خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تنش مجدد پس از آتش‌بس در مرزهای تاجیکستان و قرقیزستان

فارس | بین‌الملل | شنبه، 11 اردیبهشت 1400 - 14:13
نظامیان تاجیک به سمت خانه‌های مسکونی قرقیزستان در منطقه «آرک» در منطقه «لیله» در استان باتکن آتش گشودند.
قرقيزستان،منطقه،نظامي،مرزي،آتش،تاجيكي،ليله،تاجيك،تيراندازي

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، ظهر امروز نظامیان تاجیکی به سمت خانه‌های مسکونی قرقیزستان در منطقه «آرک» در منطقه «لیله» در استان باتکن آتش گشودند.
این روستا قبلاً تخلیه شده بود و بخش‌های مرزی قرقیزستان مواضع دفاعی به خود گرفتند.
خاطر نشان می‌شود که اوضاع در مرز قرقیزستان و تاجیکستان از 28 آوریل پس از اینکه اتباع تاجیک اقدام به نصب دوربین‌های مداربسته در آبگیر روستای «کوک تاش» در منطقه باتکن کردند.
این اقدام تحریک آمیز تلقی شد و ساکنان دو کشور شروع به پرتاب سنگ به یکدیگر کردند.
روز بعد تبادل آتش در منطقه «گلاونایا» بین واحدهای نظامی دو کشور آغاز شد.
در جریان این تیراندازی، غیرنظامیان و نظامیان قرقیزستان زخمی شدند.
نزدیک به عصر، طرف تاجیکی به مواضع مرزی آتش گشود و در 3 روستای منطقه باتکن وضعیت اضطراری برقرار شد.
طبق آخرین اطلاعات، در نتیجه درگیری از طرف قرقیزستان ، 154 نفر زخمی شدند و 31 نفر جان خود را از دست دادند.
غروب 29 آوریل ، قرقیزستان و تاجیکستان بیانیه و پروتکل را در مورد توقف درگیری مسلحانه و عقب نشینی پرسنل و تجهیزات نظامی به محل استقرار دائمی خود امضا کردند.
با این حال ، با وجود توافق‌ها ، تیراندازی در روستاهای مرزی منطقه «لیله» انجام شد و خانه‌های شهروندان قرقیز سوخته و تخریب شد.
دیروز، «آمور بیک سوان علیوف» ، نماینده قرقیزستان در منطقه باتکن گفت که دیگر هیچ تجهیزات نظامی و نظامی تاجیک در خاک قرقیزستان وجود ندارد.
انتهای پیام/ح