خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید پلاستیکی که در مجاورت گرما تجزیه می شود

مهر | دانش و فناوری | پنجشنبه، 02 اردیبهشت 1400 - 17:53
محققان با استفاده از نوعی آنزیم پلی استر خوار، پلاستیکی تولید کرده اند که پس از چند هفته تجزیه می شود.
تجزيه،آنزيم،پلاستيك،پلي،توليد

به گزارش خبر گزاری مهر به نقل از دیلی میل، محققان نخستین پلاستیک زیست تجزیه پذیر واقعی را تولید کرده‌اند که در مجاورت گرما و آب پس از چند هفته تجزیه می‌شود.
بیشتر پلاستیک‌هایی که با قابلیت تبدیل شدن به کامپوست تولید می‌شوند از نوعی پلی استر ساخته شده ‌اند که اسید پلی لاکتیک یا PLA نام دارد و طی فرایند معمول تبدیل به کامپوست تجزیه نمی‌شود.
در نتیجه بیشتر اوقات به زمین‌های دفن زباله منتقل می‌شود و در آنجا باقی می‌ماند.
اکنون محققان دانشگاه کالیفرنیا برکلی، نوعی آنزیم که از پلی استر تغذیه می‌کنند را در پوشش پلیمری مخصوص در پلاستیک قرار دادند.
هنگامیکه این ماده در مجاورت گرما و آب قرار گرفت، آنزیم مذکور آزاد شد و پلاستیک را به مواد سازنده آن تجزیه کرد.
علاوه برآن، آنزیم مذکور زیر نور فرابنفش تجزیه شد.
در کنار این موارد پلاستیک حاوی این آنزیم هنگام تجزیه میکروپلاستیک های آلاینده تولید نکرد، به طوری که ۹۸ درصد آن به مولکول‌های کوچک تبدیل شد.