نشست صمیمی اهالی رسانه لرستان با مدیران تبلیغات اسلامی
خرمآباد- نشست «رمضانیه» مدیران خبرگزاریها و فعالان عرصه هنر و فرهنگ با مدیران تبلیغات اسلامی لرستان برگزار و در این نشست به بیان مسائل و مشکلات حوزه فرهنگ و ارائه راهکارها پرداخته شد.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، سلسله نشستهای «رمضانیه» به همت اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان در دستور کار قرار گرفته و هر کدام از این نشستها با حضور فرهیختگان، دانشجویان، اساتید دانشگاهی، طلاب و… برگزار میشوند.
شامگاه سه شنبه این نشست با حضور خبرگزاریها و اهالی رسانه لرستان در محل اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان برگزار و در این نشست صمیمی رسانهها به بیان مسائل و مشکلات حوزه رسانه و فرهنگ و ارائه راهکارها پرداختند.
نقش رسانهها در امید آفرینی به جامعه
محمد علیدوستی مدیر دفتر خبرگزاری ایرنا در لرستان در این جلسه با بیان اینکه وظیفه رسانهها، اطلاعرسانی و آگاهی بخشی به جامعه است اظهار داشت: در شرایط کنونی کشور و با توجه به مشکلات اقتصادی باید امید را در دل مردم تقویت کنیم.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، اضافه کرد: تمام تلاش ما باید افزایش مشارکت مردم و ترغیب مردم به حضور در پای صندوقهای رأی باشد.
ضرورت اختصاص اعتبار لازم به حوزه فرهنگ و رسانه
امین زینیوند مدیر دفتر خبرگزاری ایکنا در لرستان نیز در این نشست با تاکید بر لزوم معرفی مکتب و اندیشههای والای حضرت امام خمینی (ره) اظهار داشت: بخش مهمی از جامعه با اندیشهها و کتابهای معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران آشنا نیستند این در حالی است که باید اندیشهها و مکتب امام (ره) به طور ویژه در جامعه تبیین و ترویج شود.
وی مشکل بخش فرهنگ را عدم کاهش بودجه دانست و گفت: در هر بخشی که با کمبود مواجه میشویم از بودجه فرهنگی کم کرده و به آن بخش اضافه میکنند این در حالی است که باید فرهنگ در رأس همه امور باشد.
مدیر دفتر خبرگزاری ایکنا در لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم معرفی ویژگیهای کاندید اصلح در انتخابات پیش رو توسط رسانهها، گفت: باید به هر شکل ممکن طایفهگرایی در انتخابات کمرنگ شده جای خود را به شایستهسالاری بدهد.
زینی وند با اشاره به شرایط کنونی کشور و مشکلات کرونا، گفت: پویایی فقه شیعه به اجتماع و حضور مردم است اما کرونا باعث تعطیلی عمده برنامههای اجتماع محور شیعیان شده است.
ضرورت ایجاد کارگروه مشورتی رسانه از سوی تبلیغات اسلامی
سعید سرشار مدیر دفتر خبرگزاری فارس در لرستان نیز در این نشست با بیان اینکه با توجه به فراگیری فضای مجازی و گسترده بودن اطلاعات در این حوزه نیاز است که برای تشریح مباحث عقیدتی و دینی در این بستر نیز برنامه ریزی منسجم و دقیق صورت گیرد.
وی بیان داشت: نوجوانان و نسل جدیدی که شاهد حضور آنها در فضای مجازی هستیم را باید راهنمایی کرد و اجازه نداد محتواهای نادرست و منحرف منجر به بیراهه رفتن آنها شود.
مدیر خبرگزاری فارس در لرستان، تصریح کرد: با نگاهی به فضای مجازی مشاهده میکنیم که بسیاری از مطالب منتشر شده در این فضا به ویژه در حوزه مربوط به مباحث اعتقادی و دینی دارای پشتوانه علمی و دینی نیست و بعضاً منجر به انحراف نوجوانان و جوانان میشود.
سرشار با تاکید بر اینکه باید برای مخاطب به گونهای تولید محتوا صورت گیرد که هم بار معنایی و محتوایی خاص داشته باشد و هم با نیاز روز جامعه همخوانی داشته باشد، افزود: محتوایی که تولید میشود باید بتواند با کودک و نوجوان ما ارتباط برقرار کند.
وی گفت: در این راستا رسانهها و همچنین روحانیون نقش مهمی داشته و اگر در کنار هم این تولید محتوا را در زمینه مباحث دینی و عقیدتی انجام دهند قطعاً تأثیرگذاری خوبی به همراه خواهد داشت.
مدیر خبرگزاری فارس در لرستان ادامه داد: گاهی اوقات یک محتوای تولید شده با وجود مختصر و کوتاه بودن در صورت توجه به اقتضای روز جامعه میتواند تأثیر گذار باشد و در مقابل نیز عکس این موضوع را ممکن است شاهد باشیم.
سرشار با بیان اینکه گرچه کرونا آسیبهای زیادی به جامعه وارد کرد و محافل و مجالس آموزشی و تربیتی و برنامههای فرهنگی را تعطیل کرد، اما همین موضوع فرصتی بود تا از ظرفیت فضای مجازی برای اجرای این برنامهها استفاده کنیم بیان داشت: بر این اساس است که میبایست در این زمینه برنامه ریزی بیشتری صورت گیرد تا بتوان با تولید محتوای مناسب از ظرفیت فضای مجازی بهترین استفاده را برد.
وی عنوان کرد: خبرگزاریها و مطبوعات در لرستان ظرفیت بسیار بالای در حوزه تولید محتوا دارند و این پیشنهاد را میدهم که کارگروهی در سازمان تبلیغات اسلامی با حضور رسانههای صاحب فکر و ایده و همچنین روحانیون تشکیل شده و برنامههای مشترکی در راستای مباحث مطرح شده اجرا کنند.
نقش رسانه به عنوان دیده بان حوزه فرهنگ
محمد کرم الهی مدیرکل حوزه هنری لرستان در این نشست با تاکید بر اینکه نکته اصلی در استان لرستان فرهنگ است اظهار داشت: فرهنگ در لرستان متأسفانه مورد توجه نیست و این امر در استان موضوعیت ندارد.
وی با انتقاد از بی توجهی کارگزاران استان به حوزه فرهنگ در لرستان عنوان کرد: هیچ کسی در عرصه فرهنگ گوش شنوای ندارد، در برنامه ریزی های فرهنگی استان بیشتر اهل تزئین هستیم تا اهل تفهیم، تعلیم و…
مدیرکل حوزه هنری لرستان با تاکید بر اینکه فرهنگ به تعبیر مقام معظم رهبری که پایه رشد و پیشرفت است، مورد توجه قرار نمیگیرد افزود: متأسفانه در لرستان یک نوع نگاه «جلوه فروشانه» در عرصه فرهنگ مد شده است و این در حالیست که به هیچ عنوان به مسئله محتوا در آن توجهی صورت نمیگیرد.
کرم الهی با بیان اینکه در استان تنها رونمایی کتاب مسئله است و محتوا و معرفی آن مسئله نیست افزود: با گذشت بیش از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، هنوز نقشه راهی در حوزه فرهنگ ما در استان نداریم.
وی با تاکید بر استفاده از همه ظرفیتهای موجود در استان در راستای ارتقای حوزه فرهنگ گفت: عدم نظارت و دیده بانی در حوزه فرهنگ یکی دیگر از معضلات موجود در استان است.
مدیرکل حوزه هنری لرستان با اشاره به نقش تأثیر گذار رسانهها به عنوان دیده بان در این حوزه افزود: برگزاری این گونه نشستها به طور حتم در ارتقای حوزه فرهنگ استان و همچنین ارائه راهکارهایی برای برون رفت از مشکلات این حوزه مؤثر خواهد بود.
کرم الهی تاکید کرد: فرهنگ در لرستان مظلوم است و این امر هم به دلیل این بوده که این حوزه برای هیچ کسی در استان موضوعیت ندارد.
وی بر ضرورت پیگیری مطالبات مردم از سوی رسانهها و خبرگزاریها عنوان کرد: رسانهها حق مردم را از مسئولان مطالبه کنند چرا که مدیران و مسئولان باید پاسخگو باشند.
نقش رسانه در حوزه گفتمان سازی
حجت الاسلام مهدی قدرتی مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان نیز در این نشست با اشاره به اینکه فعالیت در حوزه فرهنگ در استان بسیار سخت است چرا که حمایتهای لازم صورت نمیگیرد اظهار داشت: موانع و مشکلات زیادی در این رابطه وجود دارد، اما این موانع به هیچ عنوان نباید در پیگیری امور فرهنگی و مسائل این حوزه تأثیر گذار باشد.
وی با اشاره به اینکه ما باید به دنبال حل مسئله برویم عنوان کرد: یک دست صدا ندارد و همه باید پای کار بیایند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با تاکید بر ضرورت توجه به مقوله گفتمان سازی در استان طی امسال گفت: در این رابطه رسانهها خیلی میتوانند تأثیر گذار باشند.
حجت الاسلام قدرتی با تاکید بر اینکه این امر باید به مسئله اصلی و درجه یک در استان تبدیل شود ادامه داد: متأسفانه امر گفتمان سازی در قضیه فرهنگ مورد توجه قرار نگرفته است.
وی با اشاره به پیگیری برای تشکیل کارگروه رسانهای از سوی اداره کل تبلیغات اسلامی در لرستان گفت: همچنین در حوزه تولید محتوا نیز از همه ظرفیت رسانهها به طور حتم استفاده خواهد شد.