خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رشد هزینه‌های نظامی جهان به‌رغم بحران کرونا

ایسنا | بین‌الملل | دوشنبه، 06 اردیبهشت 1400 - 10:12
موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) روز دوشنبه گزارش داد، هزینه‌های نظامی در سراسر جهان با وجود تاثیر مخرب کرونا در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با آمار سال ۲۰۱۹، ۲.۶ درصد افزایش یافته و به ۱.۹۸ تریلیون دلار رسیده است. از جمله کشورها با بیشترین بودجه نظامی هم ایالات متحده، چین، هند، روسیه و انگلیس هستند.
نظامي،گزارش،كاهش،روسيه،تاكيد،بودجه،جهاني،جهان،درصد،پاندمي،كر ...

موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) روز دوشنبه گزارش داد، هزینه‌های نظامی در سراسر جهان با وجود تاثیر مخرب کرونا در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با آمار سال ۲۰۱۹، ۲.۶ درصد افزایش یافته و به ۱.۹۸ تریلیون دلار رسیده است.
از جمله کشورها با بیشترین بودجه نظامی هم ایالات متحده، چین، هند، روسیه و انگلیس هستند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند هزینه‌های نظامی کاهش یابد، زیرا بحران مربوط به ویروس کرونا باعث آسیب به اقتصادهای بزرگ و کوچک شده است.
با این وجود، برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که بعید است این پاندمی روندهای استراتژیک بلند مدت را که از دهه گذشته آغاز شده، تضعیف کند.
این گزارش تاکید می‌کند که این رشد در بحبوحه کاهش قابل توجه ۴.۴ درصدی تولید ناخالص داخلی جهان اتفاق افتاده است که عمدتا ناشی از عواقب همه‌گیری کروناست و فشار نظامی جهانی (به عنوان سهمی از تولید ناخالص داخلی جهانی) رکورد ۲.۲ درصد را شکسته و به ۲.۴ درصد رسیده که بالاترین میزان هزینه‌کرد نظامی از زمان بحران شدید مالی ۲۰۰۹ است.
به گفته دیگو لوپس دا سیلوا، یکی از نویسندگان این گزارش، آمار فوق غیر منتظره بود زیرا بحران مربوط به ویروس کرونا که کشورهای جهان را درگیر کرده است، باعث شده بود تا کارشناسان تصور کنند که "هزینه‌های نظامی کاهش می‌یابد."
او گفت: اما این امکان وجود دارد که با قطعیت تقریبی نتیجه گرفت که کووید-۱۹ تاثیر چندانی روی هزینه‌های نظامی جهان نگذاشته است.
با وجود روند کلی، تعدادی از کشورها کاهش هزینه‌های نظامی داشتند، از جمله برزیل و روسیه که بودجه کمتری برای اهداف نظامی در سال ۲۰۲۰ از آنچه در ابتدا برنامه‌ریزی شده بود، اختصاص دادند.
لوپس دا سیلوا تاکید کرد: کشورهای دیگر نظیر برزیل و روسیه صراحتا نگفتند که این بودجه به دلیل پاندمی به موارد دیگر اختصاص یافت اما آنها به طور چشمگیری، کمتر از بودجه اصلی در ۲۰۲۰ هزینه کردند.
براساس گزارش سیپری، در صدر رتبه‌بندی ایالات متحده و چین قرار دارند که به ترتیب ۳۹ و ۱۳ درصد هزینه‌های جهانی را تشکیل می‌دهند.
الکساندرا مارک‌استینر، از دیگر نویسندگان این گزارش تاکید کرد: این بازتاب نگرانی‌های روزافزون نسبت به تهدیدات قابل درک از جانب رقبای استراتژیک مانند چین و روسیه و همچنین تلاش دولت ترامپ برای تقویت آنچه ارتش ضعیف ایالات متحده می‌خواند، است.
لوپس دا سیلوا همچنین گفت، دولت جو بایدن هیچ نشانه‌ای مبنی بر تمایل برای کاستن از هزینه‌های نظامی نشان نداده است.
در ۱۳ آوریل، ژنرال کلودیو گرازیانو، رئیس کمیته نظامی اتحادیه اروپا تاکید کرد که این پاندمی جهانی چالش‌های جدید و تهدیدهای امنیتی برای ارتش ها ایجاد کرده است زیرا ماموریت‌های آموزشی محدود شده‌اند.
گزارش‌های پیشین مدعی شده بودند که هزینه نظامی امسال در مناطقی که به صادرات کالا وابسته هستند، به طور چشمگیری کاهش خواهد یافت.
انتهای پیام