حراج دامها در سایه خشکسالی
دامداران خراسان جنوبی متاثر از خشکسالیها کسب و کارشان به خطر افتاده و مجبورند دامهای خود را به حراج بگذارند چراکه نهاده را نمیتوانند تامین کنند.

ایسنا/خراسان جنوبی دامداران خراسان جنوبی متاثر از خشکسالیها کسب و کارشان به خطر افتاده و مجبورند دامهای خود را به حراج بگذارند چراکه نهاده را نمیتوانند تامین کنند.
خشکسالی ۲۰ ساله امان خراسان جنوبی را بریده است؛ خشکسالی که بر روی تمام بخشها از تولید، کشاورزی، دامداری و آبرسانی تاثیرگذار است.
در این میان دامدارانی که معیشتشان سالهاست از این امر میگذرد، بیش از همه متضرر شدهاند؛ دشتهای استان خالی از هرگونه بوته و مرتع مورد استفاده دام است و اکنون دامها بیش از همه ضرر خشکسالی را جان میخرند.
به گزارش ایسنا، سراغ دامداران را که میگیری اکثرشان در حال فروش دامهای خود بودند چراکه خوراک دامهایشان تامین نمیشود و کسب و کارشان در حال نابودی است.
در این میان مسئولان برای تامین نهاده دامی پا پیش گذاشته و دست به کار شدهاند تا خشکسالی بیش از این بر کشاورز تاثیر نگذارد.
بهره گیری از تشکلها برای ذخیرهسازی نهادهها
محمدابراهیم ابراهیمی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از حمایت همه جانبه سازمان جهاد کشاورزی استان از واردکنندگان اقلام علوفهای خبر داد و افزود: اگر تشکلها و اشخاص حقیقی و حقوقی بخواهند علوفه وارد کنند، از آنان حمایت میکنیم و کمک گرفتن از همه ظرفیتها و بسیج امکانات با هدف خرید و ذخیرهسازی نهادهها و افزایش تولید علوفه از برنامههای امسال سازمان جهاد کشاورزی است.
وی گفت: در سالهای قبل ۹۰ درصد تغذیه دامها در خراسان جنوبی از طریق چرای مرتعی تامین میشد و امسال با توجه به شرایط خشکسالی، ۱۰۰ درصد تغذیه دامها از طریق نهادهها خواهد بود.
وی بیان کرد: متقاضیان دارای ضوابط و شرایط لازم برای تامین انواع علوفه با شرایط مشخص و قیمت تمامشده ارزانتر در استان میتوانند به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها مراجعه و درخواست خود را اعلام کنند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: با فقر شدید مراتع در استان مواجهایم که سبب نگرانیهای به حق برای دامداران نیز شده است.
وی افزود: در راستای تامین علوفه با وجود محدودیتهایی که داریم بخش دولتی تلاش میکند مرهمی بر زخم کهنه دامداران بگذارد در غیر این صورت این میزان نهاده که وارد میشود، جوابگوی دام استان نیست.
وی بیان کرد: از آنجایی که حدود ۷۰ درصد نیاز حجمی تغذیهای دام را علوفه خشبی تشکیل میدهد باید با برنامهریزی دقیق این میزان تامین داخلی شود.
وی گفت: حداقل ۱۲ ماه سال این وضعیت را خواهیم داشت؛ لذا باید از اکنون که موقع شروع برداشت است، نسبت به برداشت و ذخیرهسازی علوفه دام اقدام کرد و در این زمینه تشکلها و تعاونیها پای کار آمدند.
ابراهیمی بیان کرد: در سه ماه پایانی سال ۹۸ حداکثر میزان کنسانتره مصرفی دامهای استان براساس نیاز شهرستانها چهار هزار و ۵۰۰ تن بود در حالی که در سه ماه سال ۹۹ این رقم به حدود ۹ هزار تن ماهیانه و در فروردین امسال به ۱۴ هزار تن رسیده است.
۲۰۰ تن نهاده دامی، اضافه بر سهمیه یارانهای وارد استان شد
وحید ضیائیان احمدی، مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی نیز با اشاره به پیگیریها انجام شده درخصوص رفع کمبود نهادههای دامی گفت: ۲۰۰ تن نهاده دامی، اضافه بر سهمیه یارانهای وارد استان شده است و با قیمت نیم یارانهای توزیع خواهد شد.
وی افزود: با تشکلهای تعاون روستایی در غرب کشور هماهنگ کردیم که اگر دامداران بزرگ استان خواستار تامین مستقیم علوفه و نهادههای دامی باشند، بتوانند نهاده مورد نیاز خودشان را ارزانتر تهیه کنند.
افزایش تامین نهادهها برای دامداران خراسان جنوبی
غلامرضا قوسی، رییس سازمان جهاد شکارزی خراسان جنوبی از دیدار خود و نمایندگان مردم خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی با معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان امور عشایر ایران خبر داد و گفت: با پیگیری این سازمان و نمایندگان مردم خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی ۱۲ هزار تن جو و ذرت برای تامین نهادههای دامی دامداران در اختیار استان قرار میگیرد.
وی افزود: برای حمایت از دامداران ۶ هزار تن جو و ۶ هزار تن ذرت در مرحله اول در اختیار استان قرار میگیرد و براساس شاخصهای دام پلاککوبی شده بین شهرستانها توزیع شود.
قوسی بیان کرد: همچنین مصوب شد محدودیتهای دام که سال گذشته ایجاد شده بود و دامداران در حمل و نقل دام مشکل داشتند، برداشته شود تا دامداران بتوانند دام قابل کشتار یا قابل نگهداری را به استانهای دیگر منتقل کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: قرار شد پیشنهادی برای وزیر جهاد کشاورزی در زمینه خرید دام مازاد توسط شرکت پشتیبانی امور دام و استمهال تسهیلات دامداران و تامین نقدینگی تهیه و تقدیم وزیر شود تا پس اخذ نظر این پیشنهادات در مرحله اجرا قرار گیرد.
وی افزود: در دیدار با رییس سازمان امور عشایر ایران نیز مقرر شد هزار و ۳۰۰ تن جو به صورت ویژه به استان اختصاص یابد و به تدریج این سهمیه تا ۱۰ هزار تن افزایش پیدا کند.
قوسی بیان کرد: در این نشست مصوب شد برای تامین نقدینگی تشکلهای عشایری به منظور خرید علوفه مورد نیاز، تسهیلات قرضالحسنه با دوره بازپرداخت حداقل یک ساله و پنج ساله پرداخت شود.
وی افزود: در مرحله نخست خشکسالی ۲ هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان خراسان جنوبی خسارت وارد شد و هرچه روند خشکسالی ادامه یابد خسارتها نیز افزایش خواهد یافت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: امسال خراسان جنوبی تحت تاثیر خشکسالی شدید است و متوسط بارندگی ۳۸ میلیمتر بوده که بیشترین تاثیر را بر تولیدات محصولات زراعی و دامی داشته است.
انتهای پیام