خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

در مذاکرات وین کدام تحریم‌ها برداشته می‌شوند؟

مشرق | بین‌الملل | یکشنبه، 05 اردیبهشت 1400 - 14:18
ايران،لغو،دولت،انديشكده،بايدن،ناسازگار،مسأله،معتقد،تأكيد

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین نوشت: اندیشکده «شورای آتلانتیک» در یادداشتی به ارزیابی این مسأله پرداخته که سخت‌ترین بخش مذاکرات وین در این است که کدام تحریم‌ها برداشته شوند.
زیرا ایران تأکید کرده علاوه بر تحریم‌های مصرح در برجام، باید تمامی تحریم‌های پس از انعقاد برجام نیز لغو شوند.
در این بین، دولت آمریکا معتقد است تحریم‌هایی که «ناسازگار با برجام تشخیص دهد» را برطرف خواهد کرد.
نویسنده معتقد است ناسازگار بدان معناست که شاید با برچسبی جز مرتبط با برنامه هسته‌ای اِعمال شده باشد، ولی منافع اقتصادی ایران از برجام را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.
تحریم بانک مرکزی، شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی نفت‌کش از این جمله هستند.
در عین حال مشخص نیست دولت بایدن حاضر باشد تحریم‌هایی که علیه نهادهایی در لایه‌های پایین‌تر مانند برخی بانک‌ها و ارگان‌های اقتصادی وضع شده را نیز در این شمول بگنجاند.
تیم‌ها از طرف ایرانی و آمریکایی باید صدها عنوان جدیدی را که تیم ترامپ اعمال کرده است بررسی کنند تا بفهمند لیست نهایی تخفیف تحریم‌ها چیست.
این یک کار وقت‌گیر است و نیاز به توجه جدی به جزئیات و پیشینه هر یک از این مجازات‌ها دارد.
اما مسأله مهم‌تر نحوه رفع تحریم‌هاست.
ایران بر لغو تحریم‌ها تأکید دارد ولی آمریکا بر تعلیق آن‌ها.
و لغو تحریم‌هایی با برچسب‌های «ضد تروریسم» یا «حقوق بشر» را به دلیل حضور جمهوری‌خواهان و نومحافظه‌کاران در کنگره، دشوار و دارای هزینه سیاسی می‌داند.
به نظر می‌رسد دولت بایدن قصد داشته باشد از طریق اعطای برخی مجوزها ذیل قوانین وزارت خارجه و وزارت خزانه‌داری، معافیت‌هایی به ایران اعطا کند و برخی فرامین اجرایی دولت ترامپ را لغو نماید.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.