سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پاکستان فشار خردکننده تورم را احساس می‌کند

مهر | اقتصادی | یکشنبه، 18 فروردین 1398 - 09:53
افزایش قیمت سوخت در پاکستان، درآمد بسیاری از مصرف‌کنندگان را به نصف کاهش داده است و امیدهایی که آنها سال گذشته به کاهش فقر داشتند را از بین برده است.
افزايش،روپيه،پاكستان،روبرو،بردن،ماه،دولت،اقتصاددانان،دستمزد، ...

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رویترز، افزایش قیمت سوخت در پاکستان، درآمد بسیاری از مصرف‌کنندگان را به نصف کاهش داده است.
یاسر سلطان، یک راننده تاکسی ۳۰ ساله که با کاهش شدید درآمد مواجه شده است، می‌گوید: عمران خان حرف‌های بزرگی در مورد بین بردن فقر در جامعه زده بود، اما او درحال از بین بردن فقر نیست.
او در حال از بین بردن فقرا است.
دولت عمران خان برای دریافت سیزدهمین کمک مالی خود از صندوق بین‌المللی پول، در مواجهه با مشکل افزایش کسری بودجه، با انتخاب سختی روبرو است؛ یا همین حالا اقدامات دردناک ریاضتی را انجام دهد، یا منتظر بحرانی از بدهی باشد که می‌تواند اقتصاد کشور را خرد کند.
ذخایر ارزی خارجی ۸.۵ میلیارد دلاری پاکستان از ابتدای سال بیشتر شده است، اما این مقدار به سختی می‌تواند واردات ۲ ماه را پوشش دهد.
تورم ماه مارچ ۹.۴ درصد بود، که بالاترین سطح آن از نوامبر ۲۰۱۳ تا کنون است.
به ویژه قیمت‌های مواد غذایی و انرژی، ۲ مورد از حساس‌ترین آیتم‌ها برای اکثر مصرف‌کنندگان، با افزایش شدیدی روبرو شده است.
بانک مرکزی پاکستان پیش‌بینی کرده است که رشد اقتصادی این کشور در ۱۲ ماه منتهی به جون، ۳.۵ الی ۴ درصد شود.
این به شدت از نرخ رشد هدف ۶.۲ درصدی دولت کمتر است.
اسد سعید، اقتصاددانان انجمن تحقیقات علوم اجتماعی پاکستان، می‌گوید: افزایش گسترده نیروی کار مازاد، رشد دستمزدها را با وقفه روبرو کرده است و استانداردهای زندگی را پایین آورده است.
روپیه بیش از یک چهارم ارزش خود را در سال گذشته از دست داد و حالا دولت برای حذف سوبسیدهای بخش انرژی، که از مصرف‌کنندگان در برابر افزایش شدید قیمت‌ها محافظت می‌کرد، زیر فشار قرار دارد.
مقامات پاکستان این هفته قیمت بنزین را ۶ روپیه در هر لیتر افزایش دادند و آن را به ۹۸.۸۸ روپیه (۰.۷۰ دلار) رساندند.
بنابراین فشار قیمت‌ها بر کارگران ماهر که ۱۰۰۰-۱۳۰۰ روپیه در روز (۷.۰۸ الی ۹.۲۰ دلار) دستمزد می‌گیرند و کارگرانی که دستمزد آنها ۶۰۰-۸۰۰ روپیه در روز است، بسیار شدید شده است.
اقتصاددانان می‌گویند با این افزایش قیمت‌ها، مصرف‌کنندگان به هیچ آیتمی به جز آیتم‌های ضروری، دسترسی ندارند.