سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تعداد کتاب‌خوان‌ها کم است/ لزوم ترویج فرهنگ مطالعه در بین جوانان

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 01 بهمن 1397 - 06:59
بوشهر - تاکنون بیشترین تمرکز برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی بر توسعه کتابخانه‌ها بوده است و به خوبی در زمینه ترویج فرهنگ مطالعه و تبیین اهمیت آن تلاش نشده است.
كتاب،فرهنگ،جامعه،عمومي،ترويج،توسعه،مطالعه،كتابخواني،استان،بو ...

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: در سال‌های اخیر تلاش گسترده‌ای برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی صورت گرفته و برای این منظور یکی از نیازهای اساسای که کتابخانه و کتاب بوده نیز توسعه یافته است.
هرچند این میزان توسعه با وضعیت استاندارد فاصله داشته و هنوز هم نیاز است که شاهد تقویت کتاب‌خانه‌های عمومی، فضای مطالعه و افزایش تعداد کتاب‌ها باشیم، ولی همین منابع و امکانات موجود نیز به خوبی مورد استفاده قرار نگرفته است.
در بسیاری از شهرها و روستاها کتابخانه‌هایی ایجاد شده ولی میزان استفاده از این کتابخانه‌ها و امانت‌گیری کتاب آنکونه که باید انجام نمی‌شود و استقبال خوبی را از این فضای کتابخانه‌ها شاهد نیستیم.
در استان بوشهر نیز این مشکل وجود دارد و در برخی نقاط این شهرستان استقبال خوبی از منابع و امکانات کتابخانه‌ای صورت نگرفته است که می‌طلبد تلاش بیشتری برای ترویج فرهنگ مطالعه صورت گیرد.
فرهنگ مطالعه نهادینه شود
فرماندار تنگستان با تاکید بر ترویج فرهنگ مطالعه اظهار داشت: بحث کتاب یک عنصر تأثیرگذار در ارتقای سطح علم و آگاهی و توسعه جامعه بشری است ولی معمولا یکی از کم‌توجه‌ترین عناصر جامعه ما شده است.
عبدالحسن رفیعی‌پور تصریح کرد: ما اهمیتی به کتاب و کتاب‌خوانی نمی‌دهیم بعدا توقع داریم که جامعه، دانش آموزان، دانشجویان، فعالین اجتماعی و سیاسی به بحث کتاب و کتاب‌خوانی و افزایش سرانه مطالعه کتاب در جامعه توجه کنند.
فرماندار تنگستان خاطرنشان کرد: همه ما بایستی در راستای ترویج فرهنگ مطالعه کتاب و کتابخوانی، آگاهی و افزایش علم در جامعه تلاش کار بردی انجام دهیم.
توسعه کتابخانه‌های عمومی
وی با بیان اینکه باید کتاب و کتابخوانی در جامعه نهادنیه کنیم ادامه داد: باید توسعه کتابخانه های عمومی که یکی از عوامل رشد، توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه است در روستاهایی که حداقل دارای ۱۵۰۰ نفر جمعیت هستند ایجاد کرد.
وی افزود: کتابخانه‌های عمومی شهرستان برای توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در شهرستان با ایجاد کتابخانه‌های سیار در اداراتی که کارمند و ارباب رجوع زیادی دارند، بیمارستان و مدارس ورود کنند.
رفیعی‌پور با اشاره به اینکه آموزش و پرورش برای توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه فرهنگ سازی کند اضافه کرد: هر هدیه‌ای که به دانش آموزان داده می شود همراه آن یک کتاب باشد.
فرماندار تنگستان با اشاره به اینکه برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی باید کتاب را در دسترس مردم قرار داد بیان کرد: زمانی که کتاب در اختیار مردم قرار گرفت می توانیم بحث توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی درجامعه نهادینه کنیم.
ظرفیت کتابخانه‌ها استفاده نمی‌شود
سید علی هاشمی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان بوشهر نیز با تاکید بر لزوم تقویت مطالعه در جامعه، اظهار داشت: از ظرفیت کتاب‌خانه‌های عمومی در استان بوشهر به خوبی استفاده نمی‌شود.
وی به وضعیت شهرستان تنگستان اشاره کرد و ادامه داد: در دلوار کتاب‌خانه‌ای در دو طبقه احداث کردند با دو نیرویی که از هفت صبح هستند تا هفت عصر ولی متاسفانه بیشتر از ۲۵۰ نفر عضو ندارند.
پدران و مادران کتاب‌خوان شوند
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان بوشهر افزود: تا در جامعه پدر و مادران به فرهنگ ترویج کتاب و کتاخوانی اهمیت ندهند نسل آینده نیز کتابخوان نخواهد شد .
هاشمی خاطرنشان کرد: در جامعه فضای کتاب‌خانه‌های عمومی به انداز کافی وجود دارد و نیروی لازم هم در این کتابخانه ها حضور دارند اما کتاب‌خوان در جامعه وجود ندارد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان افزود: برنامه‌هایی کتاب‌خانه‌های عمومی در استان بوشهر تهیه و تدوین می‌شود مبتنی بر علم دانش است.
وی ادامه داد: ظرفیت کتابخانه های عمومی در استان بوشهر محدود است و کتاب‌هایی که جدید وارد می‌شود، کتاب‌های قدیمی کنار گذاشته می‌شود.