ایلام جزو استانهای برتر در حوزه مدیریت بحران معرفی شد
استاندار ایلام از انتخاب ایلام به عنوان استان برتر در مدیریت بحران در شورای امنیت کشور خبرداد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، قاسم سلیمانی دشتکی شامگاه یکشنبه در نشست خبری با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت مناطق سیلزده استان ایلام اظهار داشت: امیددارم با تلاشهای دولت و نظام هر چه سریعتر بتوانیم مشکلات مردم و خسارتهای سیلهای اخیر در نقاط مختلف استان ایلام جبران کنیم.
استاندار ایلام بابیان اینکه قبل از وقوع سیل در استان ایلام وموج اول بارشها و براساس هشدارهای سازمان هواشناسی، بازدیدهای غیررسمی از مناطق آسیبپذیر انجام گرفت گفت: هماهنگیهای لازم در شورای مدیریت بحران انجام شد و تقسیمکار در بین دستگاههای اجرایی و مرتبط در مناطق مختلف استان شکل گرفت.
سلیمانی دشتکی در ادامه گفت: اگر در قبل از وقوع سیل اقدامات پیشگیرانه انجام نمیشد بهطورقطع خسارت سیل در استان بیش از استانهایی مانند لرستان بود.
وی افزود؛ از آنجا که در شهر ایلام بسیار احساس خطر میشد بنابراین با شناسایی کانونهای ورود سیلاب به شهر ایلام، اقدامات پیشگیرانه ایی ازجمله ایجاد کانالهای جدید برای مدیریت جریان سیلاب با حضور دستگاههای اجرایی و مرتبط انجام شد.
سلیمانی دشتکی، بیان کرد: حدود 10 تا 15 هزار نفر هم استانیها در ایام نوروز در دل طبیعت چادر زده بودند و بیش از 100 هزار نفر زائر عتبات عالیات در استان تردد داشتند که در این راستا با همکاری صداوسیما و رادیو و مخابرات و بلندگوهای نیروی انتظامی به چادرنشینان و عشایر و مناطق روستایی اعلامخطر شد و هشدارهای لازم ارائه گردید.
وی، گفت: قبل از موج بارشها آب سدهای کنگیر، دویرج و سد ایلام رهاسازی شده و در سد سیمره که با توجه به اینکه اگر میزان دبی آب در سد سیمره بالا میرفت پمپاژهای پاییندست سد دچار مشکل میشدند، درنهایت تصمیم گرفته شد که ورودی و خروجی آب در سدهای ایلام کنترل و رهاسازی شود.
استاندار ایلام در ادامه بیان کرد: اگر پیشگیریهای لازم قبل از وقوع سیل نمیشد فاجعه سیل در استان ایلام بیش از گلستان و لرستان بود، سپاه و ارتش و شرکت بازرگانی، کمیته امداد و بسیج و بنیاد برکت در حین سیل و بعدازآن، پایکار بودند و هماهنگی و تعامل بسیار خوبی بین نهادهای مختلف در مدیریت بحران سیل استان وجود داشت و ما در بخش ماشین با توجه به پیش بینی ها شش روستا را تخلیه کردیم
سلیمانی دشتکی در ادامه از خسارت های سیل اخیر گفت و یادآور شد: حدود 300 نقطه و محور در سطح جادههای استان به دلیل وضعیت توپوگرافی دچار ریزش و رانش شده و حدود 1200 کیلومتر از جادهها و مسیرهای مواصلاتی ایلام آسیبدیده و در بخش کشاورزی نیز 34 هزار و 750 هکتار از اراضی کشاورزی و بیش از 760 هکتار از باغات استان در سیل اخیر دچار خسارت شدند.
وی، بابیان اینکه همه دستگاهها بهویژه سپاه و بسیج در کمکرسانی به سیلزدگان در استان پایکار بودند که جای تقدیر دارد، افزود: در سیل اخیر حدود 2 هزار واحد مسکونی دچار خسارت شدند که نیاز با بازسازی کامل دارند و علاوه بر این حدود یک هزار میلیارد تومان به زیرساختهای استان خسارت وارد شد.
استاندار ایلام، یادآور شد: پل گاومیشان هم بالاتر از پل فعلی با همکاری وزارت راه و شهرسازی و قرارگاه خاتمالانبیاء احداث میشود، در جریان وقوع سیل 7 بالگرد در استان ایلام در اختیار گرفته شد و تا جایی که شرایط اجازه میداد از این بالگردها برای خدماترسانی به مردم استفاده شد و در شورای امنیت کشور ایلام، جزو استانهای برتر در حوزه مدیریت بحران معرفی شد و همچنین 5 استان کشور معین استان ایلام بودند که کمکهای زیادی را برای استان ارسال کردند.
قاسم سلیمانی دشتکی، با اشاره به طرحهای شاخص در سال 98، تصریح کرد: در سال 98 طرح گرمسیری بهعنوان طرح شاخص در استان باید به سرانجام برسد و بخش انتقال خطوط آب این سامانه در استان مرتفع شود.
وی افزود؛ در سفر رئیسجمهور محترم به استان که بهاحتمالزیاد اواخر اردیبهشتماه انجام میشود پروژههای زیادی برای افتتاح و شروع کارداریم.
نماینده عالی دولت در استان، بابیان اینکه امیدواریم در سفر رئیسجمهور محترم، راهآهن ایلام کلنگ زنی شود و بحث افتتاح فازهای جدید پتروشیمی ایلام و جانمایی پتروشیمی دره شهر و مهران با حضور ایشان پیگیری و در سال جاری انجام شود، گفت؛ برای میادین نفتی استان 700 میلیون دلار اختصاصیافته است و واحد اولفین پتروشیمی ایلام نیز امسال افتتاح میشود.
انتهای پیام/ش