تجربه سینمای سیار در شهرهای فاقد سینمای استان مرکزی ناموفق بود
گروه استانها ــ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه تجربه سینمای سیار در شهرهای فاقد سینمای استان مرکزی ناموفق بود گفت: باید بخش غیردولتی استان در حوزه سینما سرمایهگذاری کند.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، سینما یکی از محبوبترین بخشهای هنری و فرهنگی جوامع است که در سالهای اخیر برای توسعه زیرساختهای آن در کشور اقداماتی انجام شد اما شیوع بیماری کرونا فرصت نداد که مخاطبان و علاقهمندان به این هنر آن طور که باید از این امکانات بهرهمند شوند.
بخش فرهنگ و هنر از آسیبپذیرترین بخشهای درگیر با ویروس کرونا است که از زمان شیوع بیماری کرونا سالنهای سینما بر اساس مصوبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با تعطیلی چندباره مواجه بودند و خسارات سنگینی به این بخش وارد شد.
در دوران شیوع این بیماری سالنهای سینما روزها و ماهها خالی از تماشاچی بودند و فیلمی بر روی پرده اکران نمیشد و تولید و اکران فیلم و جشنوارههای مختلف که با شور و هیجان وصفناپذیر برگزار میشدند کمرنگ شده و همانند گذشته برگزار نمیشوند.
منع قانونی برای فعالیت سینماها در شهرهای زرد وجود ندارد
«حجتالاسلام عباس دانشی»، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به وضعیت سینماهای استان در دوران شیوع بیماری کرونا گفت: سینماهای استان میتوانند بازگشایی شوند و بر اساس شیوهنامههای بهداشتی اکران فیلم داشته باشند که این موضوع بستگی به عزم و اراده صاحبان سینماها دارد و در شرایط کنونی در شهرهای زرد منع قانونی برای فعالیت سینماها وجود ندارد.
تسهیلات اهدایی ویژه کرونا از سوی بنگاهها و سینماها مورد استقبال قرار نگرفت
وی افزود: بخش فرهنگ و هنر کشور از زمان شیوع بیماری کرونا آسیبهای بسیاری دیده به همین سبب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایتهایی از طریق صندوق حمایت از هنرمندان و اهالی فرهنگ و رسانه توانسته کمک محدودی داشته باشد اما تسهیلات اهدایی ویژه کرونا از بنگاهها و سینماها مورد استقبال قرار نگرفته و در نهایت از سینماها حمایت قابل توجهی صورت نگرفته است.
دانشی ادامه داد: بخش فرهنگ، هنر و سینما آسیب جدی در دوران شیوع بیماری کرونا متحمل شدند و صاحبان سینماهای استان و سایر اقشار که میتوانستند از تسهیلات بانکی و وامهای ستاد کرونا استفاده کنند باتوجه به اعلام رسمی در کشور و اعلام وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی از وام ویژه کرونا استقبال نکردند.
وی با اشاره به وضعیت سینماهای استان به لحاظ تکنولوژی و فنی گفت: در استان سینماها کاربری اجتماعات و آمفی تئاتر دارند که با تغییر کاربری به صورت موقت به سینما تبدیل شدند و میتوان به سینما ساوه و بعضی از شهرستانها اشاره کرد.
تعداد سینماهای استان بسیار کم است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی ادامه داد: متاسفانه تعداد سینمایی که به عنوان سینما توسط بخش غیردولتی در استان ساخته شده بسیار کم است، سینماها تکنولوژی روز در اکران فیلم دارند و عضو سیستم توزیع فیلم روز کشور هستند اما تعداد آنها بسیار کم است.
دانشی با اشاره به سینمای سیار در استان گفت: یک سینمای سیار در شهرستان آشتیان و پس از آن به صورت موردی در شهرستانهای خنداب، فراهان و کمیجان مجوز برای اکران داده شده بود که قبل از شیوع بیماری کرونا انجام شد اما مورد استقبال قرار نگرفت.
بخش غیردولتی استان در حوزه سینما سرمایهگذاری کند
وی افزود: تجربه سینمای سیار در شهرهای فاقد سینما موفق نبوده و باید بخش غیردولتی استان در حوزه سینما سرمایهگذاری کند زیرا یکی از مطالبات و حقوق شهروندان از شهرداریها مطالبات فرهنگی است که مسئولان باید به این مطالبه توجه کنند و وزارت ارشاد هم آماده همکاری با شهرداریها است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی عنوان کرد: در شهرستان ساوه در سال 98 قراردادی بین اداره کل فرهنگ و ارشاد استان، سازمان سینمایی کشور و شهرداری ساوه برای اجرای پروژه سینمای امید به امضا رسید و اداره کل فرهنگ و ارشاد استان بخشی از هزینههای احداث پردیس سینما در شهرستان ساوه را به صورت رسمی پذیرفت.
دانشی با اشاره به اینکه متاسفانه پروژه سینمای امید در آغاز عملیات اجرایی متوقف ماند و اقداماتی صورت نگرفت، گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در سایر شهرستانها آمادگی دارد در زمینه تسهیلات به صورت بلاعوض به شهرداریها و بخش غیردولتی کمک کند.
شهرداریها برای راه اندازی سینماهای جدید تلاش کنند
وی بیان کرد: تجربه احداث سالنهای کوچک در شهرهای مختلف کشور تجربه موفقی بوده که امیدواریم شهرداریها برای راه اندازی سینماهای جدید تلاش کنند و این عقب ماندگی استان مرکزی در بخش سینما را جبران کنند.
کاندیداهای شورای شهر برنامه خود را در مورد سینما هم اعلام کنند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی خاطرنشان کرد: مردم از شورای اسلامی شهر و شهرداریها این مطالبه را دارند و اکنون که انتخابات شورای شهر پیشرو است امیدواریم کاندیداهای شورای شهر و جناحهایی که در شهرستانها کاندید معرفی میکنند برنامه خود را در مورد سینما هم اعلام کنند.
دانشی ادامه داد: شهروندان از کاندیدای شورای شهر این مطالبه را داشته باشند و ما هم در استان مرکزی که استان صنعتی و بسیار حائز اهمیت است تلاش میکنیم تا با شاخصهای پایین حوزه سینما رو به رو نباشیم بنابراین این موضوع باید مطالبه جدی مردم از شوراهای اسلامی و شهرداریها باشد.
وی تصریح کرد: اکنون پروژه جدید آغاز نمیشود و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از سینماداران حمایت میکند و چنانچه در بخش غیردولتی، شهرداریها و بخش خصوصی عزم جدی باشد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار طرحها و پروژهها است و حمایت جدی میکند.
انتهای پیام/713