خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توسعه تولید آبزیان و رشد گیاهان در مناطق شور و بیابانی

مهر | دانش و فناوری | یکشنبه، 19 اردیبهشت 1400 - 16:24
معاونت علمی و فناوری اعلام کرد که پروژه های مرتبط با تولید آبزیان و رشد گیاهان در مناطق شور در حال اجرا است.
توليد،آبزيان،گياهان،شور،مناطق،اقتصادي،مقاوم،درختان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، بیابان‌زدایی به روشی اقتصادی و تبدیل این مناطق به محلی برای تولید آبزیان و تکثیر گیاهان از جمله برنامه‌های معاونت علمی و فناوری است.
تولید آبزیان و تکثیر گیاهان و درختان مقاوم به آب‌وخاک شور برنامه‌ای است که کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای مناطق بیابانی در نظر گرفته است.
طرحی که کمک می‌کند تا از ظرفیت ناشناخته این مناطق برای توسعه کشور و رونق اقتصادی این مناطق بهره ببریم.
توسعه فناوری‌های شورورزی طرحی است که قرار است به اجرایی شدن این هدف کمک کند.
در حال حاضر پایلوت تثبیت کانون‌های فوق بحرانی تولید گرد و غبار با استفاده از منابع زه‌آب دشت آزادگان در پایین‌دست حوزه کرخه در سطح ۵۰ هکتار در حال بهره‌برداری و توسعه انواع فناوری‌ها است.
در این پایلوت از زه‌آب‌های شور و بسیار شور پروژه‌های آبیاری و زهکشی دشت آزادگان علاوه بر تثبیت بخشی از اراضی یکی از کانون‌های فوق بحرانی تولید گردوغبار، برای بیابان‌زدایی اقتصادی با مشارکت مردمی از طریق تولید چوب، علوفه، مواد پروتئینی و آبزی‌پروری و سایر محصولات نیز دنبال می‌شود.
اجرای این طرح دستاوردهایی چون «تثبیت کانون‌های گردوغبار به‌عنوان معضل اصلی زیست‌محیطی منطقه»، «بهره‌گیری از آب‌های غیرمتعارف و زه‌آب‌های کشاورزی رهاشده در منطقه»، «بیابان‌زدایی اقتصادی با تولید آبزیان، درختان و گیاهان مقاوم به آب‌وخاک شور»، «ایجاد عرصه تحت کشت گیاهان و درختان شورزی» و «احداث استخر برای پرورش انواع آبزیان مقاوم به شوری» را به دنبال دارد.