرد حضور دارند، تأثیرگذار خوانده است.
عبدالله این اظهارات را درحالی مطرح کرده است که پس از آغاز رسمی خروج نظامیان خارجی از افغانستان، خشونت‌ها و حملات طالبان در بخش‌های مختلف کشور نیز افزایش یافته است.
روند خروج نظامیان خارجی از اول ماه می آغاز شده و قرار است تا ۱۱ سپتامبر کامل شود.
طبق گزارش‌ها، در روزهای اخیر دست‌کم چهار شهرستان در ولایت‌های بغلان، لغمان و میدان‌وردک به‌دست گروه طالبان سقوط کرده است.
وزارت دفاع افغانستان گفته است که نیروهای امنیتی و دفاعی افغان از این شهرستان‌ها «عقب‌نشینی» تکتیکی کرده‌اند.
همزمان با این، وزارت دفاع افغانستان گفته است که عملیات نیروهای امنیتی و دفاعی بازپس‌گیری شهرستان‌های بُرکه‌ی بغلان و نرخ میدان‌وردک ادامه دارد.
آمریکا برخلاف توافقنامه با طالبان نیروهای خود را از افغانستان خارج نکرده و این موضوع افزایش جنگ از سوی طالبان شده است.
/انتهای پیام/