خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید سالانه ۷۷ هزار تُن گوشت در لرستان

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 31 فروردین 1400 - 09:58
یک عضو هیئت علمی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: استان با تولید سالانه ۷۷ هزار تُن گوشت، یکی‌از قطب‌های تولید گوشت قرمز در کشور است.
توليد،گوشت،تحقيقات،كشور،كشاورزي،منابع،علمي،عنوان،پرواربندي

ایسنا/لرستان یک عضو هیئت علمی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: استان با تولید سالانه ۷۷ هزار تُن گوشت، یکی‌از قطب‌های تولید گوشت قرمز در کشور است.
کریم قربانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بخش کشاورزی به‌عنوان محور توسعه اقتصادی کشور محسوب می‌شود و زیربخش دامپروری نقش تعیین کننده‌ای در توسعه اقتصادی کشور از جنبه‌های تغذیه، اشتغال و دیگر صنایع وابسته به عهده دارد.
وی ادامه داد: از مهم‌ترین عواملی که پیشرفت در هر فعالیت تولیدی و اقتصادی را تضمین می‌کند، استفاده از دانش و تجربه‌های علمی است که این امر به ویژه در برخی از رشته‌های تولیدی مانند فعالیت‌های دامپروری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.
قربانی عنوان کرد: پرواربندی عبارت است از فن افزایش وزن زنده دام در یک دوره زمانی مشخص و نسبتاً کوتاه، مواد اولیه این فن شامل دام مناسب و شرایط محیطی مطلوب است.
این عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: تأمین شرایط محیطی برعهده پرواربندان است ولی نظارت و کارشناسی نیز ضروری و باعث حُسن انجام آن می‌شود.
وی بیان کرد: مدیریت یک واحد دامپروری همانند هر واحد دیگر دربرگیرنده اجزاء مختلفی ازجمله تغذیه، بهداشت، توید مثل، تدسیسات، بازاریابی و ...
است که این اجزاء خود به اجزاء کوچک‌تر و فرعی قابل تقسیم هستند.
قربانی با اشاره به این‌که افزایش تولید از راه‌های گسترش نهاده‌هایی مانند واحدهای پرواربندی با محدودیت‌هایی روبرو است، عنوان کرد: با مطالعه کارآیی فنی سیستم تولید در پرواربندی می‌توان به میزان عدم کارآیی و علل آن پی برد و با اتخاذ سیاست‌های مناسب تا حد امکان از منابع غذایی و ذخایر دامی کشور در جهت تولید گوشت و افزایش بهره‌وری استفاده کرد.
این عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: در استان بیش از ۳.۵ میلیون رأس گوسفند و بره وجود دارد که میانگین وزن لاشه هر گوسفند حدود ۲۳ کیلوگرم و مجموع میزان گوشت تولیدی حاصل از آن‌ها بیش‌از ۷۷ هزار تُن در سال است و این استان را می‌توان یکی‌از قطب‌های تولید گوشت قرمز در کشور دانست.
انتهای پیام