نتایج پایش روکش قطعه اول آزاد راه تهران
یک مقام مسئول گفت: نتایج پایش روکش آسفالت در قطعه اول آزاد راه تهران - شمال مشخص شده که نشان میدهد در برخی از مقاطع کیفیت مناسب و در برخی مناطق کیفیت پایین است.

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:
به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد نیا مدیر کل دفتر فنی مهندسی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه در دهههای اخیر توسعه شبکه راهها را داشتیم، گفت: همواره در طول سالهای گذشته به شبکههای راهی کشور اضافه میشود اما به طور معمول شاهد آن هستیم که به دلیل شرایط جوی و نقایص در بخش اجرا با مشکلات زیادی در این حوزه روبهرو میشویم.
احمد نیا بیان کرد: در صورت عدم توجه به نگهداری راهها در حوزه زیرساخت ما شاهد کاهش بهره وری و همچنین افزایش هزینهها در این زمینه خواهیم بود، بنابراین اهمیت به کارگیری روشهای نوین و استفاده از فناوریهای روز دنیا در این بخش بسیار مهم است.
مدیر کل دفتر فنی مهندسی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک توضیح داد: به طور معمول در بحث تعمیر و نگهداری راهها از این سامانهها استفاده میشود و ما در قالب سیستم مدیریت و تجهیزات، نگهداری راهها را انجام خواهیم داد.
بیشتر بخوانید
کاهش ۴۰ تا ۶۰ درصدی هزینه ها با استفاده از سامانه پایش روکش آسفالت
او تصریح کرد: خوشبختانه در بحث پیاده سازی این سامانهها از سال ۹۳ و ۹۴ سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای متولی نگهداری راهها بوده و بحث پایش و ارزیابی راهها را انجام داده بودند.
این مقام مسئول اظهار کرد: در حوزه شهرداری تهران هم این موضوع نهادینه شده و هم اکنون هم در برخی از شهرها از جمله مشهد، همدان و یزد هم شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک این اقدامات را انجام میدهد.
او تصریح کرد: ما در کنار تربیت نیروی انسانی و کادر منحصر به فرد پایش روکش آسفالت و همچنین نگهداری راهها، نتایج آن را به صورت کامل به پیمانکاران ارائه میدهیم.
احمد نیا اظهار کرد: در حال حاضر نسل اول تجهیزات پایه روکش آسفالت که شامل دو دستگاه پیمایشی است، دارای هفت لیزر است و دو دستگاه پایش دو لیزری هم در آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک قرار دادهایم که با استفاده از آنها در سال گذشته ۶۵ هزار کیلومتر از مسیرهای برونشهری و درونشهری را در قالب این سیستمها پایش کردهایم و در اختیار سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای قرار دادهایم.
او اظهار کرد: یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر از پروژههای راهی هم که به تازگی احداث شده بودند با استفاده از این سامانهها پایش شده که این مسیرها عبارتاند از؛ قطعه اول آزادراه تهران-شمال، ادامه همت-کرج و آزادراه غدیر که پایش شده و علیرغم آنکه نسلهای جدید در این حوزه ایجاد شده اما ما توانستیم در این حوزه اقدامات موثری را انجام دهیم.
این مقام مسئول توضیح داد: ما در کشورهای همسایه نظیر چنین سامانههایی را نداریم و این سامانهها با استفاده از پایش مستمر تمامی خرابیهای آسفالتها را اندازه گیری میکنند.
او یادآور شد: برای شهرداری تهران هم ۳ هزار و ۶۰۰ کیلومتر از مسیر را پایش کردهایم و شهرداری تهران هم با مدیریت مناسب در این حوزه تاکنون تمامی رمپ و لوپ ها را که در سال گذشته از طریق این سامانه اخطار داده بودیم، برطرف کرده است.
احمد نیا در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با آنکه نتیجه بررسی پایش قطعه اول آزادراه تهران - شمال چه بوده است؟
گفت: قطعه اول آزادراه تهران - شمال به صورت بتنی ساخته شده و البته شاخصهای آن قابل پذیرش نبوده اما بر اساس بررسیهای صورت گرفته برخی از نقاط دارای نتایج مثبت بوده و برخی از نقاط هم کیفیت پایین داشته است.
کمبود بودجه عمرانی در بسیار مواقع دردسر ساز میشود
او بیان کرد: متاسفانه به دلیل آنکه بودجههای عمرانی در بسیاری از بخشها محدود بوده در اجرای پروژهها، اولویتبندی را قرار میدهند، ممکن است باعث شود در برخی از بخشها اولویت ایمنی قرار گیرد و در برخی از نقاط هم کیفیت و یا کمیت اولویت قرار گیرد.
این مقام مسئول در پایان یادآور شد: ما در این آزادراه بررسیها را انجام دادهایم و شاخصها را در اختیار پیمانکار و شرکتهای کارفرما قرار دادهایم و تاکنون آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در ۲۳ درصد پروژههای عمرانی فنی حضور داشته است.
انتهای پیام/