گرانفرشی بامیه و زولبیا در کردستان/چرا یک کیلو بامیه و زولبیا 12 هزار تومان گرانتر به فروش میرسد؟
گروه استانها - بامیه و زولبیا در استان کردستان در حالی با قیمت هر کیلوگرم 47هزار تومان یعنی 12هزارتومان بالاتر از نرخ مصوب استان به فروش میرسد که این وضعیت سبب اعتراض مردم شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، با آغاز ماه مبارک رمضان، مصرف برخی از خوراکیها مانند زولبیا و بامیه، خرما و انواع آش در بین مردم زیاد میشود.
مصرف شیرینیجات در ماه مبارک رمضان در فرهنگ ایرانی یکی از اصولی است که روزهداران برای جبران قند از دست رفته بدن خود در طول روز در هنگام افطار استفاده میکنند.
امسال نیز همانند دیگر سالهای گذشته، مردم میل به تهیه زولبیا و بامیه به عنوان یکی از شیرینیهای مخصوص ایام ماه مبارک رمضان را دارند اما گرانفروشی و افزایش سرسامآور قیمت این دو نیازمندی مردم در قنادیها و شیرینی فروشیهای سطح استان و شهر سنندج، شیرینی بامیه و زولبیا را به کام مردم تلخ کرده است.
اینروزها قنادان استان کردستان در سایه بینظارتی و بیعملی مسئولان نظارت، قیمت هر کیلو زولبیا و بامیه که برای فروش در استان 35هزار تومان قیمتگذاری شده است را با قیمت هر کیلوگرم 47هزار تومان به فروش میرسانند!
اما سأال اینجاست که چرا؟...
علی طهماسبی یکی از شهروندان سنندجی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با انتقاد نبود نظارت و افزایش قیمت بامیه و زلوبیا اظهار کرد: قیمت بامیه و زولبیا در سنندج نسبت به سال گذشته با جهش قیمیتی بسیار بالایی مواجه بوده و این در حالی است که این جهش قیمتی با دخل مردم همخوانی ندارد.
وی افزود: من با حقوق بازنشستگی چگونه میتوانم در ماه چندین بار بامیه و زولبیای کیلویی47 هزار تومان را تهیه کنم؟
این شهروند سنندجی در پایان سخنان خود اظهار کرد: به هر شیرینی فروشی که مراجعه میکنید هر کدام یک نرخ و قیمت را دارند و اصلاً شاهد قیمت مصوب در عرضه بامیه و زولبیا نیستیم.
در ادامه خسرو محمدی یکی از شیرینیفروشان سطح شهر سنندج در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که چرا گرانفروشی میکنید و قیمت مصوبه برای عرضه بامیه و زولبیا را رعایت نمیکنید؟
توضیح داد: با این قیمت روغن، شکر و بستهبندی و ...
قیمتی که از جانب اتحادیه برای فروش هر کیلوگرم بامیه و زولبیا به قیمت35هزار تومان مصوب شده است دیگر هیچ سودی را برای ما ندارد بلکه حتی ضرر ده هم میشود.
وی افزوود: تهیه بامیه و زولبیا جدا از مواد اولیه نایاب و گران نیروی متخصص را نیز میطلبد و این خود به نوعی هزینه کردن در این زمینه است و وقتی قنادی این هزینهها را متحمل میشود باید حاشیه سودی برای خودش نیز در نظر بگیرد تا شیرینی که تهیه میکند با ضرر به فروش نرسد.
این قناد سنندجی در پایان سخنان خود اظهار کرد: اگر دولت حمایتهای خود در رابطه با تامین مواد اولیه مانند روغن و شکر که امروزه در بازار نیز بسیار نایاب شده است را به درستی انجام دهد، شیرینی را با قیمت مصوبه عرضه میکنیم در غیر اینصورت، اجرایی نیست؛ این شغل در این اوضواع نامناسب اقتصادی فقط ضرر و زیان ده است.
در ادامه «فرزاد سردارزاده»، رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صمت کردستان در اینباره در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: تا چند روز پیش قیمتگذاری را بر عهده خود قنادان گذاشته بودیم تا خودشان قیمت را برای بامیه و زولبیا بگذارند که هم به صرف آنها باشد و هم به صرف مصرفکنندگان.
وی افزود: با توجه به اینکه نرخ هر کیلو بامیه و زولبیا در شهرهای بزرگ و صنعتی کیلیویی47هزار تومان تا 55 هزار تومان تعیین شده بود، متأسفانه قنادان و شیرینیفروشهای کردستانی نیز با نادیده گرفتن شرایط مردم در کردستان و اینکه درآمد سرانه در این استان در مقایسه با سایر استانهای کشور پایینتر است مبادرت به قیمتگذاری کشوری برای هر کیلو بامیه و زولبیا کردند که این وضعیت قدرت خرید مردم را پایین آورده است.
سردارزاده قیمت هر کیلو بامیه و زولبیای ممتاز در استان را 35هزار اعلام کرد و گفت: هرگونه تخطی از این قیمت، به مثابه گرانفروشی و تخلف است و با این افراد برخورد قانونی خواهد شد.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صمت کردستان بیان کرد: اگر قنادی با قیمتی بالاتر از قیمت مصوب استان زولبا و بامیه را به فروش برساند مردم میتوانند با ارتباط با سامانه تلفن 124، تخلفات در این زمینه را گزارش دهند تا بازرسان ما برخورد لازم را با این واحدها داشته باشند.
به گزارش تسنیم؛ مسئولان استانی علیرغم اینکه از مشکلات مردم اطلاع دارند، اما همواره از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرده و توپ را به زمین مردم انداخته و برای پوشش ضعف سوءمدیریت و بینظارتیهایشان در حوزه بازار، خواستار اعلام شکایات مردمی هستند، اما سؤال اینجاست که چه میزان از تماسهای مردمی منجر به نتیجه و پلمپ مراکز شده است؟
آیا متولیان نظارت خودشان گرانفروشی در عرضه بامیه و زلوبیا در سطح شهر سنندج را نمیبینند؟!
در نتیجه آنچه میتوان بیان کرد این است که قدرت خرید مردم از سویی به شدت پایین آمده و شرایط تعطیلیهای کرونایی هم دال بر این قضیه است و از سوی دیگر قیمت بالای مواد اولیه نیز صرف و سود را برای تولیدکنندگان و فروشندگان کم کرده است.
انتهای پیام/487/