خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 09 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

"تروئیکای گسترش یافته" کابل را به تعامل با طالبان برای صلح فراخواند

ایسنا | بین‌الملل | شنبه، 11 اردیبهشت 1400 - 09:12
کشورهای عضو "تروئیکای گسترش یافته" در بیانیه‌ای مشترک از دولت کابل خواستند تا با طالبان در مورد صلح و سازش مذاکره شده در افغانستان تعامل کند.
افغانستان،طالبان،صلح،مشترك،نمايندگان،برگزار،كشورهاي،آمريكا

کشورهای عضو "تروئیکای گسترش یافته" در بیانیه‌ای مشترک از دولت کابل خواستند تا با طالبان در مورد صلح و سازش مذاکره شده در افغانستان تعامل کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، شرکای تروئیکا شامل کشورهای آمریکا، روسیه، چین و پاکستان در این بیانیه مشترک گفتند: ما از دولت کابل و شورای عالی آشتی ملی می‌خواهیم تا با اعضای طالبان در رابطه با یک سازش مذاکره شده تعامل کنند.
نمایندگان روز جمعه در نشستی مشترک در قطر، روند صلح افغانستان را مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش شبکه‌های خبری عرب زبان این دیدار، پس از مذاکرات نمایندگان ویژه این چهار کشور با طالبان و دولت افغانستان برگزار شد.
نمایندگی آمریکا در این مذاکرات را زلمی خلیل‌زاد برعهده داشت، اما نام نمایندگان دیگر کشورها اعلام نشده است.
به دنبال تعویق نشست استانبول، که قرار بود ۲۴ آوریل برگزار شود، رایزنی‌ها و تلاش‌های دیپلماتیک گسترده‌ای مخصوصا برای متقاعد کردن طالبان به حضور در این نشست در حال انجام است.
ترکیه که به همراه سازمان ملل متحد میزبانی نشست صلح افغانستان را برعهده دارد، در روزهای اخیر با مقامات افغانستان و پاکستان نیز گفتگوهای فشرده‌ای را انجام داده است.
وزیر امور خارجه ترکیه گفته است که نشست استانبول، پس از پایان ماه رمضان برگزار خواهد شد.
با این حال، هنوز تاریخی قطعی برای برگزاری این نشست اعلام نشده است.
زلمی خلیل‌زاد روز سه‌شنبه با حضور در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفته بود کشورهای همسایه افغانستان، از جمله چین و ایران خواستار یافتن راه‌حلی سیاسی و مسالمت‌آمیز برای بحران افغانستان هستند.
انتهای پیام