اصول تغذیه دام و لزوم رعایت نکات کلیدی
یک عضو هیئت علمی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: یک دامپرور موفق باید بتواند در فصل فراوانی محصول مورد نیاز خود را تهیه و پس از تهیه مواد خوراکی به نحوی آنها را نگهداری و آماه کند که نهتنها از کیفیت آن کاسته نشود بلکه باعث بهبود کیفیت آن شود.

ایسنا/لرستان یک عضو هیئت علمی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: یک دامپرور موفق باید بتواند در فصل فراوانی محصول مورد نیاز خود را تهیه و پس از تهیه مواد خوراکی به نحوی آنها را نگهداری و آماه کند که نهتنها از کیفیت آن کاسته نشود بلکه باعث بهبود کیفیت آن شود.
میرحسن بیرانوند در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پرورش دامهایی که از ظرفیت تولید بالایی برخوردارند، مستلزم اعمال مدیریت در مطلوبترین سطح ممکن است.
وی ادامه داد: تغذیه صحیح یکیاز مهمترین عوامل مدیریتی مؤثر در بازده اقتصادی گله است و عدم تغذیه صحیح باعث کاهش تولید و در نتیجه افزایش هزینه تولید میشود.
بیرانوند عنوان کرد: هزینه مربوط به تغذیه دام در ایران بیشاز ۶۰ درصد سرمایه جاری است، خرید بهموقع علوفه، خوراک و کاهش ضایعات آن در کاهش هزینه تغذیه مؤثر است.
این عضو هیئت علمی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان افزود: یک دامپرور موفق در زمان فراوانی محصول خوراک دام خود را تهیه می کند، بدیهی است یک برنامه تغذیهای مناسب برای دستیابی به تولید مطلوب و اقتصادی، باید از کیفیت مطلوب مواد خوراکی، مقدار مناسب مصرف خوراک، تناسب و تعادل مواد مغذی موجود در خوراک با احتیاجات دام و زمان مناسب مصرف برخوردار باشد.
وی با اشاره به اینکه تهیه و آماده کردن خوراک یکیاز مهمترین مراحل تغذیه دام است، افزود: یک دامپرور موفق باید بتواند پس از تهیه مواد خوراکی به نحوی آنها را نگهداری و آماه کند که نهتنها از کیفیت آن کاسته نشود بلکه باعث بهبود کیفیت آن شود.
بیرانوند با بیان اینکه آب موجود در بدن حیوان در دو بخش داخل سلولس و خارج سلولی وجود دارد که میزان آن در بدن براساس نوع دام، سن و مرحله رشد متفاوت است، تصریح کرد: مقدار مصرف آب در دام به عوامل مختلفی ازجمله نژاد، وزن، سن، دمای محیط، مدت زمان دسترسی به آب، دمای آب، نوع تولید، میزان تحرک دام، مقدار مصرف غذا و ...
بستگی دارد.
این عضو هیئت علمی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: قابلیت دسترسی و کیفیت آب برای سلامت و توان تولیدی حیوان بسیار مهم است که براساس عواملی ازجمله PH، طعم و بو، وجود املاح یا ترکیبات سمی سنجیده شده و هر یک به نوبه خود در میزان مصرف و جذب و دفع آب در بدن حیوان و رشد و تولید آن تأثیرگذار هستند.
انتهای پیام