لغو همه تحریمها در عمل باید رخ دهد نه روی کاغذ / مذاکرات فرسایشی به نفع ما نیست
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه علامه گفت: تقسیمبندی تحریمها از سوی طرفهای غربی به دو دسته برجامی و غیربرجامی و لغو دستهای از آنها نتیجه سودمندی برای ایران حاصل نمیکند.

عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه علامه گفت: تقسیمبندی تحریمها از سوی طرفهای غربی به دو دسته برجامی و غیربرجامی و لغو دستهای از آنها نتیجه سودمندی برای ایران حاصل نمیکند.
نیلوفر رضائی عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی در گفتوگو با خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفت: از زمان آغاز نشست وین تمرکز بر روی چگونگی برگزاری آن و شکل مذاکرات بوده است درصورتیکه آنچه از اهمیت برخوردار است کلیت مذاکره با آمریکا است.
* آمریکا نیتی برای برداشتن تحریم ها را ندارد
وی افزود: در سال ۲۰۱۸ آمریکا به صورت یک جانبه از برجام خارج شد و حالا با گذشت تقریباً سه سال از این اتفاق، نشستی برگزار میشود که بازگشت یا عدم بازگشت آمریکا به برجام را تعیین کند.
این در حالیست که آمریکا همانطور که به صورت یکجانبه از توافقنامه هستهای با ایران خارج شد، میتواند به برجام برگردد و همه تحریمهایی که طی این سالها توسط آمریکا علیه کشورمان اعمال شده است را لغو کند و لزوم چندانی به برگزاری نشست جدید و مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم دیده نمیشود.
این کار را انجام نمیدهند چون نمیخواهند به تعهدات خود عمل کنند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: از طرفی دیگر ایران در طی این سالها با مقاومت در برابر فشار حداکثری ترامپ و به نحوی شکست این سیاست، به طوری که طرف مقابل نیز به این امر اعتراف میکند، در موضع قدرتمندتری قرار دارد.
همین باعث شده است که آمریکا برای جبران این خسارت به میز طراحی برنامههای خودش برگردد و در تدارک یک برنامهی جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران باشد.
* لغو تمامی تحریمها در عمل باید رخ دهد نه بر روی کاغذ
رضائی با بیان اینکه لغو تمامی تحریمها در عمل باید رخ دهد نه بر روی کاغذ، ادامه داد: امروز از طرف ایران بحث لغو تمامی تحریمها و سیاست قطعی مطرح میشود و از طرف مقابل صحبت از رفع تحریمهای ناسازگار با برجام یا همان تحریمهای غیر برجامی مطرح است که چون مصداقهای مشخصی از آن معرفی نشده است، قبول آن میتواند امکان عدم رفع واقعی تحریمها علیه کشورمان را فراهم کند.
چیزی مشابه اتفاقی که در سال ۲۰۱۶ توسط آمریکا رقم خورد.
وی گفت: در آن سال؛ جان کری وزیر امور خارجه وقت آمریکا به همراه وزیر خزانهداری دولت اوباما در مذاکره با شرکتها و سازمان و موسسات بین المللی تأکید کردند به رغم تعلیق اعلامی تحریمهای ایران، تضمینی مبنی بر حفظ توافق هستهای با تهران وجود ندارد از این رو ایران کماکان محلی نامطمئن برای سرمایهگذاری و تجارت است.
همین باعث شد بسیاری از بانکها و شرکتها از ترس ریسکپذیری سرمایه خود از تجارت با کشورمان اجتناب کنند.
در مقابل اعتراض جمهوری اسلامی ایران، آمریکا و سه کشور اروپایی با استناد به تفسیر خاص خود از برجام اعتراض تهران را وارد ندانسته و اعلام کردند هیچ گونه مزاحمتی در فرایند رفع تحریمها ایران صورت نگرفته است.
رضایی اظهار داشت: بنابراین تقسیمبندی تحریمها از سوی طرفهای غربی به دو دسته برجامی و غیربرجامی، و لغو دستهای از آنها نتیجه سودمندی برای ایران حاصل نمیکند و در اینجا اهمیت جدی گرفتن سیاست قطعی توسط تیم مذاکرهکننده ایران بیش از پیش نمایان میشود.
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه گفت: طرف های مقابل میخواهند حرف باطلی را تحمیل کنند.
از طرف دیگر به نظر میرسد آمریکا قصد دارد عدم رفع همه تحریمهای ایران را به عنوان اهرم فشاری برای مذاکره با تهران در حوزههای موشکی و دفاعی استفاده کند و همچنین به واسطه طولانی و فرسایشی کردن مذاکرات امتیازاتی در حوزه سیاستهای دفاعی و موضوعات منطقهای از ایران دریافت کند.این نکتهای است که مقام معظم رهبری در بیانات اخیرشان نیز به آن اشاره کردهاند و در رابطه به فرسایشی شدن مذاکرات هشدار دادهاند که آمریکا میخواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند.
* فرسایشی بودن مذاکرات به نفع ایران نیست
وی افزود: بنابراین میتوان نتیجه گرفت این فرسایشی بودن مذاکرات برای رسیدن به هدف گرفتن امتیاز در حوزههای غیرهستهای به آمریکاییها کمک میکند و به نفع ایران نیست.
این فعال دانشجویی یادآور شد: مورد دیگری که وجود دارد بحث اضطرار و عجلهای است که در برخی مقامات دولتی داخلی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری خردادماه دیده میشود.
همین امر سبب شکلگیری یک پیشفرض واحد شده و آن چیزی جز بهرهگیری حداکثری از میز مذاکرات برای میدان انتخابات نیست.
* غرب به دنبال تاثیرگذاری در انتخابات ایران
رضایی گفت: از طرف دیگر از اظهارنظر اخیر سفیر فرانسه در تهران مبنی برتلاش طرفهای اروپایی برای به نتیجه رساندن مذاکرات تا پیش از انتخابات ایران، میتوان چنین برداشتی را داشت که آمریکا و طرفهای اروپایی قصد دارند با توافق بر سر لغو برخی تحریمها و آزاد کردن مقداری از پولهای بلوکه شدهی ایران، به نتیجهی حداقلی تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران، بتوانند به نوعی دوپینگ انتخاباتی کنند و در انتخابات ایران تأثیرگذار شوند.
* باید توجه ویژهای به معیشت مردم داشت
وی تصریح کرد: با توجه به دلایل مطرح شده، به نظر میرسد این مذاکرات نتیجهای ندارد و ادامه آن به صلاح کشور نیست و در این فرصت باقیمانده به جای وقت تلف کردن، باید توجه ویژهای به معیشت مردم داشت.
انتهای پیام/