خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کمیسیون تحقیق بین‌الملل خواستار شد؛ تحقیق درباره جنابت علیه بشریت در آمریکا

فارس | بین‌الملل | سه شنبه، 07 اردیبهشت 1400 - 16:53
«کمیسیون تحقیق بین‌المللی درباره خشونت نژادپرستانه سیستماتیک پلیس علیه آفریقایی‌تبارها (سیاه‌پوستان) آمریکا» اعلام کرد، دیوان کیفری بین‌المللی باید درباره جنایت علیه بشریت در آمریکا تحقیق کند.<br/><br/>
پليس،گزارش،سياه،پوستان،كميسيون،آمريكا،آمريكايي،بشريت،جنايت،خ ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک کمیسیون بین‌المللی شامل کارشناسان ۱۱ کشور از اروپا، آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین، گزارشی درباره خشونت‌های نژادپرستانه در آمریکا منتشر و در آن اعلام کرد، قتل‌های سیاه پوستان آمریکایی توسط پلیس این کشور، جنایت علیه بشریت است.
در این گزارش ۱۸۸ صفحه‌ای، از دادستان دیوان کیفری بین‌المللی خواسته شده است که یک تحقیق فوری در رابطه با قتل‌ سیاه‌پوستان آمریکایی انجام دهد.
روزنامه گاردین در مطلبی درباره این گزارش نوشت: «یک هفته پس از گناهکار اعلام شدن دِرِک شووین افسر سابق پلیس مینیاپولیس در پرونده قتل جورج فلوید، اپیدمی کشتار مردان و زنان سیاه پوست توسط پلیس در ایالات متحده هم اکنون توجهات بین‌المللی را به خود جلب کرده است».
به گفته کارشناسان «کمیسیون تحقیق بین‌المللی درباره خشونت نژادپرستانه سیستماتیک پلیس علیه آفریقایی‌تبارها (سیاه‌پوستان) آمریکا»، ایالات متحده تاریخی طولانی از نقض حقوق و قوانین بین‌الملل دارد و برخی از این موارد، به سطح «جنایت علیه بشریت» رسیده است.
در گزارش آنها تصریح شده است، حملات سیستماتیک به سیاه پوستان در آمریکا شرایط لازم برای اطلاق جنایت علیه بشریت را هموار کرده است.
در گزارش همچنین به «ماموران پلیس قاتل، محرومیت شدید (سیاه پوستان از) آزادی فیزیکی، شکنجه، تحت تعقیب قرار گرفتن و دیگر اقدامات غیر انسانی» اشاره شده است.
«حنا جیلانی» یکی از ۱۲ عضو کمیسیون تحقیق بین‌المللی درباره خشونت نژادپرستانه سیستماتیک پلیس علیه آفریقایی‌تبارها (سیاه‌پوستان) آمریکایی در مصاحبه با گاردین گفت: «تاکید بر جنایت علیه بشریت در این گزارش، یک کار سطحی نبود و ما این کار را با یک ذهن کاملا روشن و شفاف انجام دادیم.
ما همه واقعیت‌ها را مورد بررسی قرار دادیم و به این نتیجه رسیدیم که وضعیت‌هایی در ایالات متحده وجود دارد که نیاز فوری برای بررسی و مداقه دیوان کیفری بین‌المللی را می‌طلبد».
در بخشی از این گزارش مفصل آمده است، سیاه‌پوستان آمریکایی به کرات توسط ماموران پلیس شکنجه می‌شوند و اغلب در زمان بازداشت شدن با روش‌های خفه کردن و دیگر اقدامات خشونت بار مواجه می‌شوند که اینها نمونه‌های جنایت علیه بشریت هستند.
مسئولان تحقیق این کمیسیون بین‌المللی، طی سال جاری با خانواده‌های قربانیان قتل‌های نژادپرستانه در آمریکا جلسات مجازی علنی برگزار کردند و جزئیات قتل‌های عزیزانشان را از زبان آنها شنیدند.
قتل جورج فلوید توسط پلیس
در گزارش این کمیسیون به پرونده‌های قتل ۴۴ سیاه پوست آمریکایی از قبیل جورج فلوید (۲۰۱۹)، «شان بِل» (۲۰۰۶) که با ۵۰ گلوله پلیس کشته شد و «اریک گارنر» (۲۰۱۴) که جمله «نمی‌توانم نفس بکشم» او به جمله‌ای تاثیرگذار در اعتراضات علیه نژادپرستی تبدیل شد، اشاره شده است.
بنا بر گزارش تحقیقاتی این کمیسیون بین‌المللی، در ایالات متحده سیستم قضایی و اجرای عدالت برای سفیدپوستان و سیاه پوستان با هم فرق دارد.
در گزارش آمده است: «یک (سیستم قضایی و پیگیری عدالت) برای افراد سفیدپوست و یک سیستم برای مردم با ریشه آفریقایی».
از جمله دیگر موضوعات مهم گزارش کمیسیون، میزان بالای کشته شدن سیاه پوستان آمریکایی در خشونت پلیس است به نحوی که سیاه پوستان چهار برابر بیشتر از سفیدپوستان با احتمال کشته شدن توسط نیروهای پلیس این کشور مواجه هستند.
طبق این گزارش، از سال ۲۰۰۵ تاکنون بیش از ۱۵ هزار نفر توسط نیروهای پلیس و انتظامی در آمریکا کشته شدند که این یعنی به طور میانگین در هر سال، هزار نفر کشته شده‌اند.
در همین دوره زمانی، تنها علیه ۱۰۴ مامور پلیس در رابطه با قتل یا کشتن افراد اعلام جرم شده است و از این تعداد فقط ۳۵ فرد به دلیل ارتکاب به جرم، محکوم شده‌اند.
نویسندگان این گزارش تحقیقاتی از دولت آمریکا و کنگره این کشور برای حل وضعیت جاری در رابطه با خشونت پلیس علیه سیاه پوستان درخواست‌هایی مطرح کرده‌اند.
پایان تجهیز نیروهای محلی پلیس آمریکا به سلاح‌های ارتشی، ممنوعیت ورود بدون مجوز نیروهای پلیس به خانه‌های سیاه‌پوستان و پایان دادن به مصونیت قضایی نیروهای متخلف پلیس از جمله این درخواست‌هاست.
انتهای پیام/ص