خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 19 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاوشگر "چانگ‌ای

ایسنا | دانش و فناوری | دوشنبه، 27 اردیبهشت 1400 - 11:01
کاوشگر چانگ‌ای-۵(Chang'e ۵) سال گذشته ماموریت بازگرداندن نمونه‌های ماه به زمین را به اتمام رساند اما ماموریت این مدارگرد هنوز در فضا ادامه دارد.
زمين،ماه،ماموريت،خورشيد،مدارگرد

کاوشگر چانگ‌ای-۵(Chang'e ۵) سال گذشته ماموریت بازگرداندن نمونه‌های ماه به زمین را به اتمام رساند اما ماموریت این مدارگرد هنوز در فضا ادامه دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، در ماه دسامبر مدارگرد چانگ‌ای-۵ کپسولی حاوی دو کیلوگرم از مواد موجود در ماه را به زمین رساند و پس از آن موتورهای خود را روشن کرد و به نقطه‌ای در فضا به نام "لاگرانژ-۱ زمین- خورشید"(Sun-Earth Lagrange point 1) حرکت کرد این نقطه در فاصله‌ ۱.۵ میلیون کیلومتری زمین در جهت خورشید قرار دارد.
این فضاپیما تصویری منحصر به فرد از ماه و زمین ارسال کرد.
چانگ‌ای-۵ هم اکنون در حال انجام آزمایش‌هایی مربوط به کنترل مدار و مشاهده‌ی زمین و خورشید است که می‌تواند به ماموریت‌های پیش رو کمک کند.
نمایی از خورشید از نگاه کاوشگر چانگ‌ای-۵
ماموریت کنونی این مدارگرد موفقیت بزرگی بوده است و به همین دلیل دوربین‌های آن برای تهیه عکس‌های با جزئیات بالا بهینه‌سازی نشده‌اند.
به گفته‌ی دانشمندان چانگ‌ای-۵ پس از پایان ماموریت خود در لاگرانژ-۱ به مناطق جدیدی خواهد رفت و اهداف جدیدی خواهد داشت.
تصویری از ماه و زمین در کنار هم
انتهای پیام