راه های افزایش مشارکت مردم در انتخابات ۲۸ خرداد
مدرس دانشگاه های اردبیل گفت: اگر تغییرات و تحولاتی در سیاست های داخلی و خارجی صورت بگیرد مشارکت مردم در انتخابات ۲۸ خرداد افزایش پیدا می کند.

ایسنا/اردبیل مدرس دانشگاه های اردبیل گفت: اگر تغییرات و تحولاتی در سیاست های داخلی و خارجی صورت بگیرد مشارکت مردم در انتخابات ۲۸ خرداد افزایش پیدا می کند.
علی درزند در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: برآورده نشدن انتظارات مردم، بیماری کرونا، تحریمهای آمریکا، و مواردی از این دست مردم را در یک خلسه سیاسی و حالت بی تفاوتی قرار داده است و شرایط حساسی به وجود آورده است.
وی با بیان اینکه با این شرایط راضی کردن مردم برای شرکت در انتخابات پیش رو کار سخت است، ادامه داد: برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات باید گستره انتخاب مردم برای انتخاب کاندیداهای خود وسیع باشد و این امر هم بستگی دارد که چطوری با مقوله داوطلبان انتخابات برخورد کند و برخورد تنگ نظرانه یا با سعه صدر باشد.
درزند ادامه داد: در هر نظام سیاسی حداقل شرایطی برای شرکت کاندیداها در نظر می گیرند و این امر، روندی طبیعی است و کشور ما نیز از این پروسه مستثنی نیست ولی آنچه که مهم است آن است که نباید خط قرمز ها را آنچنان تنگ باشد که بسیاری از کاندیداها از جناح های مختلف ازگردونه رقابت ها خارج شوند.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: اگر مذاکرات وین به نتیجه برسد و تحریمهای فعلی برداشته شود و مردم تاثیر آن را در زندگی و معیشت خود شاهد باشند، عامل دیگری برای افزایش مشارکت مردم خواهد بود.
به گفته این تحلیلگر سیاسی، شرکت کاندیداهای جوان و کمتر شناخته شده با برنامههای عالی نیز میتواند در جذب آرای مردم موثر باشد زیرا اکثر نامزدهای احتمالی شناخته شده بوده و در چندین دوره از انتخابات شرکت کرده اند و بسیاری از آنان در مسئولیتهای مختلف امتحان خود را پس داده اند که البته اکثراً قابل توجه نبوده است که با توجه به این موضوع مردم دنبال کسانی هستند که علاوه بر تخصص و تعهد دارای برنامههای ناب و جدیدی باشند که جامعه را از این وضع یکنواخت و تکراری خارج سازد و با ایدههای خلاق، سرزندگی را به جامعه هدیه کند.
درزند در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چگونه می توان انتخابات را پرشور برگزار کرد، اضافه کرد: در این مورد چند عامل دخیل هستند که جذب حداکثری داوطلبان انتخابات به خصوص داوطلبان ریاست جمهوری از همه گروه ها و سلایق گوناگون سیاسی، گشایش در سیاست خارجی به خصوص رفع تحریم ها، تحت پوشش قرار دادن انتخابات با استفاده از فنون تبلیغی مناسب توسط صدا و سیما و دیگر رسانه های ارتباط جمعی از جمله این موارد هستند.
درزند ادامه داد: هدف از برگزاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی به دو دلیل صرفه جویی در هزینه های انتخابات و بار روانی آن است که در این صورت اگر در یکی انگیزه شرکت زیاد و در دیگری کم باشد، همزمانی آنها بتواند آمار کم شرکت کنندگان دیگری را تحت پوشش خود قرار دهد و آمار شرکت کنندگان را بالا ببرد که البته هر دو این انتخابات در جای خود مهم بوده و نماد دموکراسی در کشور محسوب می شوند و به نظر می رسد در این انتخابات، انتخابات شورا از آنجا که بیشتر جنبه محلی و در شهرهای کوچک حالت قومی و قبیله ای دارد؛ پرشورتر خواهد بود.
انتهای پیام