خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

همت بانوی کارآفرین در بام ایران

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 31 فروردین 1400 - 10:30
امروز هستند زنانی که اجازه نداند ناامیدی و یاس در زندگی آن‌ها سایه بیندازد، با تمام توان و قدرت وارد عرصه کارآفرینی شدند و توانستند سهمی در چرخ تولید کشور داشته باشند و رنگ و بوی دیگری به زندگی خود و مجموعه تحت حمایت خود ببخشند و الگویی تمام عیار برای زنان و دختران این سرزمین باشند.
حرفه،آموزش،كسب،كارآفرين،درآمد،كارآفريني،بانوان،كشور،حوزه،فرو ...

ایسنا/چهارمحال و بختیاری امروز هستند زنانی که اجازه نداند ناامیدی و یاس در زندگی آن‌ها سایه بیندازد، با تمام توان و قدرت وارد عرصه کارآفرینی شدند و توانستند سهمی در چرخ تولید کشور داشته باشند و رنگ و بوی دیگری به زندگی خود و مجموعه تحت حمایت خود ببخشند و الگویی تمام عیار برای زنان و دختران این سرزمین باشند.
به گزارش ایسنا، در سال‌های اخیر جوامع مختلف نیاز به حضور زنان در عرصه‌های مختلف کسب و کار را حس کرده‌اند، افزایش تعداد زنان کارآفرین در کشور مایه مباهات است، اما قطعا باید حمایت لازم از بانوان کارآفرین صورت بگیرد تا آن‌ها بتوانند در حرفه خود موفق شوند.
وجیهه اسداللهی از بانوان فعال حوزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری در رشته سرمه‌دوزی، به‌عنوان مدیرعامل شرکت تعاونی "خاتون"، برای انتخاب برترین کارآفرین کشور کاندیدا شد، تولیدات صنایع‌دستی و سرمه‌دوزی این بانوی هنرمند فعال در حوزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان جزو محصولات برتر در کشور به‌شمار می‌رود.
این بانوی هنرمند فعال در حوزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری حدود ۷۰ نفر دوزنده را تحت پوشش خود دارد و زمینه اشتغال فراگیران خود در حرفه سرمه‌دوزی را نیز فراهم کرده است.
خودتان را کامل معرفی کرده و بگویید از چه زمانی وارد حرفه سرمه‌دوزی شدید؟
وجیهه اسدالهی اسدآبادی و متولد آذرماه سال ۱۳۵۸ هستم، از سال ۱۳۸۷ حرفه سرمه‌دوزی را زیر نظر یکی از اساتید برجسته در شهرکرد فراگرفتم و پس از چند سال توانستم در این حرفه به توانمندی لازم برسم و اکنون نیز در بحث آموزش این حرفه به کارآموزان فعالیت می‌کنم.
از کودکی علاقه شدیدی به یادگیری صنایع‌دستی به‌ویژه سرمه‌دوزی داشتم، در روستای اسدآباد آموزشگاهی برای فراگیری حرفه سرمه‌دوزی وجود نداشت و این خلاء در بیش‌تر روستاهای استان نیز وجود دارد.
حرفه سرمه‌دوزی را در وهله اول برای کسب درآمد دنبال نمی‌کردم و بیش‌تر به‌دنبال رسیدن به آرامش روحی و روانی از طریق خلق آثار هنری در این حوزه بودم.
جرقه کارآفرینی از چه زمانی در ذهن شما زده شد؟
باتوجه به اینکه انجام کارهای هنری باعث ایجاد آرامش در افراد و احساس مفیدبودن برای آن‌ها در جامعه می‌شود، تصمیم گرفتم این حرفه را به بانوان آموزش دهم تا در کنار خانه‌داری و سایر حرفه‌ها این کار را انجام دهند و علاوه بر آرامش روحی یک منبع درآمد هرچند کوچک برای خود فراهم کنند.
چهارمحال و بختیاری یکی از استان‌های با رتبه بالای بیکاری است و اکثر افراد در این استان به‌دنبال شغل هستند، بنابراین آموزش سرمه‌دوزی به بانوان هم‌استانی را آغاز کردم، تاکنون بیش از ۵۰۰ نفر در طی چند سال اخیر توسط بنده حرفه سرمه‌دوزی را آموزش دیده‌اند و بسیاری از آن‌ها نیز از این طریق درآمد کسب می‌کنند.
در سال ۱۳۹۶ باتوجه به احساس نیاز به آموزشگاه صنایع‌دستی در سطح روستاها، یک کارگاه سرمه‌دوزی در روستای اسدآباد که محل تولد بنده نیز هست، راه‌اندازی کردم، در این کارگاه علاوه بر آموزش تعدادی از بانوان نیز مشغول به‌کار شدند، همچنین در روستاهای اطراف و تعدادی از شهرهای استان نیز بحث آموزش فراگیران را نیز دنبال می‌کنم.
تعدادی زیادی از فراگیرانی که آموزش سرمه‌دوزی را گذراندند اکنون جذب بازار کار شده‌اند، امیدواریم روزی برسد که افراد برای کسب درآمد دغدغه نداشته باشند، بانوان فاقد شغل می‌توانند از این طریق برای خود درآمد کسب کنند و اوقات فراغت خود در منزل را نیز پر کنند.
کارآفرینی را چگونه معنا می‌کنید؟
از نظر بنده اگر یک فرد بتواند حتی برای یک نفر شغل ایجاد کند، کارآفرین محسوب می‌شود، من خود را کارآفرین نمی‌دانم، زیرا قطعا کارآفرینان بزرگی در سطح کشور و استان وجود دارند، اما باید تلاش کنیم هر حرفه‌ای که می‌آموزیم نتیجه آن در زندگی‌هایمان ملموس باشد و آن حرفه را هدفمند کرده و به دیگران بیاموزیم.
در طول این سال‌ها فراگیرانی به من مراجعه می‌کردند که حتی توان پرداخت شهریه و خرید مواداولیه موردنیاز برای آموزش سرمه‌دوزی را نداشتند، من وسایل را در اختیار آن‌ها قرار می‌دادم، این افراد پس از فراگیری آموزش و انجام کار و کسب درآمد می‌توانستند شهریه خود را پرداخت کنند.
در حال حاضر بیش از هفت نفر به‌صورت مستقیم در دو کارگاه من مشغول به‌کار هستند و معمولا انجام کار را به دوزندگان می‌سپاریم و کار را به‌صورت برون‌سپاری انجام می‌دهند و دستمزد خود را پس از اتمام کار دریافت می‌کنند، دوزندگان قبل از این آموزش لازم را فرا گرفته‌اند و بابت کیفیت کار از آن‌ها مطمئن هستیم.
باید گفت خواستن توانستن است، افراد اگر اراده لازم را برای انجام کاری داشته باشند، قطعا می‌توانند با توکل بر خداوند به موفقیت برسند و نتیجه کار خود را ببینند.
توصیه شما برای افرادی که می‌خواهند وارد مقوله کارآفرینی شوند، چیست؟
در ابتدا باید افراد یک هدف برای خود تعیین کنند، سپس بر اساس علایق و سلایق خود وارد حیطه کارآفرینی شود، ایجاد یک کارگاه برای کارآفرینی نیازمند یک تیم منسجم و هماهنگ است، اگر انسجام لازم در بین اعضای تیم وجود نداشته باشد نمی‌توان موفق شد و سرمایه به هدر می‌رود.
قبل از انجام هر کاری باید افراد اطلاعات لازم در خصوص آن شغل و حرفه را کسب کنند، در وبینارها و کلاس‌های آموزشی شرکت کنند، زیرا در این کلاس‌های آموزشی نکاتی مطرح می‌شود که معمولا افراد از آن بی‌اطلاع هستند و وقتی وارد کار شدند از آن ناحیه دچار آسیب می‌شوند.
نمی‌توان یک شبه کارآفرین شد، اگر قبل از آغاز هر کاری جوانب آن در نظر گرفته نشود، فرد در نوسانات اقتصادی دچار مشکلات فراوان می‌شود، کارآفرین باید سختی کار را به جان بخرد، قطعا کسب درآمد بدون تلاش و زحمت حاصل نخواهد شد.
در ایام کرونا برای فروش محصولات تولیدی دچار مشکل نشدید؟
در ایام شیوع کرونا نمایشگاه‌های فروش صنایع‌دستی برگزار نشد، اما در خصوص فروش محصولات دغدغه چندانی نداشیم و سفارش کار را از افرادی که در نمایشگاه‌های قبل با آن‌ها وارد همکاری شده بودیم، می‌گرفتیم.
همچنین در این ایام فروش مجازی و اینترنتی را در دستور کار قرار دادیم و خوشبختانه مشکل چندانی در فروش و گرفتن سفارش نداریم.
سخن پایانی..
یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های من در بحث بازاریابی محصولاتم بحث صادرات به کشورهای خارجی است، در ابتدا باید بازارهای صادراتی شناسایی کنیم، از چند کشور نیز پیشنهاد همکاری داشتیم.
اگر موانع صادراتی برطرف شود، می‌توان به درآمدزایی بیش‌تر در این حوزه امیدوار بود، قطعا انگیزه‌های مالی می‌تواند باعث شود افراد به سمت انجام کارهای هنری و صنایع‌دستی گرایش پیدا کنند و تا حدودی مشکل بیکاری مرتفع شود.
انتهای پیام