حمایتهای کرونایی از موسسات قرآنی کافی نیست
مدیرکل ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره مشکلات ناشی از کرونا میان موسسات و فعالان قرآنی، گفت: حمایتهای انجام شده از موسسات و فعالان قرآنی کافی نیست و باید توسعه پیدا کند.

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره مشکلات ناشی از کرونا میان موسسات و فعالان قرآنی، گفت: حمایتهای انجام شده از موسسات و فعالان قرآنی کافی نیست و باید توسعه پیدا کند.
حجتالاسلام و المسلمین علی ملانوری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به حمایتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالان قرآنی در شرایط شیوع بیماری کرونا، اظهار کرد: با توجه به اینکه از پیش برای این بیماری همهگیر آمادگی نداشتیم و زیرساختهای ما زیرساختهای ضعیفی بودند، همهگیری کرونا به شدت بر روی فعالیتهای آموزشی موسسات قرآنی و همچنین فعالیتها و رویدادهای قرآنی ملی و بینالمللی تأثیر منفی گذاشت و اقتصاد موسسات را دچار مشکل کرده و صدمه زیادی به آنها وارد کرد.
وی با اشاره به اینکه «حمایتهای انجام شده از موسسات و فعالان قرآنی کافی نیست و باید توسعه پیدا کند»، تصریح کرد: با این حال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مدت تمام حمایتها و تسهیلاتی که دولت به مشاغل و صنوف آسیبدیده از کرونا پرداخت کرد برای موسسات قرآنی و شاغلان در موسسات قرآنی لحاظ کرد.
بنابراین دو نوع تسهیلاتی که دولت برای همه مشاغل و افراد شاغل در موسسات قرآنی داشته بر اساس ساز و کاری معین در وزارت ارشاد و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها تعقیب شده و تحقق پیدا کرده است.
ملانوری افزود: توسعه زیرساختها و محتوای فضای مجازی موضوع دیگری است که معتقدیم در آینده کمک شایانی به موسسات خواهد کرد.
بر این اساس امسال سامانه جامع «حمد» طراحی و راهاندازی شده است که از طریق آن کلیه موسسات قرآنی با یکدیگر ارتباط برقرار کردند.
سامانه آموزشی مناسبی نیز جهت سوق دادن آموزشها به سمت آموزش الکترونیکی طراحی شده است.
مدیر کل ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اذعان کرد: با این حال هم به لحاظ زیرساختی و هم به لحاظ توانافزایی و توانمندسازی مشکلاتی داریم، اما در حال حاضر پرداخت تسهیلات و توسعه زیرساختهای فضای مجازی دو راهبردی است که از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای کمک به موسسات قرآنی دنبال میشود.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته اقداماتی در این زمینهها انجام شده که امسال توسعه پیدا خواهد کرد.
امیدواریم بتوانیم از تهدید کرونا به عنوان یک فرصت استفاده کرده و در جهت تقویت زیرساختهای ارتباطی و الکترونیکی و فضای مجازی موسسات و فعالان قرآنی بهره بیشتری ببریم.
مشکلات اعتباری دولت مانع گسترش بیمه فعالان قرآنی است
ملانوری همچنین در خصوص مشکلات عضویت و بیمه فعالان قرآنی در صندوق اعتباری هنر، گفت: متأسفانه مشکلات اعتباری دولت مانع از این است که بیمهشدگان قرآنی در صندوق اعتباری هنر -آنگونه که مورد انتظار است- توسعه پیدا کند.
در حال حاضر صف بلندی از فعالان قرآنی برای استفاده از خدمات بیمه و تأمین اجتماعی در صندوق وجود دارد.
با توجه به اینکه اعتبارات صندوق اعتباری هنر محدود است و میان رستههای مختلف فرهنگی و هنری سهمبندی شده است، اقدام در این خصوص مستلزم افزایش اعتبارات بوده و متأسفانه کمبود اعتبارات اجازه نمیدهد که متناسب با انتظارات استانها حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: بر این اساس امتیازبندی بر مبنای مسائل جغرافیایی و سرزمینی انجام و سهمیهبندی شده و در قالب این سهمیه بیمه فعالان قرآنی به مرور انجام میشود، اما آهنگ آن کند است.
دلیل آن هم محدود بودن سقف اعتباری صندوق و افزایش حق بیمه سنواتی است که امسال نسبت به سالهای گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
انتهای پیام