شوشتری: جامعه بینالملل سازوکاری برای جلوگیری از تداوم جنایات رژیم صهیونیستی تدارک ببیند
سرکنسول ایران در سلیمانیه در یادداشتی در آستانه روز قدس نوشت: جامعه بینالملل در کنار توجه به ریشههای بحران فلسطین، میبایست به صورت جدی سازوکار مناسبی برای جلوگیری از تداوم اقدامات جنایتکارانه و تروریسم سازمان یافته و دولتی رژیم صهیونیستی تدارک ببیند.

سرکنسول ایران در سلیمانیه در یادداشتی در آستانه روز قدس نوشت: جامعه بینالملل در کنار توجه به ریشههای بحران فلسطین، میبایست به صورت جدی سازوکار مناسبی برای جلوگیری از تداوم اقدامات جنایتکارانه و تروریسم سازمان یافته و دولتی رژیم صهیونیستی تدارک ببیند.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزای فارس، «مهدی شوشتری» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه در آستانه روز جهانی قدس در یادداشتی در این خصوص نوشت: مسجدالاقصی، نخستین قبله مسلمانان جهان است که چندین دهه است که در چنگال صهیونیسم اسیر شده است.
از ابتدای اشغال قدس و فلسطین، مردم فلسطین، مسلمانان و آزادی خواهان جهان با آن مخالفت کرده و در برابر اقدامات اشغالگرانه و تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی مقاومت کردهاند.
از بدو پیروزی انقلاب اسلامی ایران تاکنون، موضوع فلسطین و لزوم حمایت از ملت مظلوم فلسطین و مقاومت مشروع این ملت علیه اشغال و تجاوز، از اصول خدشه ناپذیر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده است؛ در همین چارچوب بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره) برای جلب توجه جامعه جهانی در رابطه با سرنوشت قدس و نجات فلسطین از چنگال رژیم جنایتکار صهیونیستی، تنها چند ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به عنوان «روز جهانی قدس» نامگذاری کردند تا زمینه همبستگی مسلمانان و تمامی آزادگان جهان در حمایت از حقوق قانونی و انسانی ملت فلسطین را فراهم کنند و روز قدس را نه تنها روز فلسطین، بلکه روز اسلام معرفی کردند.
* اشغال سرزمین فلسطین و آوارگی میلیونها فلسطینی و تداوم اقدامات خشونت بار روزانه رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین، از جمله ریشهها و دلایل تداوم بحران فلسطین هستند
وی افزود: بحران ۷۳ ساله اشغال و غصب سرزمین فلسطین و آواره کردن میلیونها فلسطینی از سرزمین آبا و اجدادی خویش و رویکرد تجاوزکارانه و جنایتکارانه رژیم اشغالگر صهیونیستی در تمام این سالها، بحران فلسطین را به پایدارترین، طولانیترین و غم انگیزترین بحران منطقهای و بینالمللی تبدیل کرده است.
با توجه به تجارب گرانسنگ به دست آمده در بیش از ۷ دهه گذشته و رویارویی با این واقعیت تلخ که رژیم صهیونیستی به هیچ راهحل سیاسی مبتنی بر احقاق حقوق از دست رفته ملت فلسطین و حل ریشهای بحران پایبند نیست، اکثریت مردم و گروههای فلسطینی، گزینه مقاومت در برابر اشغال که از اصول بنیادین حقوق بینالملل میباشد را برگزیدهاند و تنها راه پیش روی خود را مقاومت همه جانبه تا رفع کامل اشغال سرزمینهای فلسطینی و تشکیل دولت یکپارچه فلسطین به پایتختی قدس شریف میدانند.
سرکنسول ایران در سلیمانیه خاطرنشان کرد: تمام مذاکرات انجام شده و طرحهای صلح ارائه شده برای حل این بحران در دهههای اخیر، به دلیل عدم توجه این طرحها به ریشه های اصلی بحران، عدم پایبندی رژیم صهیونیستی به هرگونه تلاش صلح آمیز به دلیل ماهیت مبتنی بر تجاوز، اشغال و توسعه طلبی این رژیم و همچنین حمایت آشکار قدرتهای بزرگ و میانجیگران غربی از رژیم صهیونیستی ناکام مانده و شکست خورده است.
طرحها و ابتکارات ارائه شده میبایست به صورت جدی، به ریشههای بحران توجه کند.
اشغال سرزمین فلسطین و آوارگی میلیونها فلسطینی و تداوم اقدامات خشونت بار روزانه رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین، از جمله ریشهها و دلایل تداوم بحران فلسطین هستند.
شوشتری افزود: جامعه بینالملل در کنار توجه به ریشههای بحران، میبایست به صورت جدی سازوکار مناسبی جهت جلوگیری از تداوم اقدامات جنایتکارانه و تروریسم سازمان یافته و دولتی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها تدارک ببیند.
تا زمانی که اسرائیل این احساس را دارد که هرگونه اقدام علیه فلسطینیها و ملتهای منطقه بدون مجازات باقی میماند، هیچ تضمینی برای توقف این اقدامات وجود ندارد.
همچنین جهت تضمین یافتن یک راهحل قابل اجرا برای بحران فلسطین، غرب و در راس آن ایالات متحده آمریکا، میبایست به حمایت یکجانبه از رژیم صهیونیستی که در طول بیش از هفت دهه گذشته دنبال کرده، پایان دهد.
در این یادداشت آمده است: در تمام طرحهای ارائه شده برای حل بحران اشغال فلسطین کوچکترین توجهی به اعمال حق بنیادین تعیین سرنوشت برای مردم فلسطین نشده است.
بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران از سالها قبل طرح چهار مادهای خود را برای بحران فلسطین مبتنی بر برگزاری همه پرسی ملی در بین فلسطینیها بر اساس اصول دموکراتیک و حقوق بینالملل مورد پذیرش کلیه دولتها و ملتها به ویژه حق شناخته شده تعیین سرنوشت، تدوین و ارائه کرده و در دبیرخانه سازمان ملل متحد نیز رسما به ثبت رسیده است.
ما معتقدیم این طرح جایگزین مناسبی در برابر طرحهای شکست خورده قبلی است.
این طرح شامل بندهای زیر میباشد:
- اعمال حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین تاریخی خود؛
- برگزاری همه پرسی ملی در بین مردمان اصلی فلسطین که قبل از بیانیه بالفور در فلسطین ساکن بودهاند، شامل پیروان همه ادیان (مسلمانان، مسیحیان و یهودیان) برای تعیین سرنوشت و تعیین نوع نظام سیاسی؛
تشکیل نظام سیاسی مورد نظر اکثریت مردم فلسطین؛
- تصمیم گیری در خصوص وضعیت ساکنان غیر بومی فلسطین توسط نظام سیاسی منتخب اکثریت.
انتهای پیام/