افزایش 36 درصدی تعداد موارد فوتی/ نیمه پنهان آمار بستری در بخش مراقبتهای ویژه / تعطیلات سرنوشت ساز+ نقشه و نمودار
گروه استانها ـ افزایش 36 درصدی تعداد موارد فوتی ثبتشده تنها در 24 حکایت از این واقعیت دارد که شاید برای درک واقعیت پیک چهارم کافی است نیم نگاهی دقیق به تعداد موارد بستری در بخش مراقبتهای ویژه داشته باشیم.

بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، درحالی که مسئولان وزارت بهداشت خبر از رسیدن به قله پیکچهارم میدهند و ابراز امیدواری میکنند که درصورت رعایت پروتکلها از سوی مردم سیرنزولی تعداد موارد ابتلا به بیماری سرعت بیشتری به خود میگیرد؛ غافلگیری افزایش 36.3 درصدی تعداد موارد فوتی تنها در 24 ساعت پرده از این واقعیت کنار میزند که احتمالاً باید دقت بیشتری به آمارها آنهم در بخش بستری مراقبتهای ویژه داشته باشیم.
واقعیت امر اینجاست که اگرچه براساس آمارهای رسمی از ابتدای هفته سیر نزولی ورود بیماران به مراکز درمانی آغاز شده اما در همین دوره ثبات تقریبی آمار بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه تاکیدی براین واقعیت است که با درنظر گرفتن نرخ مرگومیر ناشی از ویروس منحوس آنهم از نوع جهش یافته احتمالا تا کاهشی شدن واقعی تعداد موارد فوتی و همچنین عبور از پیک چهارم هنوز فاصله داریم.
این درحالی است که سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آخرین اظهار نظر خود از شرایط همهگیری ویروس کرونا در کشور اعلام کرد: براساس آمارهای دریافتی از روند ابتلا به ویروس کووید 19 در سراسر کشور مشخص شده که اغلب مناطق سیر نزولی را تجربه میکنند اما سرعت این روند در مناطق مختلف است و برای رسیدن به شرایط مناسب لازم است همچنان هموطنان نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی جدیت بیشتری داشته باشند.
سیمالاری همچنین درباره سیر نزولی آمار متوفیان و همچنین موارد بستری جدید گفت: در هفته گذشته شاهد کاهش 16.5 درصدی موارد مثبت بستری به علت کرونا، کاهش حدود 14 درصدی در تعداد افراد فوت شده و کاهش 26 درصدی در موارد سرپایی مثبت شناسایی شده نسبت به هفته ماقبل بودیم.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: طبق آخرین بررسیهای صورت پذیرفته میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور 62.2 درصد گزارش شده و میزان استفاده از ماسک 63.3 درصد بوده است.
وی همچنین با اشاره به اهمیت توجه به تهویه مناسب هوا در اماکن سرپسته مثل ادارهها و مراکزی که براساس محدودیتها مجاز به فعالیتهستند تصریح کرد: دربسیاری از موارد به این نکته مهم توجه نمیشود و آمارها نشان میدهد که میانگین رعایت تهویه مناسب هوا در اماکن عمومی کشور 64.3 درصد است و برای افزایش این شاخص باید برنامهریزی بیشتری صورت پذیرد.
محدودیتهای تردد در تعطیلات عید فطر
از سوی دیگر کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به فرارسیدن عیدسعید فطر تاکید میکنند، تجربه تعطیلات نوروز به هیچ عنوان در شرایط فعلی نباید تکرار شود، چون با توجه به ورود ویروسهای جهش هندی و آفریقای جنوبی یافته بهبخشهایی از کشور و البته فعالیت ویروس جهش یافته انگلیسی در سراسر ایران ممکن است مشکلات عمدهای به سیستم بهداشت و درمان کشور تحمیل شود.
این گروه معتقدند در شرایط فعلی علیرغم اینکه از نظر رنگبندی بخشهای عمدهای از کشور در محدودههای نارنجی و زرد قرار دارند؛ اما هموطنان به هیچ عنوان نباید با عادی انگاری شرایط و تردد بین شهرستانها مثل هفتههای پایانی نوروز رفتار کنند تا روند نزولی همهگیری که در بیشترمناطق اغاز شده به نقطه با ثباتی رسیده و سیر صعودی واکسیناسیون هم بتواند اوضاع را مناسبتر از گذشته کند.
برهمین اساس ستاد ملی مقابله با کرونا برای مدیریت تقاضای احتمالی سفرهای بینشهری مقررات ویژه برای تردد در سراسر ایران وضع کرده که از ظهر روز سه شنبه هفته جاری تا ظهر روز شنبه آینده اعمال خواهد شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن اشاره به اهمیت رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودیتهای جدید برای تعطیلات پیشرو اظهار کرد: تردد خودروهای شخصی با پلاکهای غیربومی در روزهای منتهی به عید سعید فطر از ساعت 14 سه شنبه تا ساعت 12 شنبه در همه شهرهای قرمز، نارنجی و زرد ممنوع است.
علیرضا رئیسی همچنین در ادامه افزود: با هماهنگیهای انجام شده از سوی نهادهای مسئول مبادی ورودی تمامی شهرستانها به دقت کنترل شده و درصورت بیتوجهی رانندگان به قوانین اخیر علاوه براینکه خودرو به محل آغاز سفر خود برگشت داده میشود در شهرستانهای قرمز یک میلیونتومان و در شهرستانهای نارنجی و زرد 500 هزار تومان قبض جریمه برای وی صادر خواهد شد.
رئیسی با اشاره به اهمیت ساکن بودن جمعیت برای مدیریت ویروس جهش یافته هندی و آفریقایی تاکید کرد: آغاز سیرنزولی همهگیری کرونا در پیکچهارم از ابتدای هفته نویدبخش عبور از قله پیک چهارم است و برای رسیدن به شرایط مطلوب، تعطیلات پیش رو تعیین کننده است، چون مدیریت همهگیری با جمعیت سیال غیرممکن و میتواند بحران آفرین باشد؛ بنابراین تمامی هموطنان باید با جدیت نسبت به رعایت پروتکلها و احترام به محدودیتها کوشا باشند.
وی درباره آخرین وضعیت رنگبندی کشور نیز گفت: خوشبختانه تعداد شهرهای قرمز به 46، نارنجی به263 و زرد به 139 رسیده و روند بیماری رو به کاهش است؛ این درحالی است که تقریباً دو هفته گذشته 301 شهر قرمز داشتیم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با بیان اینکه روند بیماری در 26 استان کاملا نزولی شده افزود: در حدود پنج استان دیگر اگرچه به قله نزدیک شدیم، اما روند نزولی سرعت نگرفته و امیدوارم در هفته آینده این روند به سرعت کاهشی شود و تعداد شهرهای قرمز کمتر شود.
رئیسی تصریح کرد: استانهای خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، هرمزگان و تهران اگرچه تقریباً به اوج بیماری رسیدهاند؛ اما به دقت و مراقبت بیشتری نیاز دارند.
وی در ادامه به چگونگی فعالیت مشاغل اشاره و خاطرنشان کرد: طی چند هفته گذشته، در شهرهای قرمز فقط مشاغل گروه یک و در شهرهای نارنجی مشاغل گروه یک و دو فعال بودند، اما باتوجه به تصمیم امروز ستاد، در شهرهای قرمز و نارنجی مشاغل گروه یک و دو میتوانند به مدت دو هفته، فعالیت داشته باشند.
اگر در این مدت توسط صنوف مختلف تخلفی رخ دهد، صنف متخلف در شهرهای قرمز به مدت سه هفته و در شهرهای نارنجی به مدت دو هفته، پلمب خواهد شد.
انتهای پیام/ی