کمرنگ شدن بحران موجچهارم در برخی مناطق/ 29 شهر جدید در وضعیت قرمز/ تغییر معنادار آمار در خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان + نقشه و نمودار
گروه استانها ـ درحالی تغییر رنگ برخی از استانها خبر از بهبود شرایط همهگیری پیکچهارم میدهد که نیم نگاهی به تعداد موارد بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیانگر افزایش تعداد موارد فوتی در روزهای پیش رو است.

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، درحالی آمار تعداد مبتلایان در سراسر کشور و مقایسه آنها با معیارهای رنگبندی شهرستانها خبر از بهبود نسبی شرایط در برخی مناطق میدهد که همین اطلاعات واقعیتی نگران کننده را نمایان میکند چون در چنین شرایطی 29 شهرستان به وضعیت قرمز کرونایی تغییر رنگ دادهاند.
به این ترتیب علیرغم کاهش نسبی تعداد شهرستانهای قرمز کرونایی میبینیم برخی مناطقی که در وضعیت نارنجی بودهاند اکنون وارد محدوده قرمز شده و این خبر باعث نگرانی ایجاد کانونهای بحرانی تازهای در گوشه و کنار کشور میدهد؛ بخصوص آن به گفتهمسئولان اکنون 80 درصد موارد ابتلا با ویروس انگلیسی ثبت شده و درصورت ورود گونه جهش یافته هندی مشکلات بیشتری به سیستم بهداشت و درمان کشور تحمیل خواد شد.
بنابراین با استناد به تقسیمبندی شهرستانها در شرایط همهگیری کرونا تعداد 124 مورد از شهرستانهای قرمز کرونایی هفته گذشته با کاهش تعداد موارد ابتلا و تستهای مثبت اکنون به رنگ نارنجی درآمدهاند تا تنها 102 شهرستان قرمز کرونایی در کشور وجود داشته باشد اما نگرانی اصلی اینجاست که در عین حال 29 شهرستان نارنجی کرونایی در هفته گذشته این هفته با تیرهتر شدن اوضاع همهگیری اکنون در محدوده قرمز کرونا ثبت شدهاند.
آمارهای معنادار در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی
نگاهی گذرا بر نقشه رنگبندی کرونایی ایران نشان میدهد شهرستانهای تازه قرمز شده عبارتند از دهاقان (اصفهان)، بوشهر، تنگستان و جم (بوشهر)، نهبندان (خراسان جنوبی)، ایذه و باغملک (خوزستان)، طارم و ماهنشان (زنجان)، خاش، زابل، زاهدان و نیکشهر (سیستان و بلوچستان)، خرامه، خرمبید، سپیدان، قیر و کارزین و مرودشت (فارس)، دهگلان و سقز (کردستان)، رودبار جنوب و عنبرآباد (کرمان)، روانسر (کرمانشاه)، باشت (کهگیلویه و بویراحمد)، کردکوی و کلاله (گلستان)، بستک، جاسک و میناب (هرمزگان) از امروز در وضعیت قرمز قرار گرفتند.
از سوی دیگر همین آمارها تعداد شهرستانهای نارنجی کرونایی را 235 و 111 شهرستان را در محدوده زرد کرونا نشان میدهند تا به این ترتیب با افزایش تعداد مبتلایان سیستان و بلوچستان هیچ شهرستان آبی رنگ کرونایی در ایران نداشته باشیم.
برخی از کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به تعداد 29 شهرستان جدید که در محدوده قرمز کرونایی قرار گرفتهاند اعلام میکنند: بیتوجهی به روند افزایشی تعداد مبتلایان و موارد بستری در شهرستانهای یاد شده میتواند با توجه به منطقه قرار گیری آنها کانونهای بحرانی تازهای در کشور ایجاد کند که دوهفته آینده برای سیستم سلامت و بهداشت ایران دردسرساز خواهد شد.
البته این گروه تاکید میکنند که تغییر وضعیت شهرستانهای سیستان و بلوچستان نیز کاملا معنادار و مهم است که باید در این زمینه مسئولان با دقت و جدیت شرایط جابجایی افراد دراین منطقه رصد و زیر نظر داشته باشند؛ چون احتمال ورود ویروس جهش یافته هندی وجود دارد.
رنگبندی کرونایی چطور تعیین میشود؟
در فرمول وزارت بهداشت، بر اساس میزان جمعیت و تعداد بیمار و جمعیت بیماری که تست کرونایشان مثبت میشود، رنگ شهرها تعیین و اعلام میشود.
این رنگبندی برای مدیریت اوضاع همهگیری تعیین کننده است و البته هموطنان نیز میتوانند با درنظر گرفتن شرایط رنگی محل اقامت خود نسبت به مدیریت رفتارهای روزانه خود سیستم نظام درمانی را همراهی کنند.
به هرحال سه معیار اصلی برای رنگ بندی همهگیری در مناطق مختلف مطرح شده که یکی تعداد موردهای جدید به ازای 100 هزار نفر در دوهفته گذشته، دوم درصد تستهای مثبت در همین دوره و سوم تعداد موارد خودگزارش دهی بیماری است که دو معیار اول مهمتر و مرسوم ترند.
به این ترتیب گاه برای تقسیمبندی مناطق سه رنگ سبز و زرد و قرمز و بعضا 4 رنگ سبز و زرد و نارنجی و قرمز استفاده شده است.
برای هر رنگ اقداماتی باید انجام شود تا مدیریت همه گیری به درستی صورت گیرد.
مثلاً در شرایط قرمز بودن منطقه باید علاوه بر اقدامات معمول مانند ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی سفرها ممنوع شود، مراکز فروش در حداقل ممکن اجازه فعالیت داشته باشند، مدارس تعطیل شوند ارتباط مردم در حد خانواده محدود شود و افراد در خانه میمانند و...
این درحالی است که در کشورمان هم اکنون بیشتر با رنگبندیهای قرمز، نارنجی، زرد و آبی سروکار داریم که هرکدام به این ترتیب مشخص می شوند.
زرد: در منطقه یک یا بیشتر مورد بیماری تست پیسیآر دیده شده و خطر در حد قابل انتظار است.
تعداد موارد جدید قطعی به ازای 100 هزار نفر 1 تا 9 مورد.
نارنجی: تعداد موارد جدید قطعی 10 تا 24 به ازای 100 هزار نفر و روند کلی اپیدمی بالا رونده است.
قرمز: بیش از 25 مورد در روز به ازای 100 هزار نفر جمعیت و روند اپیدمی در حال ازدیاد است.
از این واژهها و کدبندی رنگها باید درست استفاده شود و اقدامات لازم برای هر وضعیت انجام گیرد و وقتی آمارها از محدوده زرد رنگ کمتر ثبت میشود شرایط منطقه به رنگ آبی اعلام خواهد شد.
شرایط شکننده و رعایت پروتکلها تعیین کننده است
اگرچه کاهش شهرهای قرمز کرونایی هم اکنون باعث امیدواری مدیریت همهگیری در پیکچهارم و عبور از بحران است اما نباید فراموش کنیم هنوز آمارها در برخی مناطق در شرایط شکنندهای قرار دارند و با کوچکترین تغییری شاهد تغییر رنگبندی خواهیم شد.
در این زمینه کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند تا تثبیت شرایط لازم است هموطنان بیشتر از قبل نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی توجه داشته باشند و با رعایت مسایل بهداشتی کادر درمانی که نزدیک به 15 ماه است بدون وقفه در مقابله با ویروس منحوس قرار دارند را یاری کنند.
هشت شهرستان مازندران همچنان قرمز هستند/ بازگشایی خودسرانه صنوف
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، مازندران استان گردشگرپذیر و در مسیر تردد زائران علی بن موسی الرضا (ع) بوده که به دلیل این خصوصیت همواره محل تردد مسافران مقیم و گذری است.
در سال جدید که محدودیتها لغو شده بود، انبوهی از مسافران به مازندران سفر کردند و با خود سوعات کووید 19 نصیب مازنیها کرده و کرونای انگلیسی به سوغات بردند.
متاسفانه لغو محدودیتها همه شهرهای مازندران از وضعیت آبی، زرد به نارنجی و قرمز سوق داد و مسئولان مجبور به اعمال سختگیریهای پیشگیرانه کردند که در این راستا صنوف و ادارات به صورت نیمه تعطیل و تعطیل درآمدند.
اکنون حدود چهار هفته از تعطیلی صنوف گروه دو و سه در استان میگذرد ولی محدودیتها دیگر کسبه را خسته و نگران کرده و برخی از آنان مجبور با بازگشایی واحدهای کسبی خود کردند.
این شبها نیز در ایام لیالی قدر مردم کمتری از ترس شیوع کرونا در مکانهای شلوغ تجمع نمیکنند و ترجیح میدهند در منزل عبادات خود را اجرا کنند.
متاسفانه وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در سواحل و شهرهای غربی مازندران به دلیل روزه خواری و عدم توجه به مسائل بهداشتی بسیار ناموزون است.
خبرهای گزارشی از خبرنگاران تسنیم در شهرستانهای مازندران حکایت از افزایش ورودی بیماران کرونایی در بخشهای مختلف در ساعاتی از روزهای پایانی هفته در این مراکز را دارد.
در بسیاری مواقع که تعداد بیماران کرونایی افزایشی میشود، بیماران کرونایی در حیاط بیمارستانها مداوا میشوند.
عده ای نیز تشخیص میدهند که ادامه شرایط بیماری را در منزل سپری تا به وضعیت سالم برسند.
سید عباس موسوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه همچنان اعتقاد به بیرون نیامدن مردم جز برای فعالیتهای ضروری را تاکید داریم، افزود: امیدواریم بتوانیم با رعایت موازین بهداشتی، پیک چهارم کرونا را پشت سر بگذاریم.
وی با بیان اینکه در ایام عید فطر باید راههای مواصلاتی استان بسته باشد تا شاهد اتفاقات ناگوار شیوع کرونا در ایام نوروز نشویم، گفت: باید تلاش کنیم تا با مشارکت مردمی و نیروهای بسیجی، ویروس منحوس کرونا را در تابستان امسال ریشه کن کنیم.
شهرهای ساری، بهشهر، آمل، رامسر، بابلسر، گلوگاه، تنکابن و چالوس در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و سایر شهرهای استان در وضعیت نارنجی و زرد هستند.
ثبات نسبی اما شکننده در تعداد مراجعان به مراکز غربالگری کووید 19 در سمنان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، آمارهای اعلامی از سوی مسئولان، گویای کاهش اندک تعداد بیماران بستری با تست مثبت کرونا در بیمارستانهای استان سمنان است و بر اساس آمار اعلامشده از مبتلایان کرونا در چند روز اخیر، به نظر میرسد ثباتی نسبی و البته شکننده در تعداد مراجعان به مراکز غربالگری کووید 19 در استان سمنان ایجادشده است.
آنگونه که رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفته است: در 48 ساعت گذشته تعداد 60 بیمار جدید در بیمارستانهای مرکز و غرب استان سمنان بستری شدند که 17 نفر از این بیماران مربوط به شبانهروز گذشته بودهاند.
نوید دانائی با اشاره به اینکه تعداد مراجعان مشکوک به کرونا به بیمارستانها و مراکز شناسایی کووید 19 در 6 شهرستان سمنان، دامغان، گرمسار، مهدیشهر، سرخه و آرادان در روزهای اخیر کمی کاهش یافته است؛ وضعیت موجود را بسیار شکننده توصیف و خاطرنشان کرد: متأسفانه با وجود همه تمهیدات اندیشیده شده، سرعت شیوع و ابتلا به کرونا در جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان همچنان بالاست و بیم آن میرود که با سادهانگاری وضعیت، دوباره وارد پیک جدیدی از بیماری کووید 19 شویم.
وی با تأکید بر لزوم ادامه همکاری شهروندان استان سمنان برای مهار موج سوم همهگیری کرونا در جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی این استان تصریح کرد: انتظار کادر بهداشت و درمان از مردم استان سمنان این است که نسبت به ادامه رعایت پروتکلهای بهداشتی اهتمام بیشتری داشته باشند تا سرعت کنترل و مهار بیماری کرونا در این استان افزایش یافته و سریعتر به وضعیت با ثباتتر در این زمینه برویم.
خبردرحال تکمیل است...
.
انتهای پیام/ی