خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نمک یددار خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزایش می دهد

مهر | سلامت و پزشکی | جمعه، 16 فروردین 1398 - 00:47
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد افرادی که نمک یددار مصرف می کنند در مقایسه با افراد مصرف کننده نمک عادی بیشتر در معرض ابتلا به فشار خون بالا هستند.
نمك،مصرف،يد،يددار،فشارخون،اختلالات

به گزارش خبرنگار مهر، «راجش چائوهان»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «درحالیکه یددارکردن نمک در جهان به کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید کمک کرده است، اما می‌تواند موجب افزایش ریسک فشارخون بالا هم شود.»
این مطالعه، مبتنی بر بررسی وضعیت حدود ۱۰۰ بیمار مسن در شهر آگرا هند بوده است.
در این مطالعه، بیمارانی که به طورمنظم نمک یددار مصرف می‌کردند با گروه دیگری که نمک عادی و با میزان بسیار اندک ید مصرف می‌کردند، مقایسه شدند.
نتایج نشان داد افراد مصرف کننده نمک یددار در معرض ریسک بیشتر فشارخون بالا قرار داشتند.
همچنین مصرف اضافی ید می‌تواند منجر به انواع گوناگون اختلالات در تپش قلب و همچنین آنژین قلبی و نارسایی قبلی شود.
سازمان بهداشت جهانی در آگوست سال ۱۹۹۴ به منظور کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید، بر یددارکردن جهانی نمک تاکید کرد.
محققان اذعان دارند به منظور پی بردن به علت تأثیر مصرف نمک یددار بر افزایش فشارخون، باید مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.