باران با ترانه ویرانی...
اینبار باران آمد نه با ترانه بلکه با ویرانی؛ دیگر بام خانهای برای خوردن دانههای باران نمانده، دیگر پنجرهای نماند تا کودک 10 ساله از آن به بیرون نگاه کند و از لطافت باران لذت ببرد.

اینبار باران آمد نه با ترانه بلکه با ویرانی؛ دیگر بام خانهای برای خوردن دانههای باران نمانده، دیگر پنجرهای نماند تا کودک 10 ساله از آن به بیرون نگاه کند و از لطافت باران لذت ببرد.
گوهرهای فراوان چنان فراوان شدند که خانه و کاشانه خیلیها را از بین برد این باران دیگر لطافت نداشت نمیدانم شاید یک خشم چند ساله در این باران
نهفته بود که به یکبار خشم خود را بر سر مردم لرستان خالی کرد.
این نعمت الهی به جایی آبادانی برای مردم ویرانی را به دنبال داشت نعمتی که تبدیل به نقمت شد.
به گزارش ایسنا، هفته گذشته بارندگی در استان رخ داد که باعث خسارات زیادی به زیرساختها، ابنیه، ساختمانها و ...
در شهرهای معمولان، پلدختر، خرمآباد، دورود، بروجرد و ...شد.
یکی از علتهای اینکه این نعمت الهی برای مردم از نعمت تبدیل به نقمت شد عدم سد بود، سدهای که مطالعات آنها انجام شده ولی همچنان عملیاتی نشده است و به بهرهبرداری نرسیده است.
از جمله این سدها میتوان به سد زیبامحمد، آبسرده، تاج امیر، مخملکوه و ...
اشاره کرد که اگر این سدها در استان ساخته شده بود اینقدر ویرانی به
دنبال نداشت و این هجمه آب توسط سدها کنترل میشود و بهجای وارد شدن به داخل شهرها پشت سدها میماندند.
سدهای مطالعه شده ساخته شوند
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در اینباره، اظهارکرد: لرستان به عنوان یکی از استانهای مهم و مرکزی کشور است.
وی با ذکر این مطلب که لرستان با فاصله نزدیکی از بازارهای مهم و مناطق توسعهای قرار دارد، ادامه داد: این استان تمام شایستگیها را برای توسعه
کامل دارد.
جهانگیری به زیرساختهای استان لرستان اشاره کرد و افزود: لرستان دارای منابع طبیعی بکر بوده و نزدیکی با مرز از امتیازات استان است.
معاون اول رئیس جمهور ایران را کشوری حادثهخیز دانست و گفت: با وجود حوادث طبیعی، کشور با اقتدار پیش میبرد.
وی با ذکر این مطلب که سالهای گذشته با خشکسالی مواجه بودیم و مشکل کمبود آب شرب مهمترین مسئله کشور بود، تصریح کرد: امسال سراسر کشور از نعمت باران برخوردار شده است.
جهانگیری با اشاره به اینکه به دلیل خشکسالی نگران وضعیت ریزگردها بودیم، اظهارکرد: یکی از اصلیترین مشکلات کشور در تابستان سال گذشته تامین آب شرب مشهد بود.
وی به وجود تلخیهای ناشی از سیل اشاره کرد و افزود: تمام استانهای کشور با مشکلات سیل درگیر هستند.
جهانگیری لرستان را یکی از کانونهای بارندگی برشمرد و گفت: این ذهنیت که توجه بیشتری به استانهای شمالی بوده و به مناطق جنوب غرب کمتر توجه شده اشتباه است؛ مگر میشود کسی مردمان با صفای لر را دوست نداشته باشد کمااینکه آرزوی ما خدمت به لرستان است.
معاون اول رئیس جمهور همدلی و همگرایی تمام مدیریت کشور را از دستاوردهای حادثه سیل دانست و گفت: با وجود تعطیلات رسمی در کشور ما شاهد حضور شبانه روزی مدیران بودیم مرد میدان کسی است که روزهای سخت ایستادگی کند.
وی اولویت اول دولت در بحث سیل را نداشتن تلفات انسانی دانست و گفت: هیچ چیز جای وجود یک انسان را پر نمیکند.
جهانگیری مدیریت در صحنه را ویژگی مدیران دانست و با اعلام رضایت از مدیریت استانداران استانهای سیلزده افزود: دولت، نیروهای مسلح و مردم
تمام ظرفیت خود را به صحنه آوردند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه دستگاههای اجرایی ملزم به همکاری همه جانبه با استاندار هستند، تصریح کرد: مردم لرستان به هشدارها
توجه کنند.
وی در خصوص خسارتهای ناشی از سیل اخیر لرستان گفت: ما از نظر درآمد در وضعیت خوبی قرار نداریم؛ سال گذشته روزانه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه صادر میکردیم اما این رقم در حال حاضر کاهش پیدا کرده است.
جهانگیری به خسارتهای سیل در بحث مسکن اشاره کرد و افزود: ۴ هزار بسته لوازم خانگی توسط ستاد اجرای فرمان امام تامین میشود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: در بحث تعمیرات واحدهای مسکونی شهری و روستایی ۵ میلیون بلاعوض و در بخش احداث ۱۰ میلیون بلاعوض پرداخت میشود.
وی با ذکر این مطلب که در بخش کشاورزی به هر هکتار زراعت، باغات و دامداریها کمکهای بلاعوض پرداخت خواهد شد، ادامه داد: مالیات واحد
صنعتی که ۵۰ درصد اموال آن تخریب شده است کاملا بخشیده میشود.
جهانگیری با ذکر این مطلب که وام جدید به واحدهای تولیدی خسارت دیده پرداخت میشود، تصریح کرد: سدهایی که مطالعه شده است باید ساخته شود.
وی نقش سدها در کاهش خسارت سیل، تصریح کرد: ماموریت اصلی سدها نگهداری آب و کاهش خسارت سیل است البته مسائل مربوط به سد کاملا رعایت شود.
جهانگیری در پایان گفت: جلساتی برای توسعه استان با حضور وزیر نیرو برگزار میشود جمع بندی توسعه استان لرستان را پیگیری میکنیم.
خسارات سیل به لرستان نتیجه خیانت کارشناسان وزارت نیرو
ملکشاهی نماینده مردم کوهدشت در مجلس نیز در اینباره گفت: خسارات سیل به لرستان نتیجه خیانت کارشناسان وزارت نیرو در جلوگیری از احداث سد معشوره است.
وی تصریح کرد: سد معشوره با خیانت کارشناسان وزارت نیرو احداث نشد و نتیجه این غرض ورزی خسارات بسیار وحشتناک به زیر ساختهای لرستان و
شهرستانهای این استان بود.
نماینده مردم کوهدشت در مجلس ادامه داد: کوهدشت و رومشکان آسیبهای زیادی در جریان سیل اخیر دیدند.
وزارت نیرو باید جوابگوی مردم باشد
عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه همه لرستان درگیر سیل شدند و بروجرد هم وضعیت خوبی ندارد، اظهار کرد: مدیریت بحران همیشه بحران نیست بلکه پیشگیری مهمتر است.
وی گفت: از نهم فروردین تاکنون بازدید داشتیم از نقاط مختلف شهرستان بروجرد، روستاهای والاشان، وزیر آباد و ...
وضعیت بدی دارندحتی یک بیل
مکانیکی وجود ندارد تا پلی را باز کند.
گودرزی بیان کرد: البته همه نهادها و دستگاهها در محل حضور دارند و همه پای کار هستند اما امکانات جوابگو نیست.
وی با بیان اینکه متاسفانه یک بند خاکی غیرمجاز در مسکن مهر بروحرد ایجاد شده که حجم آب آن از سد دهکرد بیشتر است، افزود: این منطقه وضعیت
نامناسبی دارد.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس با انتقاد از اینکه چرا در شهرستان بروجرد سدی که پس از گذشت بیست سال فقط ٢٠درصد پیشرفت دارد و
تنها اعتبار قطره چکانی به آن دادند، افزود: وزارت نیرو باید جوابگوی مردم باشد چنانچه همکاری میکرد و سدهای آبسرده و گلرود به انجام میرسید
شاهد چنین خساراتی نبودیم.
گودرزی گفت: اگر سدها ساخته میشد آبهای بروحرد به دورود نمیرسید که جان مردم به خطر بیفتد.
وی ادامه داد: مدیریت بحران فقط مقابله با آثار آن نیست بلکه پیشگیری از وقوع بحران است.
نماینده مردم بروجرد تصریح کرد: بیتوجهی و کم کاریها نسبت به سدهای گلرود، آبسرده و شهید بروجردی باید جبران شود.
گودرزی خاطرنشان کرد: لایروبی نهرهای روستاهای شهرستان بروجرد ضروری است و باید هرچه سریعتر انجام شود.
وی اضافه کرد: جبران خسارات وارد شده به مردم، منازل مسکونی و اراضی کشاورزی نیز از اولویتها بوده که باید در دستورکار قرار گیرد.
احداث سدهای چولهول و بنلار از ضروریات شهرستان است سید حمیدرضا کاظمی نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی
نیز در اینباره، اظهارکرد: حجم این سد 50 میلیون متر مکعب است و وزارت نیرو مطالعات لازم را روی این سد با هدف تامین آب شرب و صنعت خرمآباد
انجام داده است و این سد هیچ نفعی برای شهرستانهای کوهدشت و پلدختر ندارد.
وی اضافه کرد: شاهدیم کسانی با اهداف سیاسی روی مساله معشوره مانور میدهند و میگویند اگر معشوره ساخته میشد امروز شاهد وضعیت اسفناک مردم پلدختر و این سیل مخرب نبودیم بجای این حرفها به کمک سیل زدگان بشتابید.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: احداث سدهای چولهول و بنلار از ضروریات شهرستان پلدختر است چراکه هم اکنون 80هزار نفر از اهالی شهرستان پلدختر از آب چاه تغذیه میکنند.
وی با بیان اینکه پلدختر در پایین دست معشوره قرار دارد و هنگامیکه جوانان این شهرستان کمپینی ده هزار نفری برای مخالفت با اجرای این سد
تشکیل دادند بنده هم به عنوان نماینده آنها در کنارشان هستم، گفت: ما با امرتوسعه مشکلی نداریم اما چنانچه بخواهند معشوره یا هر سدی در بالادست
شهرستانهای پلدختر، معمولان، چگنی و ویسیان ساخته شود باید سهم آنها دیده شود و روی این موضوع هم پافشاری دارم.
کاظمی گفت: در سهم توسعهای استان ودرارتباط با ساخت سد در بالادست باید سهم شهرهای پایین دست از جمله پلدختر را لحاظ کنند.
سدها در نگهداری و استفاده از منابع آب و زمین به انسان یاری میرسانند.
سدی که در جای مناسب ساخته میشود، میتواند جلوی بسیاری از سیلها و طغیانهای آبی را بگیرد، اگر سدهای استان لرستان ساخته شده بودند جلوی خیلی از این خسارات را میگرفت.
گزارش از زهره گودرزی خبرنگار ایسنا منطقه لرستان