تهران همچنان در وضعیت بحرانی/کاهش آمارها به معنی عادی شدن شرایط نیست/ ضعف نظارتی بستریهای خانگی+ نقشه و نمودار
گروهاستانهاـ درحالی که آمار شیوع بیماری در پیک چهارم برخی از استانها ثابت یا نزولی شده است مسئولان وزارت بهداشت هشدار میدهند این شرایط شکننده و نشانه عادی شدن نیست.

بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، درحالی معاون بهداشت وزارت بهداشت روز گذشته خبر از ثبات وضعیت همهگیری در 25 استان کشور داد که به گفته کارشناسان این خبر نباید موجب عادی انگاری شرایط توسط هموطنان باشد؛ چون شرایط بسیار شکننده و احتمال بازگشت بحران به این مناطق و البته سایر بخشها وجود دارد.
در این زمینه بررسی آماری نشان میدهد که در 15 استان کشور روند نزولی همهگیری در پیکچهارم آغاز شده و احتمالا در هفته آینده سیر کاهشی مراجعه به بیماران این فرصت را به کادر درمانی استانها میدهد تا دوباره تجدید قوا کرده و برای موجهای احتمالی آینده آماده شوند.
از سوی دیگر همین آمارها حکایت از ثبات ورودی بیماران جدید در 10 استان میدهد که این روند هم امیدوار کننده است و باید امیدوار باشیم که در سومین هفته از اردیبهشت 1400 سیر نزولی در این استانها هم آغاز شده باشد.
این درحالی است که بررسیهای دقیقتر نشان میدهد وضعیت همهگیری پیکچهارم در 6 استان دیگر - تهران، البرز، قزوین، خراسان جنوبی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان - که عمدتا جزو استانهای مهم در ایجاد کانونهای بحرانی هم بودهاند هنوز به سمت نزولی شدن نیست و در برخی شهرستانهای این مناطق سیر صعودی همچنان ادامه دارد.
کارشناسان بهداشتی درباره اهمیت استانهای یاد شده در ایجاد بحرانهای احتمالی آینده معتقدند، استان تهران به عنوان پایتخت و اصلیترین کانونهای تردد و تراکم جمعیت میتواند به تنهایی عاملی در ایجاد همهگیریهای آتی درصورت بیتوجهی به پروتکلها باشد که قطعا هرگونه تغییر در وضعیت همهگیری تهران کاملا مستقیم بر استان البرز اثرگذار است و به دنبال آن استان قزوین هم درگیر خواهد شد.
این گروه تاکید دارند با درنظر گرفتن میزان تعداد بستریها در مراکز درمانی تهران و همچنین احتمال ورود گروه تازهای از بیماران در آینده نزدیک با مدنظر قرار دادن ارتباط گسترده اقتصادی میان استانهای تهران، البرز و قزوین؛ پایتخت همواره در ایجاد امواج همهگیری هر سه استان اثرگذار بوده و اینبار هم درصورت بیتوجهی به این زنجیره ارتباطی، شرایط همهگیری در تهران میتواند دردسرساز باشد.
به گفته این گروه آمارها نشان میدهد که تهران هنوز به قله پیکچهارم خود نرسیده و بازهم در آینده آمار ورودی بیماران روند افزایشی و متاسفانه تعداد موارد فوتی در این استان ارقام قابل توجهی است به همین دلیل توجه به پروتکلهای بهداشتی و عدم عادی انگاری شرایط با توجه به آمارهای سایر نقاط کلیدیترین راهکار برای مدیریت بحران در شرایط فعلی است.
اما گروه یاد شده درباره سه استان خراسان جنوبی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان نظر دیگری دارند و تاکید میکنند شرایط استانهای یاد شده میتواند یکی از مهمترین و حساسترین موارد در شرایط فعلی باشد چون در این استانها احتمال انتشار ویروس هندی دور از انتظار نیست و درصورت بروز چنین شرایط سرعت سرایت ویروس جهش یافته هندی میتواند مشکلات عمدهای به کشورمان تحمیل کند، به همین دلیل لازم است مسئولان مربوطه درباره سه استان یاد شده سیاستهای متفاوتی را اجرایی کنند .
جدیدترین اخبار کرونا در ایران| 80 درصد موارد ابتلای پیک چهارم با ویروس انگلیسی/ رشد 6 درصدی فوتیها / پروتکلها را جدی بگیرید + نقشه و نمودار
تأمین نیروی انسانی و تجهیزات دغدغه دانشگاههای علوم پزشکی استان سمنان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان ، رضا چمن شامگاه گذشته در گفتوگو با خبرنگاران در حاشیه برگزاری ستاد استانی مقابله با کرونا اظهار داشت: روند ابتلا به کرونا در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در حال کاهش است.
وی افزود: ابتلا به کرونا در شهرستانهای شاهرود و میامی وارد شیب نزولی شیوع به لحاظ همهگیری شده است؛ البته نمیتوان گفت این رویه ثابت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی شاهرود بیان کرد: در بیمارستانهای زیرپوشش این دانشگاه در حال حاضر 155 بیمار مبتلابه کرونا بستری هستند که از این تعداد 30 نفر در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
چمن خاطرنشان کرد: مشکل تأمین نیروی انسانی و تجهیزات که به دغدغهای اساسی برای دانشگاههای علوم پزشکی استان سمنان تبدیل شده است؛ با پیگیریهای مستمر انجام شده برطرف خواهد شد.
وی از اضافه شدن پنج تخت آی.سی.
یو به تختهای بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود طی روزهای آینده خبر داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی شاهرود در مورد انجام تزریق واکسن کرونا نیز گفت: واکسیناسیون بر اساس دستورالعملهای ملی به ترتیب اولویتهای تعیین شده و گروههای هدف در حال انجام است.
روزهای اوج شیوع کرونا در استان سمنان
نوید دانایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان اظهار داشت: اکنون شرایط اوج همهگیری شیوع ویروس کرونا در استان سمنان حاکم است.
وی رعایت دستورالعملهای بهداشتی را در تثبیت و کاهش روند ابتلا به کرونا در استان سمنان را بسیار حائز اهمیت و اثرگذار دانست و گفت: در صورت تمکین عمومی نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی شاهد کاهش ابتلا به این ویروس خواهیم بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان شناسایی 27 بیمار جدید مبتلابه کرونا طی 24 ساعت گذشته در 6 شهرستان زیرمجموعه این دانشگاه بیان کرد: در بیمارستانهای زیرپوشش این دانشگاه در حال حاضر 220 فرد مبتلابه کرونا بستری هستند.
دانایی بر نظارت و رصد دقیق دستگاههای نظارتی و انتظامی نسبت به رعایت فرآیند دستورالعملهای بهداشتی در بخشهای مختلف جامعه تأکید کرد و گفت: مدیریت و مقابله با کرونا باید بهطور جدی در استان سمنان دنبال شود.
تزریق واکسن براساس سند ملی و با نظارت دقیق انجام میشود
در همین حال، علیرضا آشناگر شامگاه گذشته در جلسه استانی ستاد ملی مقابله با کرونا که در سالن جلسات کوثر استانداری سمنان برگزار شد، اظهار داشت: روند واکسیناسیون گروههای هدف بر اساس سند ملی واکسیناسیون مربوط به تزریق واکسن کرونا با تلاش جدی دولت و دانشگاههای علوم پزشکی استان سمنان در حال انجام است.
وی فرایند واکسیناسیون گروههای هدف را در استان مثبت ارزیابی کرد و گفت: باید از بروز هرگونه شائبه در نحوه انجام واکسیناسیون جلوگیری شود و تزریق واکسن کرونا بر اساس تعریفی که در سند ملی واکسیناسیون بیان شده است، انجام شود و دستگاههای اجرایی مربوط و دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در این زمینه دقت نظر کافی و جدی داشته باشند.
استاندار سمنان تصریح کرد: سوءاستفاده از واکسنها به هیچ وجه توجیهپذیر نیست و برخورد با متخلفان در این زمینه در دستور کار قرار دارد.
آشناگر با تأکید بر اینکه نباید افرادی سوءاستفاده کنند و خود را برای زدن واکسن جلو بیاندازند افزود: گروههای هدف مشخص شدهاند و طبق سند باید واکسیناسیون انجام شود.
وی دانشگاههای علوم پزشکی استان سمنان را موظف به نظارت بر نحوه واکسیناسیون گروههای هدف دانست و گفت: حساسیت مردم نسبت به بروز هرگونه بیعدالتی حق است و باید مورد رسیدگی قرار گیرد.
استاندار سمنان با اشاره به اینکه ظرفیت تختهای بیمارستانی در استان خوب است تأکید کرد: تمام کمیتههای شهرستانی و استانی ستاد مدیریت مقابله با کرونا در استان سمنان باید آمادگی داشته باشند تا در صورت شیوع احتمالی کرونا شرایط را مدیریت کنند.
به گزارش تسنیم، هماکنون شهرستانهای سمنان، شاهرود، دامغان، گرمسار، مهدیشهر و سرخه در وضعیت قرمز کرونایی و شهرستانهای آرادان و میامی در وضعیت نارنجی قرار دارند.
انتهای پیام/363/ی
خبردرحال تکمیل است...
.
انتهای پیام/ی