هشدار نسبت به نبود یک خط مستقیم تماس میان آمریکا و چین
هماهنگکننده سیاست هند-اقیانوس آرام کاخ سفید نسبت به فقدان یک خط تماس مستقیم میان آمریکا و چین آن هم همزمان با افزایش تنشها درخصوص تایوان و دریای چین جنوبی هشدار داد.

هماهنگکننده سیاست هند-اقیانوس آرام کاخ سفید نسبت به فقدان یک خط تماس مستقیم میان آمریکا و چین آن هم همزمان با افزایش تنشها درخصوص تایوان و دریای چین جنوبی هشدار داد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، خطوط تماس مستقیم نظامی و غیرنظامی (خط داغ) در دوران مختلف در تاریخ روابط ایجاد شدهاند اما کورت کمپبل، هماهنگکننده سیاست هند-اقیانوس آرام کاخ سفید گفت: پکن نشان داده که به دلیل تردیدی که به این خطوط دارد هیچ علاقهای به استفاده از آنها ندارد.
در حقیقت این خط تماس مستقیم در اتاقهای خالی زنگ میخورند.
شی جینپینگ، رئیس جمهور چین به امتحان کردن اعصاب تایوان و متحدانش ادامه داده، تهاجمات با جنگندهها به حریم هوایی تایوان را افزایش داده و مانورهای نظامی را در نزدیکی این جزیره دموکراتیک برگزار کرده است.
تنشها در دریای چین جنوبی نیز همچنان بالاست و آمریکا به استفاده از آزادی گشتزنی دریایی با ناوهایش در آبهای قلمرویی که چین به صورت یکجانبه بر آنها ادعای مالکیت دارد، ادامه میدهد.
کمپبل به روزنامه گاردین گفت: معتقدم که نگرانی کلی درباره سوء تفاهم و حوادث و تصادفات وجود دارد و فکر نمیکنم که اقدامات موثری با چین برای پایان دادن به این اقدامات وجود داشته باشد.
وی افزود: چین عموما در برابر هرگونه تلاش موثر در این نوع اعتمادسازیها و روندهای مدیریت بحران مقاومت کرده است.
در گذشته، این خطوط تماس مستقیم ایجاد شده در اتاقهای خالی زنگ خوردهاند.
در نتیجه چین تصمیم گرفته تا از این خطوط اضطراری استفاده نکند.
کمپبل تصریح کرد: در زمانی که چینیها فعالیتهای نظامی خود را در نزدیکی نیروهای آمریکایی و متحدین افزایش میدهند، این کار را بدون هیچ گونه محافظ یا مکانیسم اطمینان انجام دادهاند.
در دوران جنگ سرد، خطوط تماس مستقیم میان رهبری نظامی و غیرنظامی یکی از اقدامات امنیتی در دشمنی میان آمریکا و جماهیر شوروی بود.
اما با افزایش قدرت نظامی چین، تلاشها برای ایجاد خطوط ارتباطات در زمان بحران میان واشنگتن و پکن ناکام مانده است.
بیل کلینتون، رئیس جمهور سابق آمریکا و جیانگ زمین، دبیرکل سابق حزب کمونیست چین در سال ۱۹۹۷ میلادی با ایجاد یک خط تماس مستقیم موافقت کردند اما هرگز از آن به طور مناسب استفاده نشد حتی زمانی که ناتو تصادفا سفارت چین در بلگراد را در سال ۱۹۹۹ میلادی بمباران کرد.
کمپل گفت: پکن از این کانال استفاده نکرده است.
به خاطر یک سری دلایل، چین تمایلی به مشارکت جدی در این تلاشها ندارد.
چین محاسبات متفاوتی در اجرای مناسب روابط نظامی دارد.
آنها میترسند که با ایجاد این مکانیسمها به عملیاتها و مانورهای نظامی آمریکا در نزدیکی مرزهایشان اعتبار و مشروعیت ببخشد و آنها نمیخواهند این کار را انجام دهند.
وی افزود: حتی در دوران جنگ سرد، ما ارتباطات بحران موثرتری میان آمریکا و جماهیر شوروی داشتیم.
همزمان با افزایش قابل توجه ظرفیت نظامی چین و عملیاتهایش در سراسر جهان، آنها در حال حاضر یک قدرت نظامی هستند.
به نظر من آنها باید درباره تردیدشان نسبت به برخی از این مکانیسمها تجدیدنظر کنند.
این حوزهای است که میخواهیم با چینیها در آنها پیشرفت کنیم.
انتهای پیام