خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 05 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تاکید وزیر خارجه آمریکا بر حمایت از استرالیا در مواجهه با چین

تسنیم | بین‌الملل | جمعه، 24 اردیبهشت 1400 - 10:53
وزیر خارجه آمریکا پنجشنبه در اظهاراتی بار دیگر بر حمایت واشنگتن از استرالیا برای مقابله با «تهدید اقتصادی چین» تاکید کرده است.
چين،استراليا،روابط،كشور،تهديد،شدت،وزير،اقتصادي،آمريكا،نخواهد ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفت: ایالات متحده، استرالیا را برای مواجهه با تهدید اقتصادی چین تنها نخواهد گذاشت و چنین رفتاری در قبال متحدان آمریکا به ضرر بهبود روابط بین آمریکا و چین خواهد بود.
بر اساس این گزارش واشنگتن بارها از آنچه که "تلاش های پکن برای ارعاب و تهدید همسایگانش" توصیف کرده، انتقاد نموده است، آن هم در شرایطی که دولت بایدن قصد دارد روابط خود با متحدانش در منطقه هند-اقیانوسیه را با هدف مقابله با نفوذ چین، ارتقا دهد.
بلینکن در یک کنفرانس خبری مشترک با ماریس پاین وزیر خارجه استرالیا گفت: من بار دیگر بر این مساله تاکید می کنم که ایالات متحده، استرالیا را در این زمینه تنها نخواهد گذاشت و از این کشور در برابر تهدید و ارعاب اقتصادی چین حمایت خواهد کرد.
وی در ادامه افزود: ما این مساله را به طور شفاف به چین تذکر داده ایم که چنین اقداماتی برای هدف قراردادن متحدان و شرکای نزدیک ما به ضرر بهبود روابط با چین خواهد بود.
چین تحریم های متعددی را علیه صادرات کالاهای استرالیایی اعمال کرده است، روابط دو کشور طی سال های اخیر به شدت تیره و تار شده است.
کمیسیون ملی اصلاحات و توسعه چین نیز اخیرا با انتشار بیانیه کوتاهی اعلام کرده است که کلیه فعالیت ها در چارچوب "مذاکرات راهبردی اقتصادی بین استرالیا-چین" را به طور نامحدود تعلیق کرده است.
این تازه ترین تنش در روابط دو کشور به شمار می رود.
کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین افزود: اخیرا برخی مقام های دولت استرالیا اقدامات و تدابیری را برای ایجاد اختلال در مبادلات و همکاری های عادی بین چین و استرالیا اتخاذ کرده اند که این طرز تفکر ناشی از جنگ سرد و تبعیض ایدئولوژیکی است.
روابط دو کشور در سال 2018 میلادی پس از آن به شدت تیره و تار شد که استرالیا به عنوان نخستین کشور رسما و علنا شرکت هواوی چین را از مشارکت در شبکه نسل پنجم تلفن همراه منع کرد.
روابط چین و استرالیا سال گذشته نیز پس از آن به شدت متشنج شد که استرالیا خواستار تحقیقات مستقلی درباره منشا اصلی پیدایش و گسترش ویروس کرونا شد.
آخرین نشست مشترک دو کشور در سال 2017 در پکن برگزار شد و در آن نشست وزیر بازرگانی استرالیا توافقنامه ای را برای همکاری در خصوص پروژه کمربند و جاده با طرف چینی امضا کرده است.
انتهای پیام/